Subota, 23 ožujka, 2024

Travel blogerica Sandra Petrač preporučuje: 5 idealnih ljetnih destinacija

Kad se stvari odvijaju u zadnji čas i fali nam inspiracije, logičan je potez traženje savjeta. Zato smo se obratili poznatoj travel blogerici Sandri Petrač @take.you.to koja je s nama podijelila koje to destinacija ovog ljeta ne smijete zaobići

Stiglo je meteorološko ljeto, vrijeme koje nas podsjeća kako je doba ljetnih praznika iza ugla i da bismo trebali već imati nekoliko ideja za dobar provod ovog ljeta. Kad se stvari odvijaju u zadnji čas i fali nam inspiracije, logičan je potez traženje savjeta. Zato smo se obratili poznatoj travel blogerici, Sandri Petrač @take.you.to, koja je s nama podijelila koje to destinacija ovog ljeta ne smijete zaobići.1/ Jezero u Dolomitima

“Do nedavno da ste me pitali ljeti more ili planine, oduvijek bi odabrala more ali u zadnje vrijeme sve sam bliže planinama kada u ljetu krenu temperature iznad 40 stupnjeve i gužve na plažama” kaže Sandra. Predivno jezero u Dolomitima bira zbog nerealnih tirkiznih boja i pejsaža, a za kraće odmore i izlete kaže kako je Hrvatska savršena zbog idealne kombinacije mora, šuma i ravnica, dok će za dulja putovanja i otkrivanje nekih novih kultura, običaja, hrane definitivno izabrati inozemstvo.”

2/ Kranjska Gora

Za Sandru ovdje je idealna kombinacija slapova, aktivnog odmora poput biciklizma i jezera za kupanje (Bled ili Jasna). Ali kombinacija različitih sadržaja za sobom povlači vječno pitanje – što spakirati? “Unatoč godinama putovanja, i dalje imam problem s pakiranjem tako će mi biti vrlo teško odabrati, ali hajdemo pokušati – šarene haljine, badić jer nikada ne znaš kada će se ukazati prilika za kupanjem, šešir, sunčane naočale, kremu sa zaštitnim faktorom”, savjetuje Sandra.

3/ Istra

“Ovo je regija koja ima apsolutno sve za savršen ljetni odmor, more, odličnu gastronomiju, jedne od najljubaznijih turističkih djelatnika, mogućnosti za aktivni turizam, mnogo vinarija”, ističe Sandra. Osim toga, Istra je puna neistraženih mjestašca, a Sandra je podijelila i kako ona pronalazi “skrivena mjesta”: “Možda će nekome zvučati čudno ali kada imam nešto slobodno vremena, uzmem Google maps, zumiram mapu i milimetar po milimetar pretražujem. Na ovaj način pronašla sam hrpu “skrivenih mjesta”. Ako ovaj prvi način ne upali, potražim lokalce, osim što otkriju skrivene plaže, slapove, sigurno će dati najbolju preporuku gdje nešto fino pojesti”.

4/ Lošinj

Sandra, koja u inozemstvu bira Filipine kad se zaželi prirode, a Italiju kada ju hrana tamo odvede, u Hrvatskoj uvijek preporučuje odlazak u Šibensko-kninsku županiju jer ima odličan omjer zelenila, mora, slapova i otočića. Međutim, ovom prilikom ipak je odlučila na popis staviti Lošinj. “Otkrila sam ga prije 3 godine i od tada ga nazivam “rajem na zemlji”, nigdje nisam vidjela toliko čisto tirkizno more dok su u zraku mediteranske note”, objašnjava.

5/ Jedrenje

“Zadnje mjesto na ovaj listi ostavljam za aktivnost – jedrenje! Imamo hrpu otočića, skrivenih uvala, Nacionalnih parkova koji na ovaj način mogu biti otkriveni i bolje istraženi. Prije 4 godine jedrili smo od Dubrovnika do Hvara, posjetili Vis, Korčulu, Lastovo, Pelješac i do danas tvrdim kako mi je to apsolutno najdraži tip odmora”, navodi Sandra. Jedna od važnijih stvari kod jedrenja i putovanja općenito jest odabir suputnika. Zato Sandra kaže kako je idealan suputnik za nju: “osoba koja ne cjepidlači na putovanjima, ne smeta joj svaka sitnica, otvorena je za nove iskustva i doživljaje te je spremna na aktivno sudjelovanje u planiranju i samom putovanju”.
 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime