Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Od minimalizma do simbola: Prijedlozi tetovaža za cool muškarce

Za sve koji traže ideje za nove tetovaže, donosimo 12 ideja - od minimalističkog dizajna preko tetovaža sa značenjem do cool detalja!

Što se tiče odabira najbolje tetovaže, neki muškarci točno znaju što žele, dok drugima treba malo smjernica. Odluke poput oblika, veličine, sadržaja i položaja na tijelu igraju ključnu ulogu.Odlučiti se na jednostavnu tetovažu na ramenu, prekriti cijela leđa tintom ili nešto između? Koliko je važno da tetovaža odražava vaš osobni identitet? Usput, je li istina da muškarci s tetovažama imaju više seksa? (To potvrđuju određene studije!)

Važno je i odabrati dobrog majstora za tetovažu

Za sve koji traže ideje za nove tetovaže, donosimo 12 ideja – od minimalističkog dizajna preko tetovaža sa značenjem do cool detalja! 

Razmišljajući o tetovažama i njihovom odabiru, bez obzira radi li se o muškarcima ili ženama, uvijek je bitan motiv, razlog odabira tetovaže, a upravo traženje, odabir pa čak i biranje tatto majstora za tetovažu najuzbudljiviji je dio u čitavom procesu tetoviranja. Odabir tetovaže može biti jedinstven i personaliziran, ili može biti dorada nekom postojećem dizajnu. Tetovaže su ipak velika odluka, jer u slučaju da se predomislite imati tetovažu, potrebno je lasersko skidanje. Pa krenimo redom… 

Male tetovaže

Za prvu ili drugu tetovažu ikad dizajniranu na sebi, vrlo pametna ideja je razmisliti o maloj tetovaži i smjestiti ju na područje koje se može lako sakriti. To posebno vrijedi za ljubitelje minimalizma, savršene su za one koji žele sakriti, prenijeti romantični karakter. Neke od opcija mogu biti područje podlaktice, zglob…

Glazba

Od nota do legendarnih slika albuma, svijet glazbe je uvijek zanimljivo tematsko područje. A svijet glazbe donosi beskrajno mnogo ideja za tetovažu za muškarce. 

Plemenske tetovaže

Tetovaže ovakvog tipa oslanjaju se na stoljetnu simboliku, tradiciju, kulturu i atribuciju muškosti. Odišu posebnim oblicima i dizajnom, a izgledaju poprilično zanimljivo. Prema praksi u tatto svijetu, ovakve tetovaže najčešće se stavljaju na gornji dio ramena ili prsa.

Sova

Budući da je sova prvenstveno noćna životinja, sam dizajn sove daje dojam mističnosti, drevnih i tajnih znanja. Kako je povezana i s elementom mjeseca, daje i suptilne znakove ženstvenosti. Vrlo zanimljiva tetovaža za muškarce…

Lav

Dizajni životinja mogu nositi mnogo značenja, a tetovaža lava je česta pojava kod ljubitelja tetovaža i u pop kulturi. Za muškarce, tetovaža lava simbolizira liderstvo, hrabrost, plemenitost. Poznate osobe kao što su Ed Sheeran i Justin Bieber, primjerice, nisu mogli odoljeti dizajnu lava. 

Vuk

Dizajn vuka simbolizira ritualnost, odanost, skrbništvo i instinkt. Često se kod muškaraca vidi na nadlaktici i(li) na prsima. Muškarci odabiru tetovažu vuka kada žele naglasiti svoju snagu i neovisnost. 

Zmaj

Dizajni zmaja uglavnom su predviđeni za područja na rukama, leđima ili prsima. Bilo da volite mističnost ili vam se sviđa ideja strašnog bića koje riga vatru ili slijedite kinesku tradiciju da zmajevi predstavljaju prirodne elemente… dizajn ovakvog tipa zasigurno je dobra opcija. 

Obiteljska tetovaža

Jedan od načina kako prikazati odanost prema svom naslijeđu, roditeljima, braćama ili sestrama. Ovo su jako intimne tetovaže, a nitko vas neće pitati njihovo značenje. Dizajni mogu biti od imena do dizajna goluba i drugo. 

Strijela

Pitanje je postoji li jednostavnija tetovaža od dizajna strelice. Može se prilagoditi raznim veličinama i izgleda cool bilo gdje na tijelu. 

Škorpion

Dizajn škorpiona ne stvara baš toplu sliku, ali uvijek se može odnositi i protumačiti s astrološkog aspekta. Bez obzira na razlog odabira ove tetovaže, uvijek je zanimljiv i intrigantan dizajn. A zasigurno odišu odvažnošću, dubinom i senzibilnošću. 

Specifična značenja

Za muškarce, tetovaže sa značenjem mogu doći u različitim oblicima, bilo da je riječ o citatima, slovima i simbolima. 

Linijske tetovaže

Ovakve tetovaže pripadaju minimalističkom dizajnu, a ujedno su i tajanstvene i elegantne. Svaka ovakva tetovaža nosi alternativno značenje, a opet imaju različita značenja ovisno o različitim kulturama. Crtanje linijske tetovaže zahtijeva profesionalizam, jer je to jasan koncept dizajna u skladu sa svim nužnim kvalitetima tetoviranja. Treba obratiti pozornost na simetričnost, jasnoću i striktnost. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime