Nedjelja, 31 ožujka, 2024

Ponestalo vam je inspiracije? Ovo su najbolje aplikacije za vježbanje u 2023.

Bilo da želite trčati brže, vozite bicikl dalje, plivati bolje i pravilnije, pripremiti se za triatlon ili poraditi na snazi... ove aplikacije pomoći će vam da zadržite svoju predanost fizičkoj spremnosti!

Vježbati samostalno za mnoge, pa i najveće sportske entuzijaste, predstavlja veliki izazov i zapravo najveću ‘borba’ možete voditi sa samim sobom! U posljednjih nekoliko godina, dom je mnogima postao mjesto gdje jedu, spavaju, treniraju i rade. Što nije nužno loše. No, dodatnu inspiraciju za vježbanje može nam predstavljati odlazak u prirodu, park za vježbanje ili slična mjesta.Od HIIT programa, preko treninga za maraton do joga izazov

Internet je definitivno mjesto na kojem smo svi zadnjih godina pronašli brojne aplikacije preko kojih smo pokušali/nastojali vježbati. Ako, pak, vi niste među njima i još uvijek niste sigurni jeste li pronašli idealnu aplikaciju za sebe, tu smo da vam pomognemo.
Donosimo vam popis različitih stranica koje uključuju najširi izbog vježbi – za trkače, bicikliste i sve one koji traže dodatnu inspiraciju da porade na sebi i svom tijelu – ali i psihi.

Bilo da tražite novi HIIT program, maratonske treninge ili 30-dnevni joga izazov, postoji mnoštvo aplikacija i web stranica koje nude razne sadržaje. Donosimo neke od aplikacija uz koje ćete pokrenuti tijelo i odmoriti um.

Kratki treninzi

Kad nemate vremena, aplikacije s kratkim treninzima su najbolji izbor. Posvećujući samo pet, šest ili sedam minuta svom zdravlju, može uvesti promjene u vašu rutinu, naročito ako ste tek početnik u vježbanju.

Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout je jedna od super aplikacija za kratke treninge. Potpuno je besplatna aplikacija sa 7-minutnim treninzima koje možete raditi bilo gdje, ali nudi i druge mogućnosti. Neki su treninzi duži od sedam minuta, neki su intenzivniji, neki manje intenzivni. Još jedna aplikacija s kratkim treninzima je Onyx. Možete se zadržati na njoj samo 5 minuta ili više ako želite. Aplikacija koristi vašu kameru za praćenje ponavljanja i napretka forme.

Praćenje aktivnosti, od trčanja do košenja travnjaka

Aplikacije za praćenje aktivnosti vode evidenciju svih aktivnosti koje radite. Mogu biti za određenu aktivnost, poput trčanja, ali često nas popisu možete odabrati koju ćete aktivnost raditi. Te aplikacije kreiraju zapisnik svih vaših aktivnosti i statistike povezane s njima, poput sagorenih kalorija ili je li vaša današnja vožnja biciklom bila dugačka kao jučerašnja. Mnoge aplikacije za praćenje aktivnosti povezuju se s uređajima za praćenje kondicije kako bi olakšale bilježenje vaših aktivnosti. Neke podržavaju i mjerače otkucaja srca. Monitor pulsa, bio to remen za prsa ili ugrađen u sat, bilježi vaš puls dok se krećete i stvara grafikon vašeg pulsa kad završite. Imati spremljene sve ove podatke je korisno naročito ako imate srčanih problema ili radite na svojoj kondiciji.

Jedna od aplikacija koja je izvrsna za početnike u vježbanju je Map My Fitness. Ima stotine aktivnosti koje možete pratiti, od usisavanja do penjanja po stijenama. Za ljude koji tek započinju s fitnesom, korisno je što možete svoje vrtlarenje ili šetnju pasa računati kao aktivnost. Još jedna aplikacija za preporučiti jest Charity Miles. Na vama je da šetate ili vozite bicikl, a oni će za svakih pređenih 1.5 km donirati novac u dobrotvorne svrhe

Aplikacije za vježbanje uz glazbu

Nekoliko fitness aplikacija specijalizirano je pronalaženje glazbe koja je potiče na pokretanje tijela i daje motivaciju, bez obzira o kojoj vrsti treninga je riječ. Fit Radio je takva aplikacija. Pomoću nje možete dobiti miješan pjesama kao od strane profesionalnog DJ-a, pjesme koje odgovaraju vašem tempu trčanja ili pjesme napravljene za vašu odabranu aktivnost, poput pilatesa ili joge.

Donosimo aplikacije za mršavljenje, razne vrste treninga i meditaciju

 

8fit

Dostupno na Android, iOS sustavima: moguće je koristiti besplatno, ali ima i Pro plan koji košta 80 dolara godišnje; 60 dolara za 6 mjeseci; 25 dolara za mjesec

8fit uz razne vrste treninga pruža i mogućnost planiranja obroka. Aplikacija stvara personalizirani program za prehranu i vježbanje na temelju rezultata koje želite. Namijenjena je ljudima koji vole puno smjernica, prijedloga, podsjetnika i uputa. Vi birate cilj, bilo da se radi o mršavljenju, popravljanju ili dobivanju mišića. Tada cilj precizirate, poput smanjenja tjelesne masnoće na 20 posto u tri mjeseca. 8fit uzima u obzir puno detalja o vama prilikom izrade vašeg kondicijskog plana, poput doba dana u kojem vježbate i jeste li ambiciozni kuhar ili više volite jednostavnu pripremu obroka. Dat će vam realnu procjenu koliko će biti teško ili lako postići zadane ciljeve. Jednom kad krenete na  fitness putovanje, koristite aplikaciju za vježbanje iz videozapise, bilježite ono što jedete i radite plan obroka pomoću recepata i popisa za kupnju. Pro verzija otključava sve treninge, daje vam prilagođene planove obroka i nudi popis za kupnju.

Centr Centr

Dostupno na Android i iOS sustavima. Aplikacija se plaća 29,99 dolara mjesečno, 59,99 dolara kvartalno ili 119,99 dolara godišnje

Australijski glumac Chris Hemsworth, koji je poznat po ulozi Thora donosi ovu cjelovitu fitnes aplikaciju za planiranje treninga, vježbanje i zdravu prehranu. Možete je koristiti za izgradnju mišića, mršavljenje ili općenito za održavanje forme. Sve što trebate napraviti jest u aplikaciju unijeti koji vas od ovih ciljeva zanima tijekom registracije.
Neki se treninzi održavaju uz trenera, što znači da puštate video zapis na kojem trener vježba i vi ga pratite. Za ostale dobivate timer i primjerak videozapisa svake vježbe. Možete se registrirati za besplatno sedmodnevno probno razdoblje prije nego što se odlučite na pretplatu.

Charity miles (Dobrotvorne milje)

Dostupno na Android i iOS sustavima i u potpunosti je besplatno.

Charity Miles donira novac organizaciji po vašem izboru. Aplikaciju koristite za bilježenje prijeđenih kilometara, bilo trčanjem, hodanjem ili vožnjom bicikla. Korporativni sponzori pristaju donirati nekoliko centi za svaku prijeđenu milju tj. 1.5 kilometar, u zamjenu za svoju reklamu na aplikaciji. Uključeni kalkulator pokazuje vam koliko novca možete prikupiti ako ispunite različite ciljeve. Primjerice, 50 ljudi koji će vas sponzorirati po cijeni od 0,30 dolara po pređenih 1.5 kilometara. Charity Miles podržava razne neprofitne organizacije, kao što su ASPCA, Habitat for Humanity, Dječja bolnica St. Jude, Unicef, Save the Children. Možda će vas upravo ova aplikacija motivirati na šetanje, ipak to radite za dobrotvorne svrhe.

Find What Feels Good

Dostupno na Android i iOS sustavima. Cijena aplikacije je 9,99 dolara mjesečno; 99,99 dolara godišnje (neki sadržaji su besplatni na povezanim web stranicama)

Ako ste ikada tražili video o jogi na YouTubeu, vjerojatno ste naišli na Jogu s Adriene. Ista ta Adriene (Adriene Mishler) pokrenula je aplikaciju za Android i iOS nazvanu Find What Feels Good ili FWFG. Aplikacija sadrži satove joge, niz vježbi koje možete raditi tijekom cijelog dana i kalendar za praćenje napretka. Dostupno je sedmodnevno besplatno probno razdoblje. No, većina tih treninga je besplatna na YouTubeu i na njezinoj web stranici Joga s Adriene. FWFG uz video zapise joge, uključuje i meditacije i njezine vlogove.

FitOn: Fitness Workout Plans

Dostupno na Android i iOS sustavima. Besplatno uz nadoplatu od 69,99 dolara godišnje za dodatne značajke

FitOn ima razne opcije treninga ovisno o količini slobodnog vremena kojeg imate, razini intenziteta koji želite ili vrste treninga koji želite odraditi (joga, stražnjica i bedra, trbušnjaci, istezanje itd.). Ako tijekom vježbanja nosite povezani monitor pulsa, puls možete vidjeti na ekranu dok pratite video. Dostupna je i ploča s najboljim rezultatima na kojoj se možete natjecati s drugim članovima ili grupom prijatelja. Uz FitOn dobivate puno toga besplatno, uključujući sve video zapise treninga, ali ako pak želite malo više, poput personaliziranih planova obroka i mogućnost povezivanja si s Fitbitom ili Garminom, trebate platiti 69,99 dolara godišnje za Pro račun.

Fit radio

Dostupno na Android i iOS sustavima. Besplatno uz nadoplatu od 27,99 dolara po tromjesečju

Fit Radio je aplikacija za glazbu koja ima popise pjesama za vođene treninga. Možete odabrati nasumičan odabir pjesama ili glas trenera koji će vam govoriti da se ubrzate ili brojati ponavljanja dok svira glazba. Možete pronaći i glazbu koja odgovara vašem tempu ili odabrati pjesme koje odgovaraju vrsti vježbanja koju imate na umu, poput korištenja eliptičnog trenažera ili dizanja utega. Besplatna aplikacija ima ograničeni sadržaj, a plaćeni Premium račun pruža vam sve treninge i glazbu koju želite.

Jillian Michaels Fitness

Dostupna za Android i iOS sustave. Cijena aplikacije je 14,99 dolara mjesečno, 29,99 dolara kvartalno ili 89,99 dolara godišnje

Jillian Michaels ovu aplikaciju naziva i My Fitness, a kombinira treninge i planiranje obroka za cjelokupno fitness iskustvo. Trenerica slavnih Jillian Michaels može biti i vaša trenerica tijekom svakog treninga. Sve u aplikaciji je prilagodljivo, od prijedloga namirnica za obroke do vrsta treninga. Također, vježbe ocjenjujete kao lagane, srednje i teške, pa vam mogu poslužiti kao izazovi za podizanje razine kondicije. Ovaj program mogao bi biti preintenzivan za ljude koji nisu u formi. Izvrstan je odabir za svakoga tko želi izgubiti nekoliko kilograma i dobiti malo mišića.

The Johnson & Johnson Offical 7 Minute Workout

Dostupan na Android i iOS sustavima i u potpunosti je besplatan

Ovo je aplikacija za kružni trening i omogućuje da u dan ubacite malo vježbe na razini intenziteta koji vam odgovara. Sve što vam treba je stolica i oko 7 minuta. Trening srednjeg intenziteta uključuje jumping jackove, sjedenje uz zid, trčanje s podizanjem koljena visoko u mjestu, triceps pad na stolici i nekoliko drugih poteza. Ima i druge mogućnosti izvan klasične sedmominutne rutine, poput First Timer, Intermediate 16 Minute i Core Workout. Također možete kreirati i prilagođene treninge tako što ćete spojiti vježbe koje vam odgovaraju. Audio i vizualni znakovi govore vam kada započeti i zaustaviti svaku vježbu u treningu, a u sredini se prikazuje video demonstracija koja će vas voditi kroz vježbu. Povucite zaslon u jednom smjeru i možete povući glazbu sa svog telefona. Prijeđite prstom u drugom smjeru i vidjet ćete mjerač vremena. Ovo je jedna od najboljih fitness aplikacija jer uravnotežuje jednostavnost s odgovarajućim informacijama i prikladna je za gotovo sve – bez obzira na stupanj kondicije.

Onyx

Dostupna samo na iOS sustavu i košta 14,99 dolara mjesečno ili 99,99 dolara godišnje

Ako želite kontrolu nad vježbanjem, ali ne želite da vas instruktor promatra dok vježbate, možete isprobati Onyx. Ova iOS aplikacija ima ugrađeni AI koji može gledati vašu formu i brojati ponavljanja dok slijedite niz vježbi. Pruža vam povratne informacije u stvarnom vremenu o tome radite li poteze ispravno. Treninzi su većinom jednostavne intervalne sesije. Da bi AI funkcionirao, potreban vam je kompatibilni iPhone, onaj koji ima TrueDepth (iPhone X, Xr, Xs, Xs Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max). Aplikaciju i dalje možete koristiti s drugim modelom iPhonea, ali nećete dobiti povratne informacije ili broj ponavljanja.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime