Petak, 5 travnja, 2024

Rezervirajte prvi red za sjajne virtualne izlete – od kojih su mnogi besplatni!

Klikanje i gledanje preko ekrana možda nije isto kao gledanje i proživljavanje znanosti, umjetnosti, kulture i povijesti uživo, ali kada vaš izlet može obuhvaćati razgledavanje umjetničkih djela iz Louvrea ujutro i odlazak na safari kroz popodne, možda taj način putovanja i nije toliko loš

S jedne strane, pandemija nam je zatvorila mnoge stvari da u njima i fizički uživamo, ali je ipak i ‘otvorila’ nove vidike i pružila priliku da ‘posjetimo’ destinacije za koje realno postoje male šanse da ih u stvarnosti ikad vidimo. Definitivno pozitivno u cijeloj ovoj situaciji jest to što na internetu imamo dostupan veliki broj virtualnih izleta koji nam omogućuju otkrivanje mjesta iz cijelog svijeta – i to u pidžami.Klikanje i gledanje preko ekrana možda nije isto kao gledanje i proživljavanje znanosti, umjetnosti, kulture i povijesti uživo, ali kada vaš izlet može obuhvaćati razgledavanje umjetničkih djela iz Louvrea ujutro i odlazak na safari kroz popodne, možda taj način putovanja i nije toliko loš.

Rezervirajte prvi red za jedan od ovih sjajnih virtualnih izleta, od kojih su mnogi besplatni!

1/ Iskusite kulturu

Google nudi poseban dio Kultura i umjetnost koji vas može odvesti kud god poželite. Provedite dan u istraživanju virtualnih tura, videozapisa i igara putujući svijetom iz svoje sofe. Započnite obilaskom svemirskog broda Discovery kroz koji će vas voditi par astronauta koji su pomogli u postavljanju svemirskog teleskopa Hubble. Imate priliku, recimo, saznati točno kako astronauti koriste kupaonicu u svemiru… Ako poželite, možete otići i u obilazak pariške Opere, gdje možete proživjeti svoje baletanske maštarije. Sastavite raspored besplatnih virtualnih izleta i putujte svijetom, istražujući ga dan po dan.

2/ Isprobajte nešto interaktivno

Zbirka interaktivnih virtualnih izleta Airbnb usredotočena je na povezivanje s intrigantnim ljudima (i životinjama!) širom svijeta. Možete pohađati tečaj karatea s članom olimpijskog tima, učiti o morskim psima od stručnjaka za morske pse, otkriti tajne Pompeja s arheologom ili naučiti kako napraviti francusko pecivo od pariškog kuhara. Za neka od ovih iskustava platit ćete naknadu po osobi, ali dostupne su i besplatne ture.

Odmor za dušu: virtualne ture po najljepšim europskim dvorcima i palačama

3/ Istražite jedan na jedan

Amazonova potpuno nova značajka Explore nudi solo pustolovine širom svijeta. Možete otići u Kostariku i brinuti se o ljenjivcima ili istražiti sve o Berlinskom zidu, a možete naučiti i kantonski dok lutate ulicama Hong Konga sa svojim vodičem. Amazon Explore iskustvo je jedan-na-jedan, pa će sva pažnja vodiča biti usmjerena na vas i putovanje će biti prilagođeno vašim željama i ciljevima. Cijene se razlikuju, a većina izleta traje između 40 minuta i sat vremena.

4/ Posjetite kazalište

Ako vaše dijete voli Shakespearea, rekreacija kazališta Globe u Londonu nudi interaktivni obilazak kazališta – zajedno s besplatnom video snimkom njihove predstave Romea i Julije. Kazalište nudi i niz radionica koje će Shakespeareove predstave približiti najmlađima.

Zabavne i jedinstvene virtualne ture koje možete isprobati… Sada!

5/ Druženje s divljim životinjama

U zoološkom vrtu Bronx možete sudjelovati u virtualnim Zoom susretima s ljenjivcima, gepardima, devama i drugim životinjama, a možete i razgovarati s njihovim čuvarima i naučiti sve o omiljenim životinjama. Akvarij Shedd nudi virtualne susrete s morskim lavovima, pingvinima i vidrama. 

6/ Prošećite (virtualno)

Tvrtke koje se bave pješačkim turama počele su nuditi i ture preko interneta, pa možete prošetati svojim omiljenim gradovima Europe ili otići na prekooceansku šetnju SAD-om. Prošetajte Sikstinskom kapelom, Akropolom i Londonskim toranjem u programu Tours from Home.

5 virtualnih tura nacionalnim parkovima: lokacije koje su rijetki posjetili!

7/ Povežite se s prirodom

Razni nacionalni parkovi nude čitav niz zanimljivih virtualnih izleta i obilazaka. Proputujte kroz najljepše parkove, otiđite na virtualni rafting ili planinarsku avanturu u Grand Canyon.

A zašto danas ne biste posjetili Veliki kineski zid, piramide u Gizi ili Taj Mahal?

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime