Nedjelja, 7 srpnja, 2024

Zašto o polici dopunskog zdravstvenog osiguranja ne treba misliti sutra, nego danas!

Tek kada nam se dogodi neka nevolja i zdravstveni problem, željeli bismo dobiti prvoklasnu uslugu liječenja – odmah. Većina bolesnika u tom trenutku požali jer nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje, a to znači - dodatne financijske troškove

Ako nas je pandemija ičemu naučila, vjerujemo da je najvažnija lekcija ona kako konačno trebamo svoje zdravlje i prevenciju staviti na – prvo mjesto.Nažalost, tek kada nam se dogodi neka nevolja i zdravstveni problem, željeli bismo dobiti prvoklasnu uslugu liječenja – odmah. Većina bolesnika – u trenutku kada ih liječnik upita imaju li dopunsko zdravstveno osiguranje – shvati da ga, nažalost, nemaju.

Spriječite neugodne situacije i skupo plaćanje liječenje

A kada troškovi dođu na naplatu, za mnoge mogu predstavljati dodatni šok. Naime, ako imate obvezno, a ne ugovorite dopunsko zdravstveno osiguranje sudjelovat ćete u troškovima liječenja u maksimalnom iznosu do 2.000 kuna po jednom računu. No, imajte na umu da bi u nekim situacijama tijekom liječenja moglo biti i više računa pa troškovi mogu iznositi i po nekoliko tisuća kuna i više. Ako imate i obvezno i dopunsko zdravstveno osiguranje, jedini troškovi mogu biti sudjelovanje u cijeni lijekova s dopunske liste lijekova HZZO-a.

Jer, polica dopunskog zdravstvenog osiguranja pokriva sve troškove bolničkog liječenja, specijalističkih pregleda i dijagnostike, ortopedskih i drugih pomagala, stomatološke zdravstvene zaštite i protetike i fizikalne rehabilitacije, kad tu zdravstvenu zaštitu koristite temeljem uputnice HZZO-a i u ustanovama koje imaju sklopljen ugovor s HZZO-om. 

Iako su mnogi svjesni ovih prednosti, uglavnom kalkuliraju kako im se ne isplati plaćati 10 kuna za liječnički pregled, što nije puno ako je riječ o rijetkim posjetima liječniku. No, kada se radi o više pregleda, a samim time i raznih dijagnostičkih pretraga, iznos se može znatno povećati. Jednom rečenicom, bez police zdravstvenog osiguranja sve troškove vezane uz našu bolest – moramo pokriti sami! Istodobno, uz policu smo oslobođeni i plaćanja troškova liječenja u inozemstvu koje obavljate temeljem rješenja HZZO-a. Ukratko, dopunsko zdravstveno osiguranje koje provodi HZZO pokriva razliku do pune cijene zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. 

Zašto odabrati policu dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a?

Kada je izbor određene police osiguranja u pitanju, onda je duga tradicija i pouzdanost jedan od najvažnijih kriterija odabira. HZZO je ovaj program pokrenuo još 2002. godine, a danas ima osiguravateljni portfelj s više od 2,3 milijuna osiguranika. To znači da, osiguravajući se, osiguranici sele rizik na HZZO i ostvaruju značajne uštede u slučaju potrebe za zdravstvenom zaštitom bilo koje vrste. 

Vodeći se načelom solidarnosti, dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a jedino je koje osigurava jednaku cijenu za sve osiguranike, neovisno o životnoj dobi, zdravstvenom ili imovinskom stanju. Tako stariji građani, kojima je zdravstvena zaštita najpotrebnija, plaćaju istu cijenu police kao i mlađi i zdravi osiguranici. 

Do police nikad na jednostavniji način?

Što zbog epidemioloških mjera, a što zbog tehnološkog napretka koji je brojne pogodnosti prenio u online sfere, HZZO dopunsko zdravstveno osiguranje i tu nudi niz drugih prednosti. Polica se može ugovoriti brzo i jednostavno putem web shopa u samo četiri jednostavna koraka, osobno ili slanjem pisane ponude za sklapanje ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju u svim regionalnim uredima, područnim službama i ispostavama HZZO-a (najrasprostranjenija mreža ureda za podršku osiguranicima) te posredno preko poslodavca. Iskaznica HZZO dopunskog zdravstvenog osiguranja ističe se jednostavnim korištenjem i služi kao sredstvo bezgotovinskog plaćanja u svim javnim zdravstvenim ustanovama i ordinacijama diljem Hrvatske, a posebna pogodnost za osiguranike je aktivacijski rok police od samo 15 dana. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime