Subota, 23 ožujka, 2024

Barn coat – od farmerske odjeće do gradskog šminkerskog komada

Obožavaju ga mnogi slavni muškarci koji drže do svog izgleda ponajprije zbog njegove kameleonske moći da istodobno djeluje i robusno i rafinirano

Barn coat je klasik muške modne industrije koji je nekoć bio odjeća američkih farmera i poljoprivrednika – zbog svoje kvalitete, nepropusnim materijala i multifunkcionalnih detalja – no tijekom godina postao je gotovo pa ultimativni šminkerski komad za grad!Kvaliteta barn jakni očituje se u vrlo kvalitetnim materijalima i debelom tkanju koje osigurava potpunu zaštitu od svih vanjskih faktora (kiša, vjetar, hladnoća…) ali je ipak dovoljno lagan za nositi i u njemu koža slobodno diše.

Ovratnik jakne najčešće se izrauje od različitih materijala, a najbolje je kad su to samt ili antilop – topli, a koži ugodni materijali. Modna pravila nalažu da ovratnik mora pokriti veći dio vrata, a preporuča se da jakna bude podstavljena flanelom ili tvidom! Od nekad drvenih i plastičnim gumba do patent zatvarača – kopčanje mora biti lako i brzo – čak i kada na rukama nosite debele zimske rukavice.

I ono što većina muškaraca posebno voli na ovom klasiku su – džepovi – najoptimalnije je da ih ima četiri! Ne samo da ćete u njih ugurati ruke da ih na hladnom vremenu ugrijete, nego će vam zahvaljujući svojoj dubini poslužiti da u njih spremite sve što jednom muškarcu treba – od odvijača do smartphonea!

Ako smo vas zaintrigirali da kupite ovaj modni klasik, donosimo vam 9 prijedloga za inspiraciju. Ili ih možete naručiti online ili slične modele potražite kod omiljenih brendova.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime