Subota, 27 travnja, 2024

Eksfolijacija kože: Ovo su najbolji pilinzi za tijelo

Izdvajamo najbolje pilinge za tijelo, nakon kojih nam je koža mirišljava i glatka na dodir

Piling se koristi za eksfolijaciju, proces u kojem uklanjamo slojeve mrtvih stanice kože i druge nečistoće s površine, čime naša koža ostaje svilenkasta i glatka na dodir.  Nakon pilinga, koža lakše apsorbira hranjive sastojke iz raznih proizvoda poput losiona, mlijeka, krema i ulja koje nanosimo nakon pilinga. Redoviti piling prije depilacije i brijanja je preporučljiv, jer tako smanjujete mogućnost za iritaciju i ostale neželjene kožne reakcije, te prevenciju uraslih dlačica.  

Također, ovaj proizvod je izvrstan u borbi protiv celulita, najvećeg neprijatelja mnogih žena. Umasiravanjem pilinga kružnim pokretima, povećavamo cirkulaciju i prokrvljenost čime koža postaje čvršća, zdravija i glađa, a vidljivost celulita smanjena.  

Osvježite kožu i uživajte u selfcareu

Osim što ima mnoge benefite za našu kožu, dobar piling kože može biti dio opuštajuće selfcare večeri. Idealno bi bilo koristiti piling cijele godine, no dolaskom toplijih dana i otkrivanjem kože, nakon što nam je koža bila dugo izložena hladnoći, eksfolijacijom ćemo potaknuti regeneraciju kože. Također ćemo kožu pripremiti za brže, ali i ravnomjerno tamnjenje. 

Na tržištu možemo pronaći grube i blage šećerne pilinge. Grubi pilinzi se preporučuju osobama koje traže jaču eksfolijaciju dok su sitnozrnati pilinzi, bolji za osobe s osjetljivom kožom sklonoj iritacijama. Bitno je naglasiti da postoje pilinzi za tijelo i oni za lice, te kako i ovaj blagi za tijelo nikako nije pogodan za lice jer može oštetiti vašu kožu lica. 

U ponudi drogerija, najčešće možemo naići na šećerne pilinge, no postoje i solni, od kave te mnogi drugi koji kožu ostavljaju mekom i mirišljavom. U nastavku smo za vas odabrali najbolje iz ponude pilinga za tijelo: 

Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub – šećerni peeling za tijelo

Rituals The Ritual Of Sakura – omekšavajući piling za tijelo

Ziaja Lemon Cake – omekšavajući šećerni piling

Zorina mast Metabolički Niche Peeling za tijelo

Collistar Special Perfect Body Firming Talasso-Scrub – piling za učvršćivanje tijela

NASHE After gym – anticelulitni piling

Organic Shop Orange & Sugar – tonirajući piling za tijelo

Dove Exfoliating Body Scrub Crushed Macadamia & Rice Milk – hranjivi piling za tijelo

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime