Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Vježbajte uz supermodela: Cindy Crawford dijeli tajne svoje linije

'Shape Your Body' traje više od sat vremena i privukla je preko milijun pregleda. U videu, Cindy Crawford vježba zajedno sa svojim trenerom Raduom, Rumunjskim stručnjakom, izvodeći raznovrsne vježbe poput sklekova i čučnjeva na različitim lokacijama

Video “Shape Your Body” supermodela 90-tih, Cindy Crawford možete pronaći na VHS-u (starim kasetama koje se i dalje prodaju na e-Bayu). Ako preferirate suvremeniji način gledanja, na YouTubeu je dostupna jednosatna kompilacija epizoda Cindyinog fitness programa. Ova kompilacija traje više od sat vremena i privukla je preko milijun pregleda. U videu, Cindy Crawford vježba zajedno sa svojim trenerom Raduom, Rumunjskim stručnjakom, izvodeći raznovrsne vježbe poput sklekova i čučnjeva na različitim lokacijama. Nekoliko od tih lokacija uključuje prekrasnu plažu u Hamptonu, ali i studio u New Yorku sa zidovima od izložene cigle. Video je jednostavan legendaran.Video izazvao lavinu nostalgičnih komentara

Video je izazvao mnoštvo komentara, a većina njih je nostalgična pa tako su neki od komentara “Ovo sam religiozno vježbao 94. godine” i “Ovo sam radio sa 16 godina”. Postoje i oni koji i dan danas su zadivljeni videom “Shape Your Body”.

 

Koliko je popularan ovaj video bio, a i dalje je, govori podatak da je 1995. godine proglašen “najprodavanijim pojedinačnim fitness videom svih vremena” prema New York Timesu. Prodan je preko sedam milijuna primjeraka. 

U čemu se krije tajna uspjeha?

Jedan od razloga zašto je ovaj video toliko uspješan je zbog načina na koji je snimljen. Video je režirao Peter Care, britanski redatelj koji je radio sa mnogim zvijezdama. Poznat je po radu sa Bruceom Springsteenom, Tinom Turner i REM-om, a njegova je estetika promijenila svijet videa o vježbanju. U 80-tih godinama prošlog stoljeća svi su bili zaluđeni vježbanjem kod kuće. 

Vježbanje je bilo snimljeno unaprijed u studiju, dominirao je aerobni stil vježbanja koje je vodila Jane Fonda koja je voljela spandex i živahni Richard Simmonson. “Mislio sam da je intrigantno napraviti nešto vizualno uzbudljivo i lijepo, ali što je najvažnije, mogli ste pratiti dok stvarno vježbate kod kuće.” izjavio je Peter Care za Vogue. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Vrijeme je za promjene

Care se odlučio promijeniti pristup snimanju pa je tako došlo do prijelaza iz crno-bijelih videa u one u boji. Još jedna od promjena bilo je dramatično pomicanje kamere s vremena na vrijeme. Cijeli je video snimljen u obliku glazbenog spota, doduše namjerno, uz korištenje više kamera na filmu od 35 mm. 

Zvučni zapis koji je savršeno usklađen sa pokretima Cindy Crawford se dugo obrađivao- više od 100 sati. Od soul zbora u “Moving On Up” Primal Screama koji pjeva sinkronizirano sa Raduom, koji sa rumunjskim naglaskom računa Crawfordine udarce nogama, pa sve do Cindy Crawford koja izvodi high-kick na krovu uz Sealovu pjesmu “Crazy” dok se u pozadini čuju njujorške sirene, na trenutke vješta mješavina zvuka i vizualnog videa na granici je duhovnog.

Iako smo sigurni da ukoliko probate ovaj trening da ćete poslije osjećati bol u mišićima, jer Cindy ipak te vježbe čini ugodnim i pristupačnom. Uvjerila nas je da ona doista radi te vježbe s lakoćom. U nekim trenucima Cindy pije vodu iz boce ili nerijetko ostane bez daha. Video ima i svojih smiješnih trenutaka kada na primjer dođe u studio sa raščupanom punđom i nije do kraja sređena. Ako ste htjeli početi vježbati ovog rujna, sada je pravo vrijeme.

Naslovna fotografija: YouTube screenshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime