Utorak, 23 srpnja, 2024

Možda ipak nije gotovo: Što znači kad sanjate bivšu ljubav?

Ako vam se ovo ponekad događa pa čak i ako ste u sretnoj vezi, donosimo 10 uzroka koji će vam pomoći otkloniti sve sumnje u vašu trenutnu sreću

Dok je za nekoga gubljenje vremena a za nekoga najdraži dio dana, san je neosporno nužan za normalno funkcioniranje našeg organizma. Redovit san na više razina poboljšava čovjekov život, počevši do zdravstvenog stanja pa do društvenih vještina. Prosječan čovjek na zemlji poživi nešto manje od 80 godina. Od tih godina će 26 provesti spavajući, a dodatnih sedam provesti pokušavajući zaspati.  Snovi su slike naših misli i emocija, odnosno priče koje naš mozak priča tijekom spavanja. Najčešće su u pitanju zbirke isječaka, slika, osjećaja…. i onda se odjednom pojavi bivši! Razmislimo samo koliko su nam od ovih 7 godina upravo bivše ljubavi ometale miran san.Što znači kada ih sanjamo? To nije uvijek znak da im se podsvjesno želimo vratiti. Naravno, njihova pojava u našim snovima nas zaintrigira ali možda ne znači da nam se stari osjećaji ponovno bude. Ako vam se ovo ponekad događa pa čak i ako ste u sretnoj vezi, donosimo 10 uzroka koji će vam pomoći otkloniti sve sumnje u vašu trenutnu sreću. 

1/ Neriješeni osjećaji prema bivšem

Odmah da riješimo pitanje neriješenih osjećaja. Prije nego što se previše izbezumite zbog ovoga, zapamtite da ti osjećaji ne moraju nužno biti romantični. Stručnjakinja za veze Terri Orbuch u intervjuu za Women’s Health naglasila je kako bi sanjanje bivšeg moglo značiti da radite na definitivnom razrješenju te priče. Možda ste uznemireni načinom na koji su stvari završile između vas dvoje ili možda još uvijek pokušavate riješiti način na koji je vaša veza završila u vašem umu.

2/ Brine vas hoće li nova veza biti uspješna

Kao što je Ally Mead, vidovnjakinja koja je proučavala analizu snova, rekla za The Huffington Post, postoji velika vjerojatnost da ako sanjate bivšeg kad započinjete novu vezu s nekim drugim. Najizgledniji razlog tomu je uspoređivanju vaših odabranih kako bi bili sigurni da će ovaj put stvari uspjeti. Pri ulasku u vezu s novom osobom, još uvijek smo podložni razvrstavanju prednosti i nedostataka naše stare veze. Na taj način naša psiha pokušava osigurati uspjeh u novom odnosu. 

3/ To je simbol većeg problema 

Većinu vremena snovi su simbolični, a ne doslovni. Ako sanjate svog bivšeg, razmislite zašto je vaša veza prekinuta i što ste mogli učiniti drugačije. Ako je to bila vaša krivnja – pa čak i ako nije – rješavanje toga i sprječavanje da se to dogodi u budućim vezama moglo bi stati na kraj ovim snovima.

4/ Niste preboljeli 

Iako postoji mnogo razloga zbog kojih sanjate svog bivšeg, ovo je još uvijek opcija. Možda ćete morati duboko zaviriti u sebe i shvatiti želite li doista da se ponovno zbližite…a zatim shvatiti što dalje.

5/ Ne radi se o vašem bivšem, već o vama

Prema Psychics Universe-u, postoji šansa da bivši u snu predstavlja dio vas. Možda to znači da ste se u prošloj vezi odrekli previše sebe i onoga što volite i vrijeme je da to vratite. Ili možda znači da na neki način zanemarujete sami sebe. U svakom slučaju, ne može štetiti da analizirate vlastito ponašanje tijekom vremena dok ste bili s bivšim i shvatite trebate li učiniti neke velike promjene.

6/ Strah od ponovne emocionalne povrede

Za mnoge ljude teško je preboljeti staru vezu jednostavno zato što dolazi sa strahom od ponovnog povrijeđivanja na isti način — pogotovo ako je vaš prekid bio posebno brutalan. To bi moglo imati neke veze s vašim bivšim gostom u vašim snovima. 

7/ Bivši u vašem snu zapravo ste vi, prekidate sami sa sobom

Prema Exemplore-u, pojavljivanje bivšeg partnera u snu bi mogao biti način na koji vam vaš um govori da potiskujete drugu stranu sebe – vjerojatno suprotnu stranu sebe – i da morate stupiti u kontakt s onim što VI zapravo jeste. Ako ovaj znak tumačimo tako da bismo se ponovno trebali povezati s bivšim, to bi moglo dodatno zakomplicirati stvari. Shvatimo ga kao poruku da moramo ojačati odnos koji imamo sa samim sobom. 

8/ Pokušavate im oprostiti nakon lošeg prekida

Ako stvari između vas dvoje nisu dobro završile i nikada nije bilo prilike za oprost, san bi mogao biti način na koji je vaš mozak stvorio tu priliku za vas. Prema Dreamstop-u, to bi moglo predstavljati činjenicu da se morate pomiriti s bivšim. Želite da snovi prestanu? Oprostite bivšem kad ste budni i pri svijesti, i to bi moglo biti dovoljno.

9/ Nedostaju vam dijelovi života s bivšim partnerom 

Prema Dreammoods Dream Dictionary-u, vidjeti bivšeg u snu može značiti da postoji nešto u vašem starom životu s tom osobom što vam nedostaje – i želite to natrag. Međutim, taj dio koji nedostaje nije nužno osoba; to može biti mjesto gdje ste živjeli, nešto što ste zajedno radili ili mjesto koje ste često posjećivali u tom razdoblju svog života.

10/ Nešto te u životu čini nesretnom

Dreammoods također dodaje da bi bivši u vašem snu mogao biti simbol nečeg drugog u vašem životu što vas čini nesretnim, nečeg drugog s čim trebate “prekinuti” kako biste u potpunosti nastavili dalje. Ako postoji nešto što pouzdano znate da vas vuče prema dolje, zagledajte se u sebe i poduzmite korake da to promijenite.

Fotografija: Unsplash 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime