Petak, 27 siječnja, 2023

Savjeti za početnike u pokeru: Zavladajte poker večerima uz savjete profesionalca

Svijet pokera puno je više od sunčanih naočala koje štite oči i snage blefiranja. Za postati dobar igrač, bio za zabavu ili za nešto ozbiljnije, potrebno je puno više napora nego jednostavno znanje kako pročitati lice vašeg protivnik

Bez obzira na to jeste li domaćin poker večeri sa svojim prijateljima, zanima li vas kako postati dobar u online igrama ili želite sudjelovati na profesionalnom turniru donosimo savjete za svladavanje igre.Osmislite svoju strategiju i zadivite ekipu uz savjete Marie Konnikove, jedne od profesionalnih igračica.

1/ Počnite s osnovama

Mnogi ljudi, posebno zbog načina na koji se poker prikazuje u medijima, odmah pomisle da će lako vidjeti blefira li netko i na tome stvarati igru. Nemojte to pokušavati, umjesto toga, usredotočite se na osnove igre. Zapitajte se: ‘kakve su moje šanse? Ili ‘koliko će me karata prebaciti u bolju ruku?’

2/ Nemojte se zaokupljati matematikom

Ne morate biti matematičar da biste briljirali u pokeru. Maria Konnikova, profesionalna igračica kaže da nije dobra u matematici, ali u pokeru matematika nije filozofija.
“Ozbiljno brojim na prste! Još uvijek me možete uhvatiti kako ponekad lupkam prstima po stolu tijekom igre. Taj način razmišljanja vrlo brzo postane jednostavan – to je samo zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje”, kaže Maria.

3/ Pronađite prijatelja i mentora

Pronađite nekoga tko započinje na istoj razini kao i vi, i nekoga tko je bolji od vas – čak i ako je to samo prijatelj koji igra već godinama – presudno je ako stvarno želite poboljšati svoju igru. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti kako biste razjasnili vlastiti misaoni proces jest – o njemu razgovarati s drugima. Ponekad možda mislite da nešto razumijete, ali kad to počnete objašnjavati nekome drugom, shvatite kako postoje praznine u vašem razumijevanju. Zati je važno razgovarati s onima koji su na istoj razini kao i vi i onima koji znaju više.

4/ Zaboravite svoj ego

“Ostavite svoj ego pred vratima!” kaže Konnikova i dodaje: “Ono što sam vidjela da najviše uništava velik broj igrača pokera svodi se na ego – ili postavljanje svojih žetona na mjesto gdje ne bi trebali jer misle da ih se ne može blefirati ili blefiranje sa svojim žetonima kako bi izgledali macho. A to jednostavno smeta logičnoj igri.”

5/ Steknite dobre osobne navike

Kao i u svemu važna je vježba, odmor i zdrava hrana. Konnikova kaže da će igranje pokera zapravo pomoći i vašem osobnom razvoju i stvaranju dobrih navika.
“Poker poboljšava sposobnost donošenja odluka u gotovo svemu, pomaže u rješavanju neizvjesnosti i u brzom donošenju odluka. Istodobno pomaže u emocionalnom upravljanju i kontroliranju samog sebe. Emocije ostavljate za poker stolom ako želite igrati dobro, tijekom igre koja traje satima ispustite puno emocija za koje niste ni znali da postoje.”

6/ Ne igrajte iznad svog bankrolla

Poker je igra koja vam može pružiti toliko toga, a za dugoročnu održivost važno se stalno truditi. Započnite s malim ulozima! Počnite s turnirima gdje su mali ulozi dok ne ostvarite zadovoljavajuću dobit. Tek kada osvojite nekoliko malih turnira počnite ulagati veće novce. Pazite da se uvijek u dobrom plusu.

7/ Čitajte, čitajte, čitajte

“Mislim da nešto poput Daniela Kahnemana’s Thinking Fast and Slow, što se ne odnosi na poker, može biti stvarno korisno kada se primijeni na poker svijet jer vam pokazuje kako logično razmišljati umjesto reaktivno i refleksno. Još uvijek mislim da je za početnike – i ovo je prva knjiga koju sam pročitala – “Harrington na čekanju” Dana Harringtona najbolja stvar za učenje o turnirskoj igri. ”

8/ Provedite neko vrijeme na mreži

“Živjela sam u New Yorku, a internetski poker nije legalan u New Yorku, pa bih nekoliko dana u tjednu prelazila rijeku, išla u New Jersey, sjedila u Starbucksu cijeli dan i igrala na PokerStars New Jersey”, kaže Konnikova , “Jer nema ništa poput igranja na mreži za dobivanje ruke, a kad ste tek na početku, toliko je važno samo uzeti ruke. Pomaže vam da vidite puno različitih situacija, da prepoznate obrasce i da sa svojim mentorom pogledate svoje igre. Definitivno mislim da se prije nego što uđete u kasino se prijavite na online igre i steknete znanja i vještine.”

Pročitajte još...

Ljubitelji pokera odabrali: Najpopularnija kockarska pjesma svih vremena je…

Više tisuća ljubitelja pokera iz cijele Europe, u završnoj je fazi, s najvećim brojem glasova, biralo između dviju pjesmaa: "Poker Face" Lady Gage i "Ace Of Spades" grupe Motörhead. Što mislite tko je pobijedio?

Stephen Hawking: slavni genij koji je volio raditi izlete u pop kulturu

Hawking je posebno uživao u šalama na vlastiti račun pa se pojavio u nekoliko TV serija, dokumentaraca i u pjesmi Pink Floyda i tako potvrdio svoje mjesto i u popularnoj kulturi. Donosimo nekoliko zanimljivih trenutaka njegovih izleta u pop svijet s kojima ne prestaje dugačak niz referenci na slavnog genija

Mixer jednog imidža: Sebastian Kurz – političar koji nas potiče na razmišljanje o liderstvu

Kriza kao mitološka figura straha, iza koje se skriva mnogo problema danas je naša svakodnevica. Pa se za početak pitam, može li priča #o-kurzu potaknuti priču o liderstvu? O lideru Kurzu, da se ne shvatimo pogrešno.... on nas motivira na promišljanje kakvi su to lideri novog doba i što je to što ih motivira? Moć ili želja za promjenom?

Sretan 40. rođendan: Kultna serija Mućke dobila svoje poštanske markice

Jedan od najomiljenijih klasičnih britanskih sitcoma zajedno s Royal Mailom izdali su poštanske markice u povodu obilježavanja 40. godišnjice serije 

Povezano

Ponestalo vam inspiracije? Ovo su najbolje aplikacije za vježbanje u 2023.

Bilo da želite trčati brže, vozite bicikl dalje, plivati bolje i pravilnije, pripremiti se za triatlon ili poraditi na snazi... ove aplikacije pomoći će vam da zadržite svoju predanost fizičkoj spremnosti!

Donosimo 10 najskupljih automobila u 2022. godini

Iako najskuplji automobili možda dijele neke standardne značajke s običnim automobilima, oni se ističu svojim posebnim i neusporedivim aspektima koji brišu granicu između automobila i umjetničkog djela

TOP 10 najboljih domaćih mladih glumaca by Anđelo Jurkas

Među ovim glumačkim imenima možemo potražiti nove Muje Nadareviće, Ive Gregureviće, Šerbedžije, Šovagoviće, Gorane Bogdane, Višnjiće, Navojce, Krešimire Mikiće i druge ambleme ovdašnjih glumačkih zvijezda

7 zdravstvenih pregleda koje bi svaki muškarac mlađi od 40 trebao obaviti

Donosimo sedam važnih zdravstvenih pregleda koje bi svaki muškarac trebao obaviti ove godine. Mnoge od njih može obaviti vaš liječnik primarne zdravstvene skrbi, a ako ne može, može vas uputiti stručnjaku koji može

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime