Subota, 16 listopada, 2021

Spoj tijekom karantene: 5 zanimljivih ideja za virtualne ‘izlaske’

Bez obzira na to jeste li u karanteni sa svojim partnerom ili želite začiniti društveno distancirani ljubavni život, donosimo vam nekoliko dobrih (i epidemiološki prilagođenih) ideja za ‘karantena izlaske’

Vrijeme u kojem se nalazimo i svi izazovi koje trenutno prolazimo uslijed pandemije koronavirusa zasigurno nisu ni malo olakšali naš ljubavni život, čak naprotiv. Kako uopće izgleda spoj tijekom karantene?

Bez obzira na to jeste li u karanteni sa svojim partnerom ili želite začiniti društveno distancirani ljubavni život, donosimo vam nekoliko dobrih (i epidemiološki prilagođenih) ideja za dorab spoj tijekom karantene.

 

Ideje za virtualno upoznavanje

1/ Igrajte dobru staromodnu igru 20 pitanja.

Ova igra funkcionira jednako dobro uživo kao i putem mobilnog ili videopoziva, a pravila su jednostavna. Zamislite neku osobu, mjesto ili stvar. Zatim vam partner postavlja 20 DA ili NE pitanja da bi shvatio i pogodio što ste to zamislili. Za malo intimniju verziju, postavljajte si međusobno naizmjenice 20 pitanja jedno o drugome. Već nakon nekoliko pitanja možda i zaboravite kako se uopće igrate i počnete uživati u čarima upoznavanja.

2/ Kuhajte isti obrok odvojeno

Za parove koji su razdvojeni – a voljeli bi da mogu otići na klasičnu večeru za treći spoj – pokušajte skuhati isto jelo te ga zatim zajedno i pojesti. Dogovorite se što želite kuhati, pripremite recepte, upalite videopoziv i uživajte u hrani – i ugodnom razgovoru.

3/ Igrajte igre u aplikaciji Houseparty

Houseparty je aplikacija za video razgovor s više osoba koja posjeduje nekoliko opcija za igre, uključujući trivijalnosti, igre pogađanja i igre crtanja. To je izvrsna ideja za virtualno druženje kada želite učiniti nešto, bilo što, na prvom ili drugom spoju, ali niste baš spremni investirati u nekakvu razrađenu, romantičnu shemu da nekoga oborite s nogu putem videopoziva.

4/ Upoznajte partnere s osobama s kojima ste u karanteni – pogotovo ako su to vaši roditelji

Zar to ne zvuči kao zabavno upoznavanje? Ako se nađete u zatišju razgovora, izvedite virtualni spoj u šetnju oko kuće. Ako ste u karanteni s drugima, nikad ne znate na koga ćete od svojih ukućana naletjeti – i što će oni dodati u razgovor. U današnje vrijeme sve je moguće.

5/ Organizirajte filmsku večer uz pomoć Netflix Partya

Netflix Party je Chromeovo proširenje koje sinkronizira reprodukciju videozapisa i dodaje funkciju grupnog chata svemu što želite gledati na Netflixu. Savjet? Pogledajte jako loš film, radi višeg cilja. Tako možete komentirati otrcane dijelove, nasmijati se ustajalim šalama i sl. Gledajući film online, razdvojeni, teško je stvoriti ugođaj ruke u ruci kao u kinu – stoga probajte alternativna rješenja.

Pročitajte još...

13 novih dating izraza nastalih zahvaljujući Covidu-19

S novom situacijom pojavili su se i novi dating trendovi i izrazi. COVID-19 općenito je proširio naš rječnik i uveo neke nove termine, većinom na engleskom jeziku. U nastavku donosimo neke od njih

Corona-cuffing: Koliko je pandemija promijenila ljubavni život samaca?

Jesmo li se zbog pandemije više otvorili i pružili priliku ljudima kojima prije ne bismo dali šansu? Je li se pojam druženja zauvijek promijenio i hoće li takozvani zločesti dečki pokazati svoje pravo lice kada se (nadamo se) pronađe cjepivo?

Emocije pod utjecajem pandemije ili učvršćuju vezu ili je prekidaju

Mnoge osobe su ove godine osjetile emocije koje nisu nikad do sad, naročito zbog neizvjesnosti i nedostataka kontrole nad životom. Bez obzira provodite li s partnerom 24 sata dnevno ili imate vezu na daljinu, ovi će osjećaji utjecati na vašu vezu

Izazovi pandemije: Kako očuvati mir i sklad u ljubavnom odnosu?

Psiholozi preporučuju provesti vrijeme zajedno, ali kvalitetno. Neki od prijedloga su zajedničke 'romantične avanture', vježbanje ili šetnje... Budite odlučni u tome da postavite granice oko početka i završetka radnog dana.

Povezano

Senzualni vs erotski seks: Kratki vodič kroz različite stilove seksa

Senzualni i erotski seks su primjerice različiti, no, ako malo bolje pogledate, zapravo imaju i dosta sličnosti. Iskreno, iznenadit ćete se kad saznate malo više o svakom od njih

8 velikih istina o sretnim parovima i stvari koje definitivno ubijaju vezu!

Koliko znate osoba da su se rastali nakon što su sklopili brak? Doduše, koliko znate osoba da su u odnosu (partnerskom, bračnom), a da nisu sretni zajedno? 

Jasna Jasna Žmak: Žene učim da o seksualnosti govore na otvoren i pozitivan način

Jasna Jasna autorica je knjige 'One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti' a na vodi radionice na kojima je fokus na ženskoj seksualnosti, ali je i nekoliko kraćih, jednodnevnih radionica na temu "autanja" i biseksualnosti. U budućnosti se nada, jednom kada pandemija to dopusti, da će češće održavati radionice na različite teme – o grudima, menstruaciji, poliamoriji, sramežljivosti, masturbaciji, mršavosti

Zvoni li vam alarm? Ovo su znakovi da se nalazite u toksičnoj vezi!

U ljubavnom odnosu bi se trebali osjećati kao da cvjetate, a ako je on toksičan, osjećate se iscrpljeno, istrošeno. U takvom odnosu velika je doza kroničnog nepoštivanja i emocionalne nesigurnosti. Koji su znakovi da trebate bježati iz veze/braka

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime