Srijeda, 18 svibnja, 2022

Vege oaze u Zagrebu: Najbolja mjesta s organskom hranom, pripremljenom bez aditiva

Predstavljamo vam najbolja vege odredišta u Zagrebu u kojima ćete jesti organsku hranu, pripremljenu bez aditiva. Ovi fantastični restorani zadovoljit će sve vaše potrebe, a mogli bi postati i vaša nova najdraža mjesta za ručak

Danas se sve više ljudi okreće vegetarijanskoj i veganskoj prehrani. Prije nekoliko godina, malo tko od nas bi i pomislio da će plant-based gastronomija postati vladajući trend u svijetu. Prednosti vegetarijanske prehrane i filozofije su neupitne. Sve je veća osviještenost o tome što unosimo u svoje tijelo i na koji način. Zbog modernog načina života koji je užurbani i slavi stres i nedostatak vremena, mnogi su bili prisiljeni okrenuti se zdravoj prehrani i mijenjanju životnih navika kako bi opstali.



Nažalost, u Zagrebu je i dalje smanjen izbor restorana za vegetarijance i vegane, no mi vam predstavljamo najbolja vege odredišta u kojima ćete jesti organsku hranu, pripremljenu bez aditiva.

Ovi fantastični restorani zadovoljit će sve vaše potrebe, a mogli bi postati i vaša nova najdraža mjesta za ručak:

1/ Zrno bio bistro, Medulićeva ulica 20

Zrno se od prvog dana drži filozofije: 100% vegansko, organsko i lokalno! To je prvi organski veganski restoran u Hrvatskoj koji svoju ponudu temelji na namirnicama koje dolaze svakog dana s eko imanja Zrno, a jela prate kriterije makrobiotike i veganske prehrane. Terasa Zrna je prekrasna, uvijek u hladu dvorišne zgrade u samom centru grada.

Sve namirnice koje se stavljaju u jela su organske i bez pesticida. Oni ručno rade svoj tofu i sejtan, kruh od kiselog tijesta i koriste samo vlastito svježe voće i povrće koje uzgajaju.Na meniju je veliki broj raznolikih jela poput salate od kvinoje, toplog kayu sendviča, falafela, juhe od bundeve, makroplate i seitan cordon bleu. Imaju i odličan izbor veganskih deserata bez šećera, energy smoothieja, a posebno su ukusne njihove džumbir limunade. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Zrno Bio Bistro (@zrnobiobistro)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Zrno Bio Bistro (@zrnobiobistro)

2/ Vegehop, Vlaška ulica 79

Ovaj restoran je među prvima u Zagrebu ponudio svoja veganska jela i već više od dva desetljeća kombinira ekološke cjelovite žitarice, superhranu i druge namirnice bogate nutrijentima. Vegehop kuhari stvaraju maštovita šarena jela. Nude svakog dana dnevne menije koji mogu biti i bezglutenski, također imaju u ponudi sirova jela.

Pripremaju slastice s prirodnim sladilima, pogodne za dijabetičare. Ističemo njihov poznati avokado burger i filete od crvenih paprika s paštetom od crnih maslina i oraha. Oni nude i catering, pa ako planirate raditi vege party, sigurno je ovo jedna od najzanimljivijih adresa u gradu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli V E G E H O P (@vegehop_restaurant)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli V E G E H O P (@vegehop_restaurant)

3/ Oaza Joyful Kitchen, Radićeva ulica 9

Ovaj happy vege place smjestio se u najšarmantnijom ulici Zagreba. Fokus kuhinje je ponuditi klijentima biljnu, nutritivnu i balansiranu prehranu. Sva jela su domaća i svježe napravljena, a posebnost je da promoviraju ayrvedski stil života. Ne koriste nikakve aditive, konzervanse niti bojila.

Sve proizvode sami, a domaće proizvode dobavljaju iz Soyarnice i imaju certifikat za domaću proizvodnju svih proizvoda. Ovo je zapravo najbolji vege fast-food u Zagrebu, na meniju je niz biljnih burgera, wrapiva, woka i variva. U ponudi imaju prefine organske sokove i smoothieje.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli OAZA Joyful Kitchen (@oaza.joyful.kitchen)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli OAZA Joyful Kitchen (@oaza.joyful.kitchen)

4/ Broom 44, Dolac

Iako imamo sve veći izbor mjesta za ručak i večeru, i dalje nema toliko puno opcija za veganski doručak u gradu, zato je Broom 44  novo omiljeno odredište vegetarijanaca i vegana za doručak i brunch. Njihov meni je upotpunosti veganski.

Broom 44 i tim koji stoji iza menija nije znao puno o vege prehrani, ali su odlučili naučiti sve. Najteže im je bilo zamijeniti maslac, ali sada u njihovoj ponudi za doručak možete probati najfiniju zobenu kašu u gradu. Zobena kaša od džema pečenih šljiva, komadića čokolade i bobičastog voća je zaista posebna. Hrana je jednostavna, ali ukusna. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli broom44 (@br00m44)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Natalia Miler (@natalia_miler)


5/ Simple Green by Jelena, Zelinska ulica 7

Ovo je maleno veganski restoran koji je postao popularan jer je među prvima dostavljao veganske obroke po cijelom Zagrebu. Svaki tjedan imaju drugačiji meni koji je baziran na svježim, sezonskim namirnicama. Kupuju namirnice od lokalnog i eko uzgoja te sve nabavljaju od lokalnih OPG-ovaca.

Ono što je super je to što su se oni izbrendirali kao ljudi od kojih naručujete zdravu hranu na svoj posao. Možete ih posjetiti i u restoranu, a na istoj lokaciji su otvorili i malu pekarnicu gdje je sve veganski i bez glutena. Takvih pekarnica i mjesta, nedostaje u Zagrebu, zato pozdravljamo ovu inicijativu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Simple Green by Jelena (@simplegreen_by_jelena)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Simple Green by Jelena (@simplegreen_by_jelena)

Naslovna fotografija: @zrnobiobistro

Pročitajte još...

10 načina kako unijeti što više proteina ako slijedite vegansku prehranu

Jeste li znali da gotovo svaka biljka sarži dovoljnu količinu proteina? Ako isplanirate svoje prehrambene navike, nikada se nećete morati brinuti jeste li konzumirali dovoljno količinu

8 superukusnih recepata s humusom – za poseban okus svakog jela

Mnogi kuhari koriste humus za dodavanje teksture i okusa raznim jelima te kažu kako humus može oživjeti sve, od salata i tjestenine do slastica i preljeva. Donosimo vam savjete svjetskih kuhara kako ga najbolje iskoristiti

Dan vegetarijanstva proslavite uz 2 sočna i jednostavna jela

Čak i ako niste vegeterijanac, možete razmisliti o proslavi Svjetskog dana vegetarijanstva tako da pripremite neko jelo ili posjetite restoran s takvom ponudom

Gluten free kuharica: Provjereni trikovi za najukusniji bezglutenski kruh

Kako je gluten (protein koji se nalazi u većini žitarica) vrlo jeftin i lako dostupan, a industrijskim namirnicama daje formu, volumen i kompaktnost, tako...

Povezano

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje: 5 top recepata Zlatka Galla

PACCHERI S KOBASICAMA Sastojci: 12 pacchera (šuplja pašta za punjenje, dugačka oko 5 a promjera oko 2,5 cm) 4 hrenovke ili tanje svježe kobasice 2 manje mrkve zeleni...

Đir po gradu: 3 restorana u koja trebate obavezno svratiti kada ste u Splitu

Mazzgon Food, ARTiČOK, i Kinoteka - svaki od ovih restorana izdvaja se ne samo ponudom, svojevrsnim signature jelima, bogatom ponudom koktela i pića, nego i jedinstvenim ambijentom koji cijelu gastro priču zaokružuje na primamljiv način

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje – top recepti Zlatka Galla

Donosimo najbolje kućne recepte našeg kolumnista Zlatka Galla, za prste polizati!

Massimo Bottura: Svijet gastronomije kreće u smjeru održive budućnosti!

Nema više isprika. Nosimo veliku odgovornost i moramo poduzeti nešto, svijet nas treba. Pritom ne zaboravite odakle dolazite i tko ste, jer diverzitet i kultura su važni, poručio je chef Massimo Bottura na prvom Weekend Food Festivalu koji je zanimljivim programom i gostima oduševio posjetitelje

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime