Subota, 6 srpnja, 2024

Odmor za dušu: virtualne ture po najljepšim europskim dvorcima i palačama

Ako do sada niste imali priliku posjetiti Versailles ili obići garderobu kraljevske obitelji u Buckinghamskoj palači ili možda posjetiti Catherine Palace u Sankt Peterburgu, 'vežite se - polijećemo'! Nudimo vam kraljevski ugođaj - pa čak i ako ste u pidžami!

Ako nas je koronavirus ‘prikovao’ za mjesto boravka i oduzeo nam slobodu putovanja po svijetu, više nego ikad uživamo u virtualnim putovanjima – i to često na mjesta koja bi nam u normalnim okolnostima možda bila i teže dostupna.Google Arts & Culture, primjerice, nudi veliki broj fascinantnih virtualnih tura koje su savršene za ljude koji žude za putovanjem, studente kojima su potreban materijali za obrazovanje ili onima kojima serije i filmove ‘izlaze na uši’. Možda pripadate nekoj od ovih grupa. Zato smo sigurni da ćete se oduševiti virtualnim turama po muzejima, nacionalnim parkovima, poznatim znamenitostima, pa čak i nekim od najpoznatijih europskih dvoraca i palača!

Ako do sada niste imali priliku posjetiti Versailles ili obići garderobu kraljevske obitelji u Buckinghamskoj palači ili možda posjetiti Catherine Palace u Sankt Peterburgu, ‘vežite se – polijećemo’! Nudimo vam kraljevski ugođaj – pa čak i ako ste u pidžami!

Palača Versailles

Možda najimpresivniji dostupni virtualni obilazak. Google Arts & Culture priredio je sveobuhvatnu kolekciju iz Versailleske palače, čuvenog doma Luja XIV. Ne samo da možete uživati ​u video obilasku palače, nego vam se otkrivaju i neka od najboljih umjetničkih djela i artefakata u palači, kao i čuvena Dvorana ogledala, šetnja raskošnim vrtovima, pa čak i neki dosad nikad viđeni prizori… 

Palača Buckingham

Gotovo kao i sam posjet stvarnoj Buckinghamskoj palači, Google Arts & Culture vodi vas u virtualni obilazak državnih soba Buckinghamske palače s desecima prekrasnih haljina poznatih dizajnera. Prijem je izvorno održan tijekom Londonskog tjedna mode 2018. godine, a sada je dostupan javnosti za uživanje.

Dvorac Edinburgh

Ako ste ikad maštali, a niste uspjeli posjetiti neki od povijesnih dvoraca Škotske, dvorac Edinburgh je izvrsno mjesto za ostvarenje vaših snova. Ova drevna tvrđava smještena je na vrhu Castle Rocka. U stvarnom životu gleda na glavni grad Edinburgh, a vi sada, iz udobnosti vlastitog doma, možete uživati u šetnji njegovim poznatim terenima.

Palača Schönbrunn

Palača Schönbrunn jedno je od najposjećenijih mjesta u Austriji, a sada će biti još popularnija među virtualnim turistima širom svijeta. Ovo mjesto svjetske baštine, smješteno u Beču, bila je ljetna palača mnogim habsburškim vladarima. Ne samo da ćete u njoj pronaći neka od najpoznatijih umjetničkih djela, već možete uživati uz pomoć Street Viewa.

Palača Catherine 

Ova je palača posebna jer nema umjetničke zbirke ili turu u zatvorenom, ali zato njezin vanjski dio i okoliš oduševljava. Preko Street Viewa možete pogledati jedan od najboljih atributa ove povijesne ruske palače u Sankt Peterburgu: prekrasnu fasadu plave, bijele i zlatne palače. Palača u rokoko stilu nekada je bila ljetni dom Katarine Velike, jedne od najpoznatijih ruskih vladarica.

Kraljevska palača u Caserti

Ova povijesna talijanska palača nekoć je bila dom napuljskog kralja i jedna je od najvećih palača podignutih u Europi tijekom 18. stoljeća. To je ujedno i jedna od najvećih kraljevskih rezidencija na svijetu. Njezina zbirka uključuje nekoliko fotografija dvorca, kao i nekoliko obilazaka eksterijera i unutrašnjosti palače preko Street Viewa.

Postoje još mnoge dostupne lokacije i ture dvorcima po cijelom svijetu. Za više obilazaka, informacija i nevjerojatnih arhiva umjetnosti, povijesti i svega između posjetite Google Arts & Culture.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime