Srijeda, 27 ožujka, 2024

15-15-15 trening: Donosimo sve o treningu koji prakticira i Jennifer Aniston

Glumica Jennifer Aniston poznata je po svojem mladolikom izgledu i vitkoj liniji. Nije tajna da mnoge zanima tajna njene linije, a njen trening je vrlo jednostavan. Baš zbog svoje jednostavnosti je postao popularan na društvenim mrežama. Iako volimo trenirati, volimo isprobati sve jednostavne verzije i prečice koje nas mogu dovesti do boljeg fizičkog izgleda. Donosimo […]

Glumica Jennifer Aniston poznata je po svojem mladolikom izgledu i vitkoj liniji. Nije tajna da mnoge zanima tajna njene linije, a njen trening je vrlo jednostavan. Baš zbog svoje jednostavnosti je postao popularan na društvenim mrežama. Iako volimo trenirati, volimo isprobati sve jednostavne verzije i prečice koje nas mogu dovesti do boljeg fizičkog izgleda. Donosimo sve o treningu koji je oduševio Aniston, ali i nas.Što je 15-15-15 trening?

15-15-15 trening je jednostavna metoda treninga koji se sastoji od 3 djela. Prvo 15 minuta vozite bicikl, 15 minuta eliptičnu spravu i na kraju 15 minuta trčanja na pokretnoj traci. U konačnici je to 45 minuta cardio treninga u kraćim intervalima.

Benefiti 15-15-15 treninga

Treninzi u teretani na jednoj spravi cijelo vrijeme često dosade stoga ovo je odlična zamjena. Ovakva vrsta treninga može se činiti privlačnija zbog promjene opreme svakih 15 minuta. Starijim ženama se ovakav trening preporučuje jer trčanjem na traci se povećava gustoća kostiju koja smanjuje menopauzu. 

Tko bi trebao izbjegavati ovakav način vježbanja?

Ukoliko pokušavate izgraditi mišiće, stručnjaci ne preporučuju da ovakav trening bude sastavni dio vašeg vježbanja. Za takve ciljeve preporuča se dizanje utega. Trening se može prilagoditi te ukoliko želite cardio sa malim učinkom izbacite trčanje i zamijenite ga šetnjom kao što to čini Jennifer Aniston.

Koliko se puta tjedna preporučuje trening i kako da ima bolji efekt

Ako vam je cilj ojačati onda trenirajte najviše 2 puta tjedno uz vježbe snage. To je posebno učinkovito za stariju dobnu skupinu koja će održati mišićnu masu koju gubimo kada starimo. 

Naslovna fotografija: YouTube screnshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime