Subota, 2 ožujka, 2024

Čestitamo: Marin Čilić je među 20 olimpijaca nagrađenih za svoj doprinos zajednici

S veseljem nastavljamo otkrivati nove talente koji će ovaj svijet učiniti boljim mjestom. Zahvaljujući AFG-ovom priznanju moći ćemo poželjeti još srdačniju dobrodošlicu djeci te proširiti djelovanje i na druge dijelove Hrvatske, izjavio je hrvatski olimpijac Marin Čilić

Dok svijet odbrojava do početka Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, sportaši diljem svijeta u potpunosti su posvećeni neumornim pripremama za možda i najvažnija natjecanja u svojim karijerama. I dok su najčešće poznati po pomicanju granica u sportu, mnogi od njih svoju veličinu pokazuju i izvan sportskih terena.Prema istraživanju koje je proveo Međunarodni olimpijski odbor, većina sportaša se želi baviti društveno korisnim radom, ali nailazi na prepreke poput nedostatka sredstava, vremena ili prikladne platforme za djelovanje. Kako bi preskočili i te prepreke, Procter & Gamble nastavlja provoditi inicijativu Athletes for Good (AFG) u suradnji s Međunarodnim olimpijskim odborom i Međunarodnim paraolimpijskim odborom. Cilj inicijative je osigurati sredstva za projekte koji su od važnosti sportašima i njihovim zajednicama.

Društveno odgovorno djelovanje

U sklopu inicijative AFG odabrano je 20 projekata, a među njima je i Zaklada Marin Čilić. Svaki od odabranih projekata je nagrađen donacijom u iznosu od 24 000 dolara koji će biti usmjereni na daljnji doprinos zajednici. Od kada je AFG inicijativa pokrenuta 2020. godine, Procter & Gamble je u suradnji s Međunarodnim olimpijskim odborom i Međunarodnim paraolimpijskim odborom dodijelio 1,3 milijuna dolara organizacijama koje su povezane sa sportašima i njihovim društveno odgovornim djelovanjem.

Veliko nam je zadovoljstvo i priznanje što je upravo Zaklada Marin Čilić odabrana među 20 društveno odgovornih projekata iz cijelog svijeta. Procter & Gamble Hrvatska s našim proslavljenim tenisačem i olimpijcem surađuje od samih početaka AFG inicijative jer prenosimo slične vrijednosti. Baš kao i naši brendovi koji imaju superioran utjecaj na svakodnevni život, tako su i odabrani sportaši najbolji u svojim kategorijama. Uz to, njihovo djelovanje ostavlja neprocjenjiv trag na živote mladih i stvara im okruženje za neometan razvoj vlastitih potencijala. Sretni smo što putem AFG inicijative možemo biti dio njihovog uspjeha“, izjavio je direktor P&G-ja za Hrvatsku i Sloveniju, Danko Badanjak. 

Pomoć mladima u ostvarenju ciljeva

Hrvatski olimpijac Marin Čilić osnovao je Zakladu Marin Čilić kako bi pomogao mladima na putu do ostvarenja ciljeva. Potaknut vlastitim iskustvom i teškim uvjetima u kojima je odrastao i trenirao, Marin Čilić putem Zaklade svake godine podupire 20 mladih sportaša i glazbenika kako bi oni lakše ostvarili svoje ciljeve. Do sada je promijenila život oko 4 tisuće djece, dodijelila 103 stipendije, obnovila 6 školskih laboratorija i izgradila 4 školska igrališta. Donacija u iznosu 24 000 dolara će pomoći Zakladi Marin Čilić u izgradnji novih sportskih terena te stipendiranju mladih sportaša i glazbenika.

Počašćeni smo što je inicijativa Athletes for Good prepo znala djelovanje Zaklade Marin Čilić. Tijekom sedmogodišnjeg rada s talentiranim mladim ljudima još smo se više uvjerili da svako dijete može ostvariti svoj puni potencijal i ostaviti veliki trag u društvu, ali im ponekad treba dodatni poticaj. S veseljem nastavljamo otkrivati nove talente koji će ovaj svijet učiniti boljim mjestom. Zahvaljujući AFG-ovom priznanju moći ćemo poželjeti još srdačniju dobrodošlicu djeci te proširiti djelovanje i na druge dijelove Hrvatske“ izjavio je hrvatski olimpijac Marin Čilić.

Procter & Gamble je sa Zakladom Marin Čilić ostvario suradnju na projektima Gem Set Hrvatska za uređenje školskih igrališta, kao i u stipendiranju sportašica i glazbenica u kampanji pod nazivom „Always podržava djevojke u Hrvatskoj koje slijede svoje snove”, u kojoj su zaštitna lica bile gimnastičarka Sara Šulekić i violinistica Inga Potnar.

Više o inicijativi Athletes for Good dostupno je na: https://olympics.com/athlete365/the-pg-athletes-for-good-fund/.  

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime