Subota, 23 ožujka, 2024

Menopauza više ne smije biti tabu: MENOcure konferencija donosi sve detalje o menopauzi

Najpoznatija hrvatska trenerica i edukatorica, Asja Petersen, pokreće konferenciju na temu menopauze i okuplja najveće stručnjake na jednom mjestu

Kod nas se ‘menopauza’ izgovara s velikim sramom. Ona je tema o kojoj se priča samo u jasno zacrtanim okvirima, dok se ne dotiču tabui i sva njena slojevitost, a ženama koje ju prolaze je itekako dobro poznato da se radi o fazi velikih fizioloških promjena. Promjena koje ne da samo utječu na njih, već i njenu cijelu okolinu.Asja Petersen, hrvatska trenerica i edukatorica, s više od trideset godina iskustva, koja je u svakodnevnom kontaktu sa ženama kroz praksu treninga i razgovore, pokreće MENOcure, konferenciju koja će obuhvaćati niz otvorenih razgovora o menopauzi, s brojnim stručnim gostima. Prvi termin zakazan je za 22. listopad u kulturnom centru Urania, s glavnom gošćom dr. med., spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja Sanjom Toljan, koja stoji iza tri uspješnice od kojih je najpoznatija ‘Čudesna moć hormona’ i ravnateljica je poznate Poliklinike Orlando.

”Žena 21. stoljeća treba biti točno informirana i raspolagati s dovoljno znanja kako bi kroz period menopauze mogla proći u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima te iz njega izašla zadovoljna i zdrava, očuvane mentalne i fizičke energije”, govori Asja. Na prvoj MENOcure konferenciji Asji Petersen i Sanji Toljan pridružit će se i dr. med. spec. ginekologije i opstetricije Ljubica Prolić te dr. med. spec. ginekologije i opstetricije Martina Jerbić, a na kraju će sve polaznice moći sudjelovati i u okruglom stolu gdje će gošće odgovarati na pitanja.

O čemu će se pričati na konferenciji

Valovi, vrućine, noćna znojenja, nesanica, promjena raspoloženja i koncentracije, osjetljivost kože, promjene krvnožilnog sustava, promjene u zglobovima i kostima samo su neki od simptoma koji mogu smanjiti kvalitetu života u menopauzi, ali se ujedno mogu spriječiti i kontrolirati promjenom životnih navika. Osim toga, svi znamo kako na seksualnost u doba promjene značajno utječu mnogi kulturološki i sociološki stereotipi, a nema razloga zašto bi se žene te životne dobi trebale osjećati manje poželjnima ili manje seksi.

Upravo to će, između ostalog, biti glavna tema MENOcurea. Dozvolite svojoj unutarnjoj volji i stečenoj mudrosti da izabere najbolji put otkrivanja psihofizičkog zdravlja.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime