Petak, 22 ožujka, 2024

Znate li od kojih 7 seksualnih problema najčešće pate muškarci i kako ih se možete riješiti?

Ako nemate s kim razgovarati o svojim problemima, mi donosimo neke od najčešćih u nadi da će vam ova rješenja pomoći. Svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom u vezi bilo kakvog zdravstvenog problema koji možda imate

Seksualno zdravlje je nedvojbeno jedna od tema o kojima se najmanje govori. Ali znači li to da ljudi ne pate od problema sa seksualnim zdravljem? Muškarcima je često mnogo teže govoriti o svojim problemima u krevetu. Je li razlog tome kultura, odgoj ili nešto treće, ne znamo, ali znamo da ako se o nečemu ne priča, može nastati samo još veći problem. 



Zato dragi muškarci, ako imate neke probleme u krevetu, prije, tijekom ili nakon odnosa ne sramite ih se, već ih se riješite. Zdravlje nikada ne treba biti neugodna tema, već se s istima treba suočiti. S problemima povezanim sa seksualnim životom se tijekom života susreću svi. Muškarci i žene, bez obzira na dob i seksualne partnere.

A ako nemate s kim razgovarati o svojim problemima, mi donosimo neke od najčešćih u nadi da će vam ova rješenja pomoći. Svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom u vezi bilo kakvog zdravstvenog problema koji možda imate.

Ovo je sedam najčešćih problema s kojima se muškarci susreću:

1/ Erektilna disfunkcija

ED nije ništa drugo nego nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije. S obzirom na to da je to važno za svakog muškarca koji se želi upustiti u seksualnu aktivnost, to je svakako razlog za zabrinutost. Ona je mnogo češća nego što se misli, a svakom slučaju se pristupa drugačije. Neke tjelesne bolesti poput problema sa srcem i krvnim tlakom te dijabetes često mogu dovesti do ED. Također, životne navike poput pušenja, pijenja alkohola i nekih drugih vrsta droga, uz kronični stres i zabrinutost također mogu uzrokovati ED. Svakako se obratite svom liječniku ukoliko se susrećete s ovim problemom. Srećom, ED nije neizlječiv i može se liječiti.

Rješenje:
Najmudrije je posjetiti doktora i dobiti odgovarajući tretman. Vaš ED može biti povezan sa srčanim problemima i to morate isključiti. Od lijekova do terapija, vaše liječenje može varirati ovisno o uzrocima vašeg problema.

2/ Prijevremena ejakulacija

Kao što ime sugerira, prerana ejakulacija se odnosi na ejakulaciju do koje dolazi ranije nego što namjeravate. To je uobičajeno kod muškaraca svih dobnih skupina i uglavnom je povezano s psihom. Stres, briga, tjeskoba vezana uz vaš učinak u krevetu, problemi u vezi, depresija, neki su od uobičajenih uzroka prerane ejakulacije. Imajte na umu da ovo nije ‘bolest’ i da nije problem dok vas ne zasmeta.

Rješenje:

Odlazak na terapiju smatra se najučinkovitijim načinom da otkrijete što vam uzrokuje ovaj problem. Općenito, pokušajte se prepustiti aktivnostima koje pomažu u jačanju hormona sreće kao što su ples, meditacija, joga, vježbanje ili bilo koja druga aktivnost koja vam donosi radost.

Ključni organ: Znate li koji je dio muškog tijela najvažnije čuvati?

3/ Odgođena ejakulacije ili ne dolazak do iste

Ovo stanje se razvija kada osoba doživi poteškoće s klimaksom nakon duljeg razdoblja seksualne stimulacije. U nekim slučajevima muškarac uopće neće imati vrhunac. Uzroci mogu biti psihički i fizički. Fizički uzroci uključuju neurološke probleme, infekcije poput UTI-a i probleme povezane s hormonima. Upotreba određenih vrsta lijekova također može uzrokovati ovo stanje.

Rješenje:

Poboljšajte svoj način života i pokušajte konzumaciju alkohola svesti na minimum. Dajte prioritet svom mentalnom zdravlju ako vaši uzroci uključuju depresiju, stres ili probleme u vezi i posjetite psihologa.

4/ Nizak seksualni nagon

Nizak seksualni nagon česta je nuspojava starenja. Međutim, ako se suočavate s ovim problemom kao zdrava, mlada osoba, iza toga bi mogli biti drugi uzroci. To uključuje nedostatak sna, nizak testosteron, nedostatak vježbe, zlouporabu alkohola ili droga, depresiju i stres.

Rješenje:

Povećanje razine testosterona jedan je od najučinkovitijih načina za poboljšanje libida. Uvijek se možete konzultirati i sa stručnjakom i uzeti lijekove koji će vam pomoći u liječenju problema.

5/ Slaba izdržljivost

Razlozi za slabu izdržljivost ili umor uglavnom su fizički, a ponekad i psihički. Najčešći uzroci su poremećaji štitnjače, loša prehrana, nedostatak vježbe i loša rutina spavanja.

Rješenje:

Prirodno možete poboljšati svoju izdržljivost u krevetu kroz učinkovitu rutinu vježbanja i dijetu. Radite na poboljšanju zdravlja srca i krvnih žila i povećanju razine testosterona i sigurno ćete poboljšati svoju izdržljivost.

Međunarodni dan muškaraca: Kako ugoditi svome najdražem muškarcu?

6/ Problemi s plodnošću

Uzrok tome mogu biti loša kvaliteta ili količina sperme, ozljede i neki kronični zdravstveni problemi. Problemi s plodnošću također se mogu pojaviti zbog dobi i često su povezani s drugim poremećajima seksualnog zdravlja kao što su problemi s erekcijom i ejakulacijom.

Rješenje:

Dostupni su mnogi tretmani za povećanje plodnosti kod muškaraca, uključujući suplemente i lijekove. Uvijek možete isprobati prirodni dodatak uz savjetovanje sa stručnjakom.

7/ Nizak testosteron

Nizak testosteron nije problem samo za vaš seksualni život, već i za vaše fizičko zdravlje. Može dovesti do umora, lošeg sna, debljanja, uz slab seksualni nagon i seksualno zdravlje. Srećom, možete jednostavno povećati razinu testosterona prirodnim putem.

Rješenje:

Postoji mnogo znanstveno dokazanih načina za povećanje testosterona kod muškaraca. Od uzimanja pravih dodataka do jedenja prave hrane, poboljšanje vaše prehrane može imati veliki utjecaj na vašu seksualnu dobrobit.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime