Srijeda, 17 srpnja, 2024

Ostavljaju bez daha: Spektakularni vidikovci na jadranskoj obali i otocima

Putujući Jadranskom magistralom, ali i malo skrećući s puta, penjući se na vrhove planina i istražujući otoke naići ćete na posebno izgrađene vidikovce, ali i one prirodne - gdje god da odete uživat ćete u pogledu i snimiti savršene 'instagramske' fotografije

Hrvatska, ali posebno obala predivnog Jadrana skoro pa na svakom koraku ima zadivljujuće vidikovce s kojih se pružaju nestvarni pogledi na otoke, uvale i otvoreno more.Putujući Jadranskom magistralom, ali i malo skrećući s puta, penjući se na vrhove planina i istražujući otoke naići ćete na posebno izgrađene vidikovce, ali i one prirodne – gdje god da odete uživat ćete u pogledu i snimiti savršene ‘Instagramske’ fotografije.
U moru izbora mi vam predlažemo neke od najspektakularnijih vidikovaca na obali i otocima Jadrana. Uživajte!

Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo

Nebeska šetnica na Biokovu definitivno je jedan od najljepših i najimpresivnijih vidikovaca u Hrvatskoj pa ne čudi da su se redovi za razgledavanje ovog ljeta ponekad stvarali i oko 5 sati ujutro!

Staklena šetnica, na koju se ne usude kročiti baš svi, nalazi se na 1228 metara visine i pruža pogled na makarsku rivijeru te srednjodalmatinske otoke. Definitivno vrijedi skupiti hrabrost i zakoračiti na vidikovac jer je doživjalj – veličanstven!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Skywalk Biokovo Croatia (@skywalk_biokovo_croatia)

Srđ

Brdo Srđ pruža najljepši pogled na Dubrovnik te je neizostavna destinacija turistima kada obilaze naš dragulj, ali i jedno od omiljenih izletišta.
Do Srđa možete doći automobilom, pješice ili žičarom koja vozi od Ploča do utvrde Imperial. Bilo koji put da odaberete tijekom cijelog puta možete uživati u jedinstvenom pogledu na Dubrovnik i možda popiti piće ili pojesti sladoled na 415 metara visine.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dubrovnik Croatia (@dubrovnik.croatia)

Uvala Zavratnica – planina Velebit

Ovaj predivni pogled na jednu od najljepših uvala u Hrvatskoj udaljen je svega 20-ak minuta hoda do Jablanca. Uvala Zavratnica uski je ulaz dug 900 metara, a čuva više od 100 autohtonih biljnih vrta te je 1964. godine proglašen zaštićenim krajolikom. Boje mora i nestvarno lijep Velebit s ovog mjesta zaista vrijedi vidjeti.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Sandra Petrač•Croatia•Izleti (@take.you.to)

Vidova gora – Brač

Najviši vrh otoka Brača, a ujedno i svih jadranskih otoka, s nadmorske visine od 780 metara pruža zadivljujući pogled na jug otoka. Vidikovac Vidova gora pruža pogled na jednu od najljepših plaža Jadrana – Zlatni rat te vrhove Biokova i poluotok Pelješac. Sam vrh Vidove gore ukrašen je s 12 metarskim monumentalnim križem izrađen od poznatog bračkog kamena.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli croatiaweek (@croatiaweek)

Kamenjak – Park prirode Vransko jezero

Između Šibenika i Zadra, uz samu Jadransku magistralu nalazi se Park prirode Vransko jezero koje skriva najljepši vidikovac ovog područja – na 283 metra nadmorske visine – Kamenjak. Uživajte u spektakularnom pogledu na najveće prirodno jezero u Hrvatskoj te otoke zadarskog, kornatskog i šibenskog arhipelaga.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Park prirode Vransko jezero (@pp_vransko_jezero)

Tematski vidikovac Providenca – Mali Lošinj

Vidikovac Providenca nalazi se na samom vrhu Malog Lošinja s kojeg se pruža zadivljujući pogled na lošinjski arhipelag, a zalasci sunca svakoga ostavljaju bez daha. Tematski vidikovac nudi mogućnost šetnje Poučnom stazom – Apsyrtides, dugom 300 metara, koja priča priču o otoku Lošinju a u baru na vidikovcu možete se okrijepiti prije drugih avanturističkih podviga te kušati lokalne delicije.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Tematski vidikovac Providenca (@losinjprovidenca)

Naslovna fotografija: @skywalk_biokovo_croatia

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime