Subota, 2 ožujka, 2024

Psihološka pomoć – svi besplatni telefoni za one kojima treba utjeha nakon potresa

Za sve ljude koji prolaze kroz teške trenutke i trebaju razgovor s nekim donosimo brojeve, email adrese i profile društvenih mreža na kojima možete zatražiti stručnu psihološku pomoć

Kada se dogode ovako neizvjesne situacije i doživimo traumatična iskustva, svaka pomoć je dobrodošla. To može biti šetnja po prirodi ili razgovor s prijateljima.Za sve ljude koji prolaze kroz teške trenutke i trebaju razgovor s nekim donosimo brojeve, email adrese i profile društvenih mreža na kojima možete zatražiti stručnu psihološku pomoć. Sve možete napraviti anonimno a pružit će vam se stručna pomoć.

Hrvatsko psihološko društvo je na svojim društvenim mrežama objavilo broj za pomoć u situaciji stradanja potresom. Prenosimo njihov post: “U situaciji katastrofalnog potresa u Petrinji i Sisačko- moslavačkoj županiji, Društvo psihologa SMŽ stavilo je na raspoloaganje svoje resurse i organiziralo psihološko pomoć stradalima. 
DP SMŽ objavljuje savjete koji bi mogli koristiti u što lakšem nošenju sa trenutnom situacijom. Stradalnicima koji osjećaju potrebu razgovarati s nekim, na rasploaganju su im psihologinje cijelo vrijeme na broju 0912065930 i na broju 0922023479 (od 16 do 18).
Također su dostupni stručnjaci u Zavodu za javno zdravstvo, Odsjek za mentalno zdravlje. Možete ih dobiti na broj telefona 044 567 161, od 7 do 15.
Ukoliko se želite javiti anonimno to možete učiniti porukom u inbox (https://www.facebook.com/Hrvatsko-psiholo%C5%A1ko-dru%C5%A1tvo-188375454528984)  ili na mail psihologijasmz@gmail.com

Pokušat ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Hrvatsko psihološko društvo je u stalnom kontaktu s kolegicama iz DP SMŽ te je po potrebi spremno pomoći svojim ljudskim resursima.

Psihološki centar TESA također nudi telefonsku i online pomoć, a ukratko su i savjetovali građane kako da se ponašaju. Sve informacije su objavili na svojim društvenim mrežama ( https://www.facebook.com/psihocentartesa)
Ako vam je potreban razgovor s psihologom pišite nam na psiho.pomoc@tesa.hr ili nazovite na 01 48 28 888 (pon-pet, od 10 do 22h). Hodajte, zabavite se nečim, nemojte stalno gledati vijesti. I ne izlažite djecu zastrašujućim vijestima, prizorima i pričama.

Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar ima besplatne telefonske linije na koje mogu zvati svi kojima je potrebna psihološka pomoć. Možete im se obratiti i putem društvenih mreža: https://www.facebook.com/mentalisti.nzjz i https://www.instagram.com/mentalisti.stampar/

Platforma ‘Psihološka Pomoć’ nastala je na inicijativu Udruge Promentz, a s ciljem podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja i boljeg pristupa kontaktima koji pružaju pomoć. Na svojim društvenim mrežama su podjelili razne savjete za ponašanje u ovim situacijama, kao i sve telefonske brojeve na koje možete zatražiti pomoć. Profili njihovih društvenih mreža su: https://www.facebook.com/PsiholoskaPomocHR i https://www.instagram.com/psiholoska_pomochr/ .

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime