Srijeda, 16 listopada, 2024

Idealno za vikend: sočni odresci s limunom, mahunama i krumpirom

Zašto ne biste ovaj vikend isprobali jedan novi recept koji će, ako volite meso, oduševiti vaše ukućane. Uživajte!

Vikend je vrijeme kad se malo dulje možemo posvetiti kuhanju, no ponekad nam nedostaje inspiracije te nam svaka sugestija ili recept za novo jelo dobro dođe. Donosimo recept za sočne teleće odreske s limunom, mahunama i krumpirom. Uživajte!



Sastojci:

  • 1 limun
  • 8 žlica maslinova ulja
  • 16 tankih telećih odrezaka (od 35 g)
  • 200 g mahuna
  • 3 žlice brašna
  • Sol, papar
  • 400 ml telećeg temeljca
  • 1 žlica jestivog škroba
  • krumpir (po želji)

Priprema:

  1. Operite limun vrućom vodom, posušite i fino naribajte koru pa istisnite sok. Pomiješajte 4 žlice ulja sa sokom od limuna. Lagano stucite odreske, prelijte umakom od limuna te stavite na sat vremena u hladnjak. Narežite mahune po dužini na trake, blanširajte 5 sekundi pa ocijedite.
  2. Posušite meso, pospite brašnom te pržite na preostalom ulju u teflonskoj tavi 2 minute sa svake strane. Začinite solju i paprom te ostavite na toplom. Stavite umak od limuna i temeljac u tavu te zakuhajte.
  3. Razmutite škrob u malo vode, zgusnite time umak, umiješajte koru od limuna pa začinite.
  4. Poslužite s mahunama, a odličan prilog je i pečeni krumpir.

Dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime