Četvrtak, 18 srpnja, 2024

6 cool ideja za dejtanje tijekom pandemije – u vašem stanu

za sve one koji su već duže vremena u (stabilnoj) vezi, pa čak i za one u braku, zatvorenost u četiri zida i limitiranost kretanja mogu dovesti vezu i brak na veliki test. Ako vam je ponestalo 'inspiracije' kako začiniti vezu evo nekoliko savjeta koji vam u tome, nadamo se, mogu pomoći

Epidemiološke mjere su nam ove godine uskratile brojna zadovoljstva i gušte koje smo si do sada mogli priuštiti bilo gdje i bilo kad. Ne možemo putovati izvan granica županije, limitiran je broj okupljenih na slavljima, sa svima trebamo držati distancu…
U takvoj situaciji i mnoge su veze na iskušenjima. Ako ste na početku veze nadamo se da ste svladali sve savjete iz našeg teksta Spoj tijekom karantene: 5 zanimljivih ideja za virtualne ‘izlaske’.No, za sve one koji su već duže vremena u (stabilnoj) vezi, pa čak i za one u braku, zatvorenost u četiri zida i limitiranost kretanja mogu dovesti vezu i brak na veliki test. U situaciji kada ste s partnerom po cijele dane, može doći do mnogih promjena u vezi, ali uz pomoć malih trikova one ne moraju nužno biti negativne. Kontrolirati emocije pod utjecajem pandemije velik je izazov za svakoga, no uz ove savjete vaša će veza biti čvršća nego ikad.

Ako vam je, pak, ponestalo ‘inspiracije’ kako začiniti vezu i unijeti nova uzbuđenja, evo nekoliko savjeta koji vam u tome, nadamo se, mogu pomoći:

1/ Jednostavno – vodite ljubav
Mogli biste se iznenaditi (ili možda ne biste?), koliko brzo mogu proći dani bez intimnog dodira između partnera u karanteni. Ipak, cijelo ste vrijeme zajedno! No, uobičajeno je pretpostaviti da će se seks jednostavno dogoditi, umjesto da se za njega stvori prilika, što na kraju može dovesti do manje intimnosti. Dakle, planiranje namjerno kako ćete provesti noć i zajedničke trenutke tijekom dana.

2/ Napravite spa noć
To svi možemo, a opustit će vas više no išta. Topla kupka, vaša omiljena maska za lice, partnerova omiljena krema – malo ovog, malo onog i sve to zajedno! Završite noć masažom uz ugodnu atmosferu, mirisne svijeće i tihu glazbu. Priuštite si trenutke luksuza i uživajte.

3/ Naizmjenice kuhajte romantičnu večeru
Ako inače kuhate zajedno, probajte to razdvojiti, neka svaku večer druga osoba pripremi neko jelo. Osoba koja kuha neka se pobrine i za atmosferu i tako naizmjenično. Obrok neka bude dar partneru/ici – a dobitnik ne mora maknuti prstom – čini se prilično zanimljivo, zar ne?

4/ Ili, ako ste puno kuhali – naručite dostavu
Podržite omiljeni lokalni restoran i provedite vrijeme koje bi vam inače trebalo za pripremu obroka radeći nešto drugo zajedno, poput šetnje ili igranja neke igre. Za dodatnu romantiku naručite s nekog vama posebnog mjesta.

 5/ Očistite stan zajedno!
Vjerojatno ćete u jednom trenutku htjeti ili trebati očistiti svoj dom, pogotovo sada kada je potrebno održavati redovitu higijenu prostora i redovito ga dezinficirati. Umjesto da to radite jednom tjedno, bolje je da svaki dan provedete jedan sat u čišćenju zajedno. Neka to bude vaša zajednička aktivnost! Slušajte dobru glazbu i nagradite se kada završite. Povezat ćete se preko zajedničkog cilja.

6/ Upišite online tečaj – zajedno
Internet je trenutno pun odličnih i raznovrsnih tečajeva – od kuhanja do stranih jezika, ‘uradi sam’ tečajeva ili treninga. Upišite se na neki od njih i zajedno radite nove stvari. Vježbanje je korisno kako za vaše fizičko tako i za mentalno zdravlje. Na internetu možete pronaći puno različitih vrsta treninga koje možete raditi zajedno s vašim partnerom. A to može biti lijep način da se na neko vrijeme isključite iz ostatka svijeta i riješite stresa.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime