Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Vikend u dvoje: Ovo su najbolje destinacije za romantično putovanje

Valentinovo je odličan izgovor da svoju bolju polovicu odvedete na romantično putovanje u kojem ćete samo vas dvoje uživati. Ako niste za daleka putovanja i egzotične destinacije neka vas to ne spriječava da odete na neku od ovih europskih destinaciija

Valentinovo je odličan izgovor da svoju bolju polovicu odvedete na romantično putovanje u kojem ćete samo vas dvoje uživati. Ako niste za daleka putovanja i egzotične destinacije neka vas to ne spriječava da odete na neku od ovih europskih destinaciija. Ukoliko želite da vam ovo Valentinovo ostane u pamćenju još dugo vremena, umjesto romantične večere, paketa čokolade ili cvijeća, svojoj boljoj polovici poklonite odlazak na romantično putovanje. Savršen je izbor ako želite provesti vrijeme daleko od drugih i potpuno posvećeni jedno drugome, a pritom uživati i u ljepotama nekog grada. 

Europske metropole uvijek su dobar izbor kada su u pitanju kratka putovanja ili ako niste ljubitelj dugih putovanja i dalekih destinacija. Osim što se do većine destinacija može doći autom te tako izbjegnete strku po aerodromima, svi imaju nešto posebno za ponuditi. Od Pariza, Londona, Rima, Venecije ili Budimpešte svaki od ovih gradova ima nešto za ponuditi. 

Venecija, Italija

Jedan od najpoznatijih talijanskih gradova kojeg povezujemo sa romantikom nalazi se na svega par sati vožnje od Zagreba. Venecija se smjestila na male otočiće unutar venecijanske lagune, a kroz Veneciju jedna od najromantičnijih stvari je vožnja gondolom. Osim vožnje gondolom, trebaju se posjetiti i Duždeva palača, trg svetog Marka i most Rialto. 

Pariz, Francuska

Drugo ime mu je Grad ljubavi i smatra se najromantičnijim gradom na svijetu, ali i modno središe. Nezaobilazni Eiffelov toranj biti će jedno od najromantičnijih iskustva ukoliko se zateknete u ovom gradu, ali ni vožnja po Seinei nije za presočiti ako ste tamo sa svojom boljom polovicom. 

Ljubljana, Slovenija

Glavni grad Slovenije nalazi se na samo sat vremena vožnje od Zagreba. Jedan je od manjih gradova na ovom djelu Europe, ali šetnja centrom Ljubljane uvijek je dobra ideja. U gradu se nalazi i puno restorana u kojima možete otići i na romantičnu večeru za dvoje. 

Beč, Austrija

Da biste na poseban način osjetili romantične čari Beča, neka krstarenje Dunavom bude na vašem popisu. Tijekom krstarenja posjetiti ćete više mjesta te iz novog kuta vidjeti i doživjeti blagodati tog grada. Osim krstarenja, tu su i brojni muzeji koje se isplati posjetiti. 

Budimpešta, Mađarska

Još jedna vožnja Dunavom ostaviti će vas bez daha dok ćete uživati pogledom na cijelu Budimpeštu, a pogotovo na parlament. Osim brojnih znamenitosti, možete uživati i u restoranima koji odišu staromodnim štihom. 

 

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime