Četvrtak, 2 prosinca, 2021

Međunarodni dan muškaraca: Kako ugoditi svome najdražem muškarcu?

Međunarodni dan muškaraca obilježava se diljem svijeta 19. studenoga. Na ovaj dan se slavi pozitivna vrijednost koju muškarci donose svijetu, njihovim obiteljima i zajednicama te podiže svijest o zdravlju muškaraca i promiče opću dobrobit

Svim brižnim, dobrim muškarcima želimo sretan Međunarodni dan muškaraca! Muškarci se tijekom života pronalaze u raznim ulogama i preuzimaju razne odgovornosti, bilo da je riječ o ulozi oca, muža, brata, sina, rođaka, strica ili prijatelja. 

Zašto se slavi Međunarodni dan muškaraca?

Međunarodni dan muškaraca obilježava se diljem svijeta 19. studenoga. Na ovaj dan se slavi pozitivna vrijednost koju muškarci donose svijetu, njihovim obiteljima i zajednicama te podiže svijest o zdravlju muškaraca i promiče opću dobrobit. To je također prilika da se prepoznaju muškarci koji razbijaju stereotipe vezane uz tradicionalne manifestacije muškosti. Namjera ovog dana nije natjecanje s Međunarodnim danom žena, već naglašavanje važnosti fizičkog i mentalnog zdravlja muškaraca i pozitivne muškosti. Ove godine tema je “Bolji odnosi između muškaraca i žena”.

Američki novinar po imenu John P. Harris, godine 1968. napisao je tekst naglašavajući nedostatak ravnoteže u sovjetskom sustavu, koji je promovirao Međunarodni dan žena radnica, ali nije uspio predstaviti muški pandan. Harris je izjavio da je, iako se složio da bi trebao postojati dan za slavlje žena, taj dan poslužio kao nedostatak ravnopravnosti u komunističkom sustavu.

Ovaj dan je oživio Jerome Teelucksingh 1999. godine. Shvatio je da, iako postoji dan za očeve, ne postoji dan za slavlje muškaraca koji nemaju djecu, ili koji su mladi dječaci i tinejdžeri. Teelucksingh je shvatio važnost pozitivnih muških uzora, budući da mu je otac bio izvrstan primjer, te je odabrao proslaviti Međunarodni dan muškaraca 19. studenog – dan očevog rođendana, kao i dan kada je lokalna nogometna reprezentacija ujedinila njegov zemlje Trinidad i Tobago, sa svojim nastojanjima da se kvalificiraju za Svjetsko prvenstvo.

Odrastanje uz košarkaški teren: Pink Panter, Konobar i Kukoč

 

Zašto volimo Međunarodni dan muškaraca?

To je dan za slavlje svih muškaraca

Rečenica da je “svaki dan Međunarodni dan muškaraca” možda ima nešto istine, ali činjenica je da se svi muškarci ne slave u istoj mjeri. Međunarodni dan muškaraca podsjeća nas da na svijetu postoji mnogo dobrih i divnih muškaraca koji zaslužuju biti voljeni.

Dan je za pomaganje 

Muškarci se suočavaju s velikim pritiskom u društvu – na primjer, od njih se očekuje da budu stup obitelji i da se suzdržavaju od traženja pomoći ili dijeljenja svojih osjećaja. Međunarodni dan muškaraca usmjeren je na rješavanje ovih problema i redefiniranje muškosti.

Ravnopravnosti spolova

Ravnopravnost spolova uvijek je vrijedan cilj, a Međunarodni dan muškaraca podsjeća nas da se posebno potrudimo da težimo pozitivnim odnosima u cijelom rodnom spektru.

Savjeti za početnike u pokeru: Zavladajte poker večerima uz savjete profesionalca

Evo kako možete proslaviti Dan muškaraca

U usporedbi s Danom žena, manje se govori o Danu muškaraca. Ali drage dame, možete to promijeniti i pokazati svom muškarcu da njegov trud nije ostao nezapažen. Stoga vam ovog Međunarodnog dana muškaraca donosimo nekoliko savjeta kako ovaj dan učiniti posebnim za muškarce u svom životu!

Proslavite Dan muškaraca u nekoliko jednostavnih koraka:

1. Pošaljite mu lijepu poruku

Prije svega! Započnite tako što ćete napisati nekoliko redaka u kojima ćete mu napisati što najviše volite kod njega, kako je on neodvojivi dio vašeg života i zahvalite mu što vam je vaš stup. Evo nekoliko citata koje možete koristiti:

Hvala ti što si sačuvali moju vjeru u dobre ljude! Ne zaslužuješ ništa osim najboljeg. Sretan Međunarodni dan muškaraca.

Biti muškarac je stvar rođenja. Ali biti džentlmen je stvar izbora. – Vin Diesel

Muškarci nisu s Marsa. Žene nisu s Venere. Ne nasjedajte na kategorije. Svatko je sve. Svaki sastojak unutar zvijezde je u vama, a svaka osobnost koja je ikada postojala natječe se u kazalištu vašeg uma za glavnu ulogu. – Matt Haig

Čovjek nikada nije tako muževan kao kad duboko osjeća, hrabro djeluje i izražava se iskreno. – Benjamin Disraeli

2. Razgovarajte o njegovoj dobrobiti

Cilj ovog dana je podići svijest o muškim problemima, uključujući rak prostate, mentalno zdravlje, rak testisa, itd. Stoga ga, uz sva maženja, možete odvesti na pregled cijelog tijela i potaknuti ga na zdrav način života. Iako se možda ne čini kao najromantičnija gesta, kada su muškarci u vašim životima posljednji put bili na pregledu? Zdravlje je najvažnije.

Prema International Men’s Day ovo su neki od problema s kojima se susreću muškarci diljem svijeta:

87% – muškaraca imaju problem sa snom
73% – ljudi koji su nestali su muškarci
76% – samoubojstava počine muškarci
 8,7% – muškaraca ovisni su o alkoholu
26% – muškaraca pate od visokog kolesterola
22% – muškaraca su imali problema s mentalnim zdravljem u posljednjih godinu dana
 

3. Kupite mu dar

Razmazimo muškarce u našem životu. Uostalom, mali poklon iznenađenja je nešto što svi volimo, zar ne? Poklonite mu nešto što već dugo gleda. Ostavite mu promišljenu poruku na kojoj će mu dati do znanja što osjećate prema njemu. Novčanik, odmor u toplicama, sunčane naočale,  šalica za pivo i razni gadgeti samo su neki od darova.

Dočekajte blagdane spremni: Ovo su najbolji darovi za svaki tip muškarca

4. Donirajte u udruge koje su posvećene muškarcima

Postoji mnogo dobrotvornih organizacija posvećenih pomoći muškarcima. Udruga Prostata, Udruga Let (zaštita od HIV-a/AIDS-a, hepatitisa i drugih krvlju prenosivih bolesti, Udruga pomaže i samohranim očevima), Dudeki (Udruga za zaštitu prava muškaraca i djece te pomoć samohranim očevima).

Pročitajte još...

OO7 pjesme: Top deset hitova koje sluša Bond, James Bond

Madonna, Garbage, Pretenders, A Ha, Sam Smith, Chris Cornell, Carly Simon, Sherly Crow, Adele, Iggy Pop, Tom Jones samo su dio superzvijezda biranih da svojim glazbenim doprinosom i hit statusom zakucaju novog Bonda. Izdvojili smo deset najboljih pjesama ili tema koje se vežu za Jamesa Bonda od vremena lansiranja 007 avantura

Pandemija vs. superheroji: Batman, The Flash i drugi filmovi odgođeni za 2022.

Na nastavke nekih od najdražih filmova morat ćemo se još načekati. Do tada nam preostaje ponovno pogledati sve iz početka, naročito sada kada dolazi zima, idealno je vrijeme za ponavljanje gradiva.

Pop Cooltura: 2020. – žrtvovana godina: Show Must Go On. Ili ne mora?

Ono što vam prije čestitki za Božić i Novu godinu žele reći, mediji, susjedi, prijatelji, znanci, političari, znanstvenici i liječnici – da se najbolje pretvarati kako se 2020. nije dogodila. Bolje za vašu psihu i sva daljnja psihofizička ustrojenja i promišljanja

Najbolji filmovi legendarnog francuskog glumca Jeana Paula Belmonda

Povodom prisjećanja na njegovu nezaboravnu pojavu i figuru izlistali smo deset nezaboravnih uloga u filmovima koji su značili trademark Bebelove karijere

Povezano

Idemo u planine: Nova Zarina Trail Hiking kolekcija poziva na bijeg u prirodu!

Ako ste se oduvijek htjeli popeti na neki vrh ili planinu, ovo je super prilika. Osim što ćete izgledati dobro, bit će vam toplo, a i na stazama neće naići na veliku gužvu. Osvojite vrhove sa stilom!

Ključni organ: Znate li koji je dio muškog tijela najvažnije čuvati?

Iako je mali organ (veličine oraha), prostata igra važnu ulogu u zdravlju muškog reproduktivnog sustava. Osim toga, veliki je izvor zadovoljstva svakog muškarca. Donosimo kratki vodič o tome što je prostata, koja je njezina funkcija te kako se najbolje brinuti o njezinom i reproduktivnom zdravlju

Nedostaje vam samopozdanja? Richard Madden ima rješenje za vas!

Ovaj miris izaziva osjećaj samopouzdanja. Topao je, a opet svjež i pristupačan. Na sve ono na što bi želio mirisati, Defy zapravo miriše, ističe glumac Richard Madden, zaštitno lice parfema

Dočekajte blagdane spremni: Ovo su najbolji darovi za svaki tip muškarca

Prije kupnje dara najvažnije je dobro poznavanje njegova stila i načina života, kako biste odabrali komade koji će se 'saživjeti', odnosno savršeno uklopiti u njegovu svakodnevnicu .'Zagrnuli' smo rukave i pronašli darove koji imaju čarobnu kombinaciju svrhe i osobnosti

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime