Ponedjeljak, 8 travnja, 2024

Savjeti za početnike u pokeru: Zavladajte poker večerima uz savjete profesionalca

Svijet pokera puno je više od sunčanih naočala koje štite oči i snage blefiranja. Za postati dobar igrač, bio za zabavu ili za nešto ozbiljnije, potrebno je puno više napora nego jednostavno znanje kako pročitati lice vašeg protivnik

Bez obzira na to jeste li domaćin poker večeri sa svojim prijateljima, zanima li vas kako postati dobar u online igrama ili želite sudjelovati na profesionalnom turniru donosimo savjete za svladavanje igre.



Osmislite svoju strategiju i zadivite ekipu uz savjete Marie Konnikove, jedne od profesionalnih igračica.

1/ Počnite s osnovama

Mnogi ljudi, posebno zbog načina na koji se poker prikazuje u medijima, odmah pomisle da će lako vidjeti blefira li netko i na tome stvarati igru. Nemojte to pokušavati, umjesto toga, usredotočite se na osnove igre. Zapitajte se: ‘kakve su moje šanse? Ili ‘koliko će me karata prebaciti u bolju ruku?’

2/ Nemojte se zaokupljati matematikom

Ne morate biti matematičar da biste briljirali u pokeru. Maria Konnikova, profesionalna igračica kaže da nije dobra u matematici, ali u pokeru matematika nije filozofija.
“Ozbiljno brojim na prste! Još uvijek me možete uhvatiti kako ponekad lupkam prstima po stolu tijekom igre. Taj način razmišljanja vrlo brzo postane jednostavan – to je samo zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje”, kaže Maria.

3/ Pronađite prijatelja i mentora

Pronađite nekoga tko započinje na istoj razini kao i vi, i nekoga tko je bolji od vas – čak i ako je to samo prijatelj koji igra već godinama – presudno je ako stvarno želite poboljšati svoju igru. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti kako biste razjasnili vlastiti misaoni proces jest – o njemu razgovarati s drugima. Ponekad možda mislite da nešto razumijete, ali kad to počnete objašnjavati nekome drugom, shvatite kako postoje praznine u vašem razumijevanju. Zati je važno razgovarati s onima koji su na istoj razini kao i vi i onima koji znaju više.

4/ Zaboravite svoj ego

“Ostavite svoj ego pred vratima!” kaže Konnikova i dodaje: “Ono što sam vidjela da najviše uništava velik broj igrača pokera svodi se na ego – ili postavljanje svojih žetona na mjesto gdje ne bi trebali jer misle da ih se ne može blefirati ili blefiranje sa svojim žetonima kako bi izgledali macho. A to jednostavno smeta logičnoj igri.”

5/ Steknite dobre osobne navike

Kao i u svemu važna je vježba, odmor i zdrava hrana. Konnikova kaže da će igranje pokera zapravo pomoći i vašem osobnom razvoju i stvaranju dobrih navika.
“Poker poboljšava sposobnost donošenja odluka u gotovo svemu, pomaže u rješavanju neizvjesnosti i u brzom donošenju odluka. Istodobno pomaže u emocionalnom upravljanju i kontroliranju samog sebe. Emocije ostavljate za poker stolom ako želite igrati dobro, tijekom igre koja traje satima ispustite puno emocija za koje niste ni znali da postoje.”

6/ Ne igrajte iznad svog bankrolla

Poker je igra koja vam može pružiti toliko toga, a za dugoročnu održivost važno se stalno truditi. Započnite s malim ulozima! Počnite s turnirima gdje su mali ulozi dok ne ostvarite zadovoljavajuću dobit. Tek kada osvojite nekoliko malih turnira počnite ulagati veće novce. Pazite da se uvijek u dobrom plusu.

7/ Čitajte, čitajte, čitajte

“Mislim da nešto poput Daniela Kahnemana’s Thinking Fast and Slow, što se ne odnosi na poker, može biti stvarno korisno kada se primijeni na poker svijet jer vam pokazuje kako logično razmišljati umjesto reaktivno i refleksno. Još uvijek mislim da je za početnike – i ovo je prva knjiga koju sam pročitala – “Harrington na čekanju” Dana Harringtona najbolja stvar za učenje o turnirskoj igri. ”

8/ Provedite neko vrijeme na mreži

“Živjela sam u New Yorku, a internetski poker nije legalan u New Yorku, pa bih nekoliko dana u tjednu prelazila rijeku, išla u New Jersey, sjedila u Starbucksu cijeli dan i igrala na PokerStars New Jersey”, kaže Konnikova , “Jer nema ništa poput igranja na mreži za dobivanje ruke, a kad ste tek na početku, toliko je važno samo uzeti ruke. Pomaže vam da vidite puno različitih situacija, da prepoznate obrasce i da sa svojim mentorom pogledate svoje igre. Definitivno mislim da se prije nego što uđete u kasino se prijavite na online igre i steknete znanja i vještine.”

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime