Subota, 18 studenoga, 2023

Cool i drugačije: Nova kolekcija Travis Scott x Nike nas je oduševila

Iako su nakon tragedije na Astroworldu mnogi od Scottovih partnera poput Nikea, Diora, Mcdonaldsa, Epic Gmes Fortnitea i Parsons School Designa odlučili su prekinuti ili obustaviti sve projekte s reperom, situacija se mijenja

Travis Scott i ovog puta nastavlja svoju suradnju s poznatim proizvođačem tenisica Nikeom. Ovog puta linijom tenisica “Air Trainer 1” i linijom odjeće koja je prvobitno bila planirana u prosincu prošle godine, ali je na neodređeno vrijeme odgođena nakon tragedije na Astroworld festivalu 2021. gdje je život izgubilo deset ljudi zbog naguravanja nakon Scottovog koncerta.“Air Trainer 1s” koje su dostupne preko Nikeove web stranice u limitiranom izdanju, pojavljuju se u dvije boje, “Grey Haze” i “Chocolate”, u zemljanim materijalima poput mreže, nubuck kože i rumenog sumuta. Naizgled inspirirani planinarskim cipelama, visoki dizajni sadrže retro – outdoor elemente poput najlonskih remena s uzorkom i zaobljenih vezica, plus džepove s patentnim zatvaračem i zaštitni preklopom koji se može ukloniti. Obje na poleđini sadrže “swoosh”, prepoznatljiv Scottov potpis iz prijašnje suradnje s Nikeom.

Kolekcija uključuje raznovrsnu odjeću

Inspiriran vanjskom opremom i “radnom odjećom iz Texasa”, kolekcija uključuje jakne za kišu, planinarske hlače i pulovere od flisa, od kojih nekoliko ima džepove dizajnirane da blokiraju signale na i s mobilnog telefona. Iako je kolekcija vjerojatno bila osmišljena prije tragedije Astroworlda, tehnologija blokiranja mobilnih usluga ima pomalo i jezivu notu s obzirom da su mnogi posjetitelji prošlogodišnjeg koncerta izgubili mobilne usluge tokom Astroworld festivala.

Početkom 2020. Yu Ming Wu, glavni direktor marketinga platforme za preprodaju tenisica Stadium Goods, izjavio je za GQ: “Travis Scott je vjerojatno najveće ime za suradnju”, kojem je na hypeu u prodaji parirao samo pokojni dizajner Virgil Abloh koji je poput Scotta, počeo raditi s Nikeom 2017. godine. Iako su nakon tragedije na Astroworldu mnogi od Scottovih partnera poput Nikea, Diora, Mcdonaldsa, Epic Gmes Fortnitea i Parsons School Designa odlučili su prekinuti ili obustaviti sve projekte s reperom, situacija se mijenja.

Osim što je postepeno ponovno počeo obnavljati ugovore sa svojim brandovima, Scott se vratio nastupima posljednjih mjeseci na privatnim eventima uključujući zabavu prije Oscara u ožujku i afterparty Coachelle u travnju. Predviđeno je da će biti voditelj glazbenog festivala u Santiagu u Čileu u studenom 2022. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime