Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Kako biti intiman bez seksa? 12 savjeta za poboljšanje odnosa izvan spavaće sobe

Ako doživljavate emocionalnu krizu s partnerom ili jednostavno želite začinit svoju vezu, otkrit ćete da učenje kako imati bolji seks nije uvijek rješenje. Iako je zadovoljstvo ključno, fokusiranje na intimnost izvan kreveta može biti ključ za izgradnju dugotrajnih zdravih i romantičnih odnosa

Iako se učenje kako biti intiman bez seksa može činiti kontraintuitivnim, to zapravo može biti učinkovit način emocionalnog približavanja partneru. Uostalom osjećaj povezanosti sa svojom boljom polovicom nije uvijek jednak vremenu provedenom među plahtama. Držanje za ruke dok šećete ulicom ili odvajanje vremena za večeru i dugi razgovor, također može pomoći vašoj vezi.Međutim, izgradnja intimnosti s partnerom izvan spavaće sobe u početku može djelovati zastrašujuće. Je li dozvoljeno ljubljenje? Postoje li aktivnosti koje biste trebali raditi umjesto toga? Kako biste to trebali iznijeti pored njih? Ako doživljavate emocionalnu krizu s partnerom ili jednostavno želite začinit svoju vezu, otkrit ćete da učenje kako imati bolji seks nije uvijek rješenje. Iako je zadovoljstvo ključno, fokusiranje na intimnost izvan kreveta može biti ključ za izgradnju dugotrajnih zdravih i romantičnih odnosa. Ako vas zanima odgovor na ova pitanja, te vas zanimaju savjeti za stvaranje čvrstog i zdravog odnosa s partnerom, čitajte dalje! 

U nastavku pročitajte 12 savjeta kako da budete intimni bez seksa

1/ Provođenje kvalitetnog vremena

Provođenje kvalitetnog vremena ključno je za intimnost. Planirajte jedan dan u tjednu na nekoliko sati da budete sa svojim partnerom. Usredočite se na trenutak. Bez razgovora o financijama, djeci ili poslu. Tijekom večere ugasite telefone, spremite ih i razgovarajte s partnerom, pitajte partnera o najboljim stvarima koje su mu se dogodile tijekom dana ili tjedna. Pokušajte biti potpuno uključeni u ono što se događa u njihovim životima. Ovi ‘dejtovi’ također mogu biti izvrsna prilika da u ugrabite priliku da razgovarate o tome što oboje stvarno trebate i želite.

2/ Izdvojite vrijeme za masažu

Masaže su dobre za vas, a pomoću njih možete bolje razumjeti na neseksualni način, kakav točno dodir volite vi i vaš parter. Kada je vaš fokus na istraživanju, to može omogućiti otvorene i iskrene povratne informacije. Ovo može poboljšati vašu seksualnu intimnost jer ćete naučiti kako komunicirati o onome što radite, a u čemu ne uživate. Što će, kao što vjerojatno pretpostavljate, pomoći i vašem odnosu u spavaćoj sobi. Druga slična tehnika je istraživanjem zadovoljstva. U vezama možemo imati zadane načine dodirivanja partnera jer znamo što im se sviđa i držimo se toga. To znači da možemo propustiti toliko zadovoljstva i intimnosti ostajući pri onome što znamo. Istraživanjem, možemo otkriti nove načine pružanja i primanja zadovoljstva. Što može dobro doći tijekom spolnog odnosa.

3/ Gledajte se u oči

Mogućnost dubokog buljenja u svog partnera mogla bi se isprva činiti malo intenzivno, ali vrijedi pokušati. Gledanje u oči izvrstan je način za njegovanje emocionalne i duhovne intimnosti. Ovo je prekrasna meditivna praksa koja može stvoriti jedinstveno između vas bez izgovorene iti jedne riječi. Gdje početi? Preporučamo da počnete s jednom minutom, a zatim nastavite dalje. Ako vam je prvi put, prihvatite različite misli ili smetnje koje se mogu pojaviti i dopustite si da se fokusirate na svog partnera i vjerujte iskustvu.

4/ Uživajte u novim iskustvima

Ako osjećate da su stvari u vašoj vezi malo zastale, ne morate se nužno baviti BDSM-om za početnike kako biste osvježili stvari. Probajte neku novu aktivnost , miješanjem stvari izvan spavaće sobe, ovo će vam omogućiti da vidite jedni druge na različite načine, što može produbiti vaše iskustvo jedno drugoga. Zapeli ste sa idejama kako stvoriti nove uspomene? Zašto ne biste imali piknik na novom lijepom mjestu umjesto odlaska u svoj omiljeni restoran, najvažnije je da si date priliku da ponovo zapalite iskru.

5/ Nemojte biti ozbiljni

Vraćanje zabave u vaš odnos razigravanjem sa svojom drugom polovicom može učiniti čuda. Kada ste se zadnji put ti i tvoj partner smijali zajedno? Igra je jedan od najpodcijenjeni, ali ipak važnih dijelova veze. To je zato što je igra zapravo čin povjerenja, predaje i ranjivosti koji razvija i emocionalnu i eksperimentalnu intimnost. To je također pristup koji se može učinkovito utkati u intimne poruke ako želite u nekom trenutku naučiti seksting.

6/ Budite znatiželjni

U vezi je važno postavljati si međusobna pitanja. Gdje pitate, što cijenite? Što vas inspirira kod vašeg partnera? Na čemu ste zahvalni? To može potaknuti korisnu raspravu između vas oboje. Mentalna intimnost se može njegovati izdvajanjem vremena za dijeljenje omiljenih tema i razgovora o stvarima koje volite. Ali isto tako je ključno, u isto vrijeme da ispravno upijate partnerove odgovore. Da bi to bilo snažno iskustvo povezivanja, trebate odvojiti vrijeme jedno za drugo za razgovor na polustrukturirani način. Isto tako bitno je postavljanje granica, kada jedan govori, drugi sluša i može postavljati pitanja nakon što završite.

7/ Komunicirajte međusobno

Ako doživljavate krizu u vezi, to bi moglo biti posljedice nedostatka komunikacije. Ne biste se trebali bojati razgovarati sa svojim partnerom o svemu. Nemojte se bojati biti ranjivi. Ako želite izgraditi intimnost bez seksa, pitajte vašeg partnera je li je spreman razgovarati o nečemu s vama večeras. Zatim budite otvoreni i recite im da vam nedostaje bliska veza s njima i otkrijte je li spreman pokušati nešto novo. Neka ti razgovori budu redoviti, da biste oboje imali prostor za komunikaciju što ide dobro i što biste željeli istražiti i promijeniti. Najvažnije da pokažete međusobnu zahvalnost, te radite na rastu odnosa.

8/ Postanite nostalgični

Prisjetite se kada ste prvi put upoznali svog partnera i što vas je kod njega uopće privuklo. Korisna vježba može biti razmišljanje o kvalitetama i navikama vašeg partnera koje vam se sviđaju i stvarima koje su vam pomogle da se u početku zaljubite u njih. Pokušajte se koncentrirati na svoja sjećanja, vratite se u prošlost i pogledajte stvari koje su vas spojile. Sjećate li se svog prvog spoja? Možete li se prisjetiti svog prvog poljupca? Kako ste se zaljubljivali jedno u drugo?  Koje su se emocije pojavile? Koje su se misli pojavile? Što ste osjećali u svom tijelu? To može pomoći u ponovnoj izgradnji intimnosti ponovnim otkrivanjem jezika ljubavi.

9/ Budite tim

To ne mora nužno uključivati ​​nova iskustva, poput zajedničkog izleta na egzotičan odmor ili vezanja cipela za planinarenje u šetnji, ali može biti i zajedničko stvaranje nečega. Kad to radimo, to njeguje emocionalnu i eksperimentalnu intimnost. Možda je to sađenje biljke u vrtu ili izgradnja nečega za vaš dom. Potiče zajednički fokus, a vi učite kako komunicirati oko ovog projekta, što također podržava dugovječnost veze jer to ovisi o tome koliko dobro možete upravljati zajedničkim fokusom u životu.

10/ Nemojte se zaboraviti dodirivati

Ovo se može činiti očiglednim, ali jednako je važan oblik intimnosti kao i otkrivanje vaših najboljih položaja u seksu. Istraživanje otkriva da je neseksualni fizički dodir jako važan u vezama. Postoji toliko mnogo načina da se dodirujete bez seksa. Držanje za ruke, maženje jedno drugoga, masaže, trljanje leđa, maženje, kupke jedno za drugo, igranje kosom jedno drugoga, sjedenje jedno nasuprot drugome i držanje za ruke. To možete učiniti na sofi, u krevetu, pod tušem ili u šetnji. Budite kreativni.

11/ Budite suosjećajni

Iako ste možda identificirali određena područja poboljšanja u vašem odnosu, budite ljubazni prema tome kako pristupate tome sa svojom drugom polovicom. Pitajte svog partnera kada ima vremena za razgovor jer želite razgovarati o tome kako možete biti intimniji. Obično prolazimo kroz sve u mislima nekoliko dana prije nego što možda uvježbamo ono što želimo reći kako bismo se osjećali spremnima. Ali onda idemo razgovarati s partnerom i možemo ga uhvatiti nespremnog, možda su imali loš dan pa nisu raspoloženi i možda nisu reagirali na najbolji način. Ili su imali najbolji dan i žele nastaviti bez brige. Pitati ih kada imaju kapacitet također će im omogućiti da se psihički pripreme. Također im možete reći što želite pokriti i zamoliti ih da razmisle što za njih znači biti intiman, u čemu uživaju, a u čemu ne.

12/ Čuvajte jedno drugo

Slično tome, važno je gledati i prema unutra. Uvijek morate preuzeti 100% odgovornost da bi vaša veza bila sretna. Nije vaš partner taj koji bi trebao brinuti samo o vašim potrebama i željama, postupajte pažljivo prema sebi, a to će se filtrirati u vaš odnos s partnerom. Na primjer, ako patite od simptoma tjeskobe, možda bi bilo dobro da se prvo usredotočite na svoje mentalno zdravlje prije nego što pogledate prema van.

Ipak, izgradnja intimnosti bez seksa mora se odvijati u partnerstvu, pri čemu se oboje trudite. Ako se kolektivno trudite komunicirati o tim stvarima, počnite s pisanjem popisa i davanjem ih jedni drugima kada ste u različitim sobama. Dođite zajedno kada se osjećate spremni, možete zajedno istražiti sve mogućnosti intimnosti. Neka to bude zabavan razgovor, a možda dok radite nešto romantično poput kupanja uz svijeće ili večere, ili se možda oboje osjećate ugodnije razgovarajući i šećući.

Zašto je važno biti intiman bez seksa?

To je jako važno u vezi jer ako smo intimni samo kad imamo seks, onda ćemo to povezati s intimnošću. Dakle, ako imamo samo intimnost dok imamo seks, fokusiramo se samo na seksualnu intimnost i propuštamo neke druge važne vrste intimnosti koje stvaraju zdrave odnose pune ljubavi. Ovo je važno za izgradnju povjerenja, povezanosti i privrženosti. Omogućuje nam da se osjećamo sigurnije u našim odnosima. Bez intimnosti, odnosi će biti samo površinski.

Kad ljudi tek počnu izlaziti, između njih obično planu iskra i njihov seksualni život je briljantan. Ali kako vrijeme prolazi, partneri se navikavaju jedno na drugo, a dnevna rutina postaje povezana s karijerama, djecom i kućanskim stvarima. Ovo im se može činiti neprivlačno i iskra nestaje.

Prvi korak do ponovne intimnosti je prestati sa seksom. Svi se želimo osjećati da nas naši partneri čuju, vide i vole. Kada počnete iskreno komunicirati sa svojim partnerom, vidjet ćeš da je tvoja intima opet ovdje. A ta bi intimnost mogla dovesti do ponovnog seksualnog uzbuđenja između vas oboje.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime