Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Donosimo detaljan pregled nogometne utakmice Hrvatska – Maroko

Nećemo 'dramiti' odmah nakon prve utakmice, no bila je to jedna veoma skromna predstava naših reprezentativaca gdje smo s pravom postavljeni kao favoriti. S druge strane, ovo je primjer koliko su afričke reprezentacije postale ozbiljne, počelo se sve više ulagati u nogomet i bit će sve većih problema i iznenađenja na ovom SP-u

Svaki “prosječni” gledatelj tj. poznavatelj nogometa, nakon što bi pročitao najavu za utakmicu, rekao bi da će to biti lagana pobjeda Hrvatske, no iskusni poznavatelji nogometa reći će upravo suprotno… Maroko je jedna ozbiljna nogometna reprezentacija sastavljena od igrača vodećih europskih klubova kao što su Hakimi (PSG), Ambrabat (Fiorentina), Ziyech (Chelsea) te En-Nesyri (Sevilla).Uvod utakmice ponudio je klasično nadigravanje bez većih prilika s obje strane. Maroko nam je sjajno zatvorio sredinu o kojoj ovisimo, kao i protok lopte do krilnih igrača, stoga je naša igra bila veoma statična, bez većih kretnji i ideja. Ponovno se pokazalo koliko ovisimo o Luki Modriću, o kome je bilo koja riječ rečena premala, a pritom da ne zaboravimo da dirigira igrom i terenom sa svojih 37 godina. Pravu i jedinu ozbiljnu priliku imali smo pri kraju prvog poluvremena kada nas je Nikola Vlašić mogao (trebao) dovesti u vodstvo, no ostao je rezultat 0-0.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Ovisni smo o Modriću 

Dojma smo bili na poluvremenu da nas je Maroko pretrčao, izdominirao u skoku, te pročitao slabosti u našoj igri, a to se vidi visokim presingom na našu zadnju liniju gdje veoma sporo i teško iznosimo loptu na protivničku polovicu. Drugo poluvrijeme bila je to jedna uspavanka bez većih uzbuđenja. Maroko klasično čvrst i disciplinirano postavljen gdje su čekali na priliku iz kontra napada, a Hrvatska, spora, bezidejna i ovisna o Modriću.

Nedostajalo nam je visine u skoku, pogotovo za naše bočne igrače koji nisu imali kome nabacivati centaršute. Stoga čudi činjenica da su oba naša visoka napadača, Petković i Budimir ostali na klupi, a trebao nam je barem jedan od njih u skok igri, da primiri loptu i kreira iz zraka.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Nećemo “dramiti” odmah nakon prve utakmice, no bila je to jedna veoma skromna predstava naših reprezentativaca gdje smo s pravom postavljeni kao favoriti. S druge strane, ovo je primjer koliko su afričke reprezentacije postale ozbiljne, počelo se sve više ulagati u nogomet i bit će sve većih problema i iznenađenja na ovom SP-u, sjetimo se samo jučerašnje utakmice Argentine i Saudijske Arabije.

Naslovna fotografija: hns_cff 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime