Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Otkrivamo: Uz ovaj fitness program držat ćete se svojih novogodišnjih ciljeva cijelu godinu

'Promijeni se' je program fokusiran prije svega na – kako. Kako ne odustati kad se umorimo i kad nam dosadi, kako to raditi redovno i dosljedno, kako nastavljati kad zeznemo, kako raditi to kako treba, dovoljno dugo, disciplinirano i izvrsno

Nova godina, nove odluke. Tako često izgleda početak svake. Neki ih se drže, neki ni ne donose nove odluke jer već u startu znaju da ih se neće pridržavati. Motivacija je potrebna svima, bez obzira na koje područje života se odnose donesene odluke. Nije sebično uzeti vrijeme za sebe i posvetiti se svojim odlukama. Na taj način, postajemo motivacija i svojoj okolini.Upravo se novogodišnje odluke često odnose na vježbanje i mršavljenje. Prosinac je mjesec u kojem većina ljudi pretjeruje s hranom i pićem, a kad siječanj pokuca na vrata, detox i vježbanje su u fokusu mnogima, a odluka je uvijek i isključivo na svakom osobno. Kao što susjed ne može otići umjesto nas na posao, tako isto ni teta iz Njemačke ne može vježbati umjesto nas.

Kako pravilno izgubiti višak kilograma?

Svi znamo što trebamo raditi kako bismo smršavjeli, ali kako to raditi (redovno i dovoljno dugo) nas muči. “Promijeni se” je program fokusiran prije svega na – kako. Kako ne odustati kad se umorimo i kad nam dosadi, kako to raditi redovno i dosljedno, kako nastavljati kad zeznemo, kako raditi to kako treba, dovoljno dugo, disciplinirano i izvrsno. Ovo je program fokusiran prije svega na promjenu mentalnog sklopa, promjenu navika i ponašanja, paralelno s redovnim treninzima i promjenom prehrane.

“Promijeni se” traje 9 tjedana, a uključuje online video treninge, plan prehrane i tjedne radionice te svakodnevno praćenje kroz osobni dnevnik treninga i prehrane od strane kineziologinje i nutricionistice. Dnevnici prehrane se ispunjavaju kroz cijeli program, a nutricionist ih pregledava i usmjerava pojedinca kroz njih svakodnevno. To je nešto što ovaj program čini drugačijim i osobnijim.

Online program koji je fokusiran na rast i razvoj

Ovaj intenzivan program fokusiran je na rast i razvoj osobnosti, kako bi i ostvarili sve ciljeve koje smo si postavili u sljedećoj godini, a traje 1 + 9 tjedana i u potpunosti je online. Iako su online video treninzi uključeni u program, ne morate trenirati online. Možete nastaviti trenirati po nekom drugom programu koji vam već odgovara, a važno je da to radite bar 4 x tjedno zbog pravila o stvaranju navika.

Nulti (prvi) tjedan je proces ukrcavanja i rezerviran je za pripremu, postavljanje ciljeva i rješavanje predzadataka, koji su uvelike i priprema na tjedne u budućnosti kad se poželi odustati od promjene. Sustav podrške na programu je ogroman i raznovrstan te baš iz tog razloga, program ima toliki uspjeh.

Osim kroz dnevnik prehrane i treninga, praćeni ste i svakodnevno u skupini s kojom krećete, kroz prijavljivanje odrađenih zadataka koji su vam dodijeljeni na svakoj radionici, a odnose se na implementaciju teme koju se u tom tjednu obrađivala.

Kroz radionice se osvještava staro ponašanje 

“Ovo je najvažniji dio programa, kako se popularno kaže ‘znanje nije moć, primjena tog znanja je moć’, tako i na ovom programu nije dovoljno slušati i znati, moramo to odraditi. Ovaj dio se odnosi na promjenu mentalnog sklopa. Svi možemo smršavjet,i ali za ostati mršavi i u formi koju želimo, moramo se promijeniti mentalno. Način na koji vidimo sebe i svijet, fitness, zdravlje i mršavljenje”, dodaje trenerica i vlasnica programa Danijela Pupovac

Radionice se održavaju jednom tjedno, a na svakoj se obrađuje po jedna tema koja pomaže u osvještavanju starog ponašanja te vježba donošenja drugačijih izbora.

Moguće je birati vrstu treninga, a za izvođenje je potrebna minimalna oprema

Što se tiče online treninga možete birati iz cijelog spektra treninga, a oni vam se dodjeljuju pri upisu, po spremi, željama, ciljevima i ispunjenom upitniku. Novo na ovom programu su video treninzi s vanjskim opterećenjem, koje možete raditi od kuće s minimalnom opremom. To su treninzi poput onih koje biste odradili s Danijelom uživo u teretani, donose iste takve rezultate, a ne morate izaći iz kuće. 

Fotografije Matea Smolčić Senčar

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime