Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Vrijeme je da se prestanete javljati bivšem, a uz ovih 7 savjeta to i možete!

Bivša ljubav se ne zaboravlja tako lako i često im se poželimo javiti, ali kako biste je lakše preboljeli to nije na popisu dobrih odluka

Prekidi su teški i svatko se drukčije nosi s njim, a bivša ljubav se ne zaboravlja lako. Kada do prekida dođe veliki značaj ima i vrijeme koje ste s nekim proveli u vezi. Naviknuli ste se na tu osobu, proveli ste dio svog života s njom i sada je došlo do promjene na koju (možda) niste spremni. Iako su mnogi tvrdili da ne žele imati više ništa s bivšom ljubavi, to je puno lakše reći nego provesti u djelo. Nemojte si raditi dodatan problem

Ako dane provodite pitajući se zašto je došlo do prekida, jeste li vi napravili nešto krivo ili pak gledate zajedničke slike u galeriji koje još niste izbrisali, to samo otežava novonastalu situaciju. Nakon što ste prevrtjeli sve zajedničke slike odlučili ste se javiti bivšem. 

Nije lako ignorirati osjećaje koje imate prema nekoj osobi, pogotovo ako ste bili u vezi, ali uvijek postoje načini kako proći kroz ovaj težak period. Neke su vam savjete sigurni dali i prijatelji (koji su vrlo često protiv javljanja bivšima), ali mi smo za vas izdvojili sedam savjeta kako izbjeći dodatno slamanje srca.

1/ Razmislite zašto se želite javiti bivšem

Kopka vas misao da pošaljete bivšem poruku “Nedostaješ mi” u nadi da opet stupite u kontakt? Razmislite dva puta jer tim potezom možete poslati lošiju sliku o sebi. Možda i dalje mislite i imate nade da ćete ponovo biti zajedno, ali bolje je preskočiti ovaj korak ukoliko ga želite preboljeti. Ponovno javljanje bivšem dečku ili curi nakon prekida može samo pogoršati vaše psihičko stanje te možete dobiti lažnu nadu. 

2/ Sjetite se zašto je došlo do prekida

Za svaki prekid odnosa postoji razlog. Bez obzira na to jeste li oboje došli do zaključka da je došao kraj vašoj vezi ili je u pitanju bio teži prekid sa puno ružnih izgovorenih riječi. Konstantna potreba i razmišljanje da se javite bivšem neće vam pomoći da ga zaboravite i posvetite se sebi. 

3/ Izbrišite njegov broj 

Kako bi narodna izreka rekla: “Bolje spriječiti nego liječiti.” Mogla bi se ta izreka primijeniti i na ovu situaciju. Ukoliko odmah izbrišete broj od bivšeg dečka, korak ste bliže da ga lakše prebolite jer nemate kanal putem kojeg bi ga kontaktirali (ali i sve društvene mreže). Samim time ste sami sebi uvelike olakšali situaciju iako nije lako poduzeti ovaj korak. 

4/ Nađite neku distrakciju ili hobi

Ako vam vrag ne da mira i previše razmišljate o cijeloj situaciji, preporuča se da svoje slobodno vrijeme ispunite nekim oblikom aktivnosti. Učlanite se u teretanu, počnite trenirati neki sport ili odite na tečajeve izrade keramike. Ako ste prije imali hobi koji ste u međuvremenu zapostavili, ovo je idealno vrijeme da mu se opet posvetite. Na taj način nećete imati vremena razmišljati o problemima odnosno puno manje ćete o njima razmišljati. 

Photo by Candice Picard on Unsplash

5/ Provedite vrijeme sa vašim prijateljima

Cure ili dečki s vremenom dođu i odu, ali prijatelji su oni koji ostaju. Zato vrijeme kada prolazite kroz prekid iskoristite da se ponovo počnete intezivnije družiti s vašim prijateljima. Nadoknadite vrijeme koje ste možda izgubili dok ste bili u vezi i više pažnje posvetili vašoj boljoj polovici, a sigurni smo kako će to vaši prijatelji cijeniti. 

6/ Maknite mobitel kada pijete u izlasku

Svi smo se barem jednom javili bivšem ili nekome kome se nismo trebali javiti dok smo bili pijani i kasnije to žalili. “Što trijezan misli pijan govori” je izreka koju često možemo čuti. Kada prekinete s osobom, pogotovo ako taj prekid bio toksičan, velika je vjerojatnost da su vam neke stvari ostale na duši da kažete. Da biste izbjegli sramoćenje ili osjećaj gluposti i žaljenja, kada se nađete u izasku te pritom odlučite popiti nemojte imati mobitel nadohvat ruke. 

7/ Vrijeme liječi sve rane

Da biste preboljeli bivšeg trebate si dati vremena jer se to ne događa preko noći. U toj healing fazi posvetite se sebi i okružite se ljudima kojima je stalo do vas. Nađite sreću u malim stvarima i cijenite sve što imate. Vrijeme će napraviti svoje i izliječiti sve rane, a tko zna vi u međuvremenu baš zavolite novu verziju sebe.

Naslovna fotografija: Photo by Marah Bashir on Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime