Utorak, 2 travnja, 2024

Mjesec plave ribe: Znamo gdje se jede najbolja riba ovoga rujna!

Tijekom mjeseca posvećenog vladarici tradicionalne gastronomije crikveničkog kraja, ugodno se iznenadite i počastite svoje nepce u odabranim restoranima i konobama na području crikveničke rivijere jer su vrijedni ugostitelji pripremili najkreativnije menije čiji je glavni sastojak 'plavuša'

Iako je ljeto već polako na odlasku, dobro raspoloženje i zabavu u kojima smo uživali u ljetnim mjesecima možemo produljiti kreativnim događanjima koje smo pripremili u rujnu. “Mjesec plave ribe” je zanimljiv projekt koji je utemeljila Turistička zajednica Grada Crikvenice nadahnuta bogatom ribarskom tradicijom našega kraja i koji je dio projekta “Cesta plave ribe”. Koliko je plava riba važna vladarica ovoga područja, govori i činjenica da je Tjedan plave ribe postao Mjesec plave ribe, a ove godine će se održavati od 9. do 30. rujna.



Tijekom mjeseca posvećenog vladarici tradicionalne gastronomije crikveničkog kraja, ugodno se iznenadite i počastite svoje nepce u odabranim restoranima i konobama na području crikveničke rivijere jer su vrijedni ugostitelji pripremili najkreativnije menije čiji je glavni sastojak “plavuša“. Odabrani ugostiteljski objekti su: u Crikvenici restoran Burin, konobe Karoca i Trabakul, restorani hotela Crikvenica, Esplanade i Stypia, u Jadranovu konoba Feral, a u Selcu restoran Kantunić te konobe Ulika i Riva.  

Spoj dobre hrane i vina

A želite li razmaziti svoja osjetila na najvišoj razini, za vas smo pripremili “ljubavnu priču” ribe i vina, koja traje od davnina, točnije, sljubljivanje plave ribe i vina Kvarnera u restoranu hotela Esplanade i restoranu Burin u Crikvenici. Spoj plave ribe i dobre kapljice vina je jedna od najpoželjnijih kombinacija. Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Marinela Mrkonja, Martina Škarica i Monika Neral  – imena su pet sommelierki, ambasadorica kvarnerskoga vinskog podneblja, koje će pripremljena jela od tune uparivati  s lokalnim vinima. U sommelierskim krugovima ih zovu “ženska sommelierska reprezentacija Kvarnera”, a povezuje ih zajednička ljubav i strast prema vinu te angažman i edukacije u svijetu vina.

Kušajte razna jela s plavom ribom u glavnoj ulozi

U našem i vašem “Mjesecu plave ribe” valja spomenuti i još dvije lokacije za jedinstveno gastronomsko putovanje – to je Preradovićeva ulica u Crikvenici ( 23. – 25. rujna) i Beach bar bistro Tunar u Selcu (9. – 11. rujna i 23. – 25.rujna). Na obje lokacije će se nuditi posebna gastro ponuda od plave ribe, tako da možete kušati jela kao što su moderna verzija rupica, tuna burger, tartar od tune, tartar od divljeg lososa, Cezar salata sa sabljarkom, tuna steak s avokadom i mangom … Pssst! Više od ovoga nećemo otkrivati, ostatak saznajte sami! Kako uvijek uz dobru hranu i društvo ide i dobra glazba, ovisno o datumima i lokacijama, zabavljat će nas glazbeni sastavi Baruffa, Fortunal i Coffee Shop Acoustic, klapa Kala te DJ iznenađenja.

Korak po korak, s jedne ceste krenimo na drugu … Na kraju tog puta nas čeka jedinstveni doživljaj, kombinacija jazza, jela od plave ribe i umjetnosti na Kotoru – Rib-art na Kotoru, koji će se održati 24. rujna od 16 do 19 sati. Moći ćete uživati u jazz nastupu Damjana Grbca i kvarteta GIIPUJA, ponudi jela od plave ribe i likovnim radionicama za djecu i odrasle. Radionicu za djecu vodi Katarina Stojević, a drugu radionicu vodit će selački umjetnik Marijan Mavrić (prijave na obje radionice: prijava@tzg-crikvenice.hr).    

 

 

 

                                                                                                                  

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime