Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

8 istina o sretnim parovima i stvari koje definitivno ubijaju vezu!

Koliko znate osoba da su se rastali nakon što su sklopili brak? Doduše, koliko znate osoba da su u odnosu (partnerskom, bračnom), a da nisu sretni zajedno? 

Na početku zaljubljenosti svima cvjetaju ruže, sretni smo i zadovoljni pa čak i ako donekle primjetimo kakve probleme ne čine nam dovoljno veliki da se zabrinemo. No, s vremenom strast i zaljubljenost potiskuju svakodnevni problemi a ruže polako počinju ‘venuti.Koliko sretnih veza znate oko sebe? Koliko je ljudi oko vas koji su podjednako zaljubljeni kao i prvog dana veze? Vjerojatno ih možete nabrojati na prste jedne ruke, Ako i to…

Kad se zaljubljenost pretvori u pravu ljubav…

Nitko ne očekuje da na vezu gledamo kroz koprenu zaljubljenosti kao na samim počecima, no s vremenom bi upravo zaljubljenost trebala prerasti u pravu i istinsku ljubav. Sretni parovi postoje, no ako njih pitate u čemu je tajna uspješne veze, vjerojatno će vam nabrojati neke (ili sve) sljedeće istine:

1/ Shvaćaju da moraju prebroditi neke prepreke

Bilo koji odnos je svakodnevni rad, i na odnosu treba raditi otpočetka. Tu uvijek postoji prostora za napredak. Rješavanju potencijalnih problema s partnerom zapravo je nova prilika za zbližavanjem. 

2/ Ljubav nije uvijek bajna

Ljubav može biti nezgodna i to je činjenica. Ponekad se zbog ljubavi seli u drugu državu, a da nije prvotno planirano ili s nekim stvarima trebate pričekati i privremeno drugačije posložiti priroritete. 

Budite na oprezu: ‘Žoharenje’ je novi (opasni) trend upoznavanja

3/ Istinske srodne duše rade na zajedničkom odnosu

Svatko za sebe radi sve za sebe i ono što pojedincu odgovara. No, kada ste u odnosu, tada više niste sami – sve što radite, radite za sebe, ali i tada trebate naučiti kako s nekim surađivati. Vaš odnos je jedinstven i treba razmišljati o njegovom boljitku jer je smisao da obje strane budu sretne. 

4/ Komunikacija je vještina

Većina ne uđe u odnos sa super razvijenim komunikacijskim vještinama, jer svi komuniciramo drugačije. Ono što je potrebno, trebate naučiti kako partner komunicira i što možete učiniti tako da komunikacija između vas dvoje bude jasna i otvorena. 

5/ Budite svjesni da uvijek postoji nesporazum

Možda ćete ponekad nešto krivo izjaviti ili ćete biti nejasni i to se događa. Duboko udahnite, sagledajte situaciju i razmislite o njoj pa porazgovarajte o svemu. 

8 znakova u vezi koji odaju da je vrijeme za posjet bračnom terapeutu

6/ Ne možete mijenjati partnera na silu

Promjene su uvijek prisutne, ponekad se mijenamo u dobrom smjeru, ponekad ne. Partnera ne možete na silu promijeniti ako vas nešto smeta. Ono što možete napraviti jest prihvatiti neke stvari, ili suočiti se i objasniti partneru sve što vam je na umu i tako se zajedno uputiti u željenom smjeru u odnosu. 

7/ Ovisnost ubija ljubavni odnos

Ovisnost o partneru i strah od gubitka zapravo će dovesti do toga da odnos definitivno neće dugo trajati. Jer veza bi trebala biti puna povjerenja i otvorenosti prema partneru. 

8/ Ništa ne traje vječno

Svi teži izazovi ne traju vječno, no ako parovi odluče zajedno ustrajati u rješavanju svojih problema ili životnih izazova, lakše se sve prebrodi. U tim situacijama imajte na umu da ništa ne traje vječno!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime