Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Kako do top forme? Uz ovih 5 sportova imat ćete idealnu figuru

.Zapravo, najteže je samo pronaći ono što baš vama osobno odgovara i što vas neće dodatno iscrpiti nego vam dati snagu i volju za obavljanjem drugih obveza kojima su vam ispunjeni radni dani

Zaista postoji jako puno sportova kojima se danas možete baviti i ni jedan nije manje učinkovit od drugoga u održavanju zdravog tijela i lijepe figure. U vrijeme sjedenja pred raznim ekranima, svaki dodir s fizičkim aktivnostima i više je nego pohvalan.Zapravo, najteže je samo pronaći ono što baš vama osobno odgovara i što vas neće dodatno iscrpiti nego vam dati snagu i volju za obavljanjem drugih obveza kojima su vam ispunjeni radni dani. Zato donosimo 5 sportova koji će vam pomoći da na zabavan način u zdravom tijelu imate i zdrav duh:

1/ Pilates

Pilates je sjajan za održavanje stabilnosti i dobrog držanja. On rezultira produljenjem i jačanjem čak i najmanjih mišića. Fokus posebno stavite na donje trbušne mišiće koji nisu važni samo u estetske svrhe, već također pomažu u podupiranju kralježnice i uklanjanju pritiska sa leđa, čime se sprječava bol. Za one koje puno hodaju u štiklama tu su vježbe stopala. Vrlo je važno imati jake mišiće u stopalima i fleksibilnost teleće tetive jer kada hodate u petama, mišići se stegnu i stvaraju nelagodu što može utjecati na koljeno. Za stvaranje izgleda ruku koji je snažan i ženstven, ali ne pretjerano izgrađen, preporuča se korištenje otpornih traka.

2/ Brazilski Jiu Jitsu

Izvrstan trening za cijelo tijelo, jiu jitsu je fizički zahtjevan i brzo poboljšava razinu kondicije, ali jedan od glavnih razloga zašto je toliko popularan je činjenica da uključuje puno rješavanja problema pa vas psihički izaziva. Kao jedna od najdominantnijih borilačkih vještina, u stvarnom svijetu primijenjuje se za samoobranu, što poboljšava samopouzdanje i samopoštovanje. Koliko god bilo, to je izvrstan način da se oslobodite frustracija, a najbolje je što ljudi svih pozadina, oblika i veličina mogu sudjelovati i napredovati u ovom sportu.

3/ Joga

Izvrsna je za fleksibilnost, ublažavanje stresa i kvalitetu sna, a to su samo neke prednosti. Joga je vježba sjajna za ublažavanje napetosti i osigurava da su mišići prikladno istegnuti. Osim toga, odlična je za oporavak, posebno je važno ako živite aktivnim stilom života. Uz pomoć joge i meditacije iz teškog ćete razdoblja izaći jači i sretniji znajući da koliko god se teški izazovi pojavljuju pred vama, oni uvijek sa sobom nose priliku za transformaciju.

4/ Hodanje

Aktivan životni stil u kombinciji s balansiranom i nutritivnom prehranom osigurat će da nisku razinu masti na tijelu. Najlakši način na koji možete učiniti svoj život aktivnijim je pješačenje. Razmislite o hodanju stepenicama, umjesto vožnje liftom, pješačenju ili vožnji biciklom na posao umjesto da se vozite autom ili javnim prijevozom – činite sve što možete kako biste dosegli dnevni cilj broja koraka. Dobar cilj je između 7500 i 10.000 koraka dnevno.

5/ Plivanje i surfanje

Šećer na kraju su surfanje i plivanje, dvije daleko najzabavnije aktivnosti od svih nabrojenih. Opuštanje u vodi, koliko god naporan inače bio vaš trening po izboru, izvrstan je način vježbanja gotovo svih dijelova tijela, bez rizika od ozljeda. Voda stvara otpor, što znači da mišići jačaju, a uronjenost u vodu – osobito u more – također je sjajno za um.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime