Nedjelja, 13 listopada, 2024

Pogled kroz ekran: Taoci klime i narcizma vremenologa

Medijska scena vrlo ozbiljno shvaća Andriju Jarka. Amadeus medija sa svojim će Dosjeom raspuhati nebitno i donijeti najveće sunce

“Jugo će kažu oni što vide”, poznati je stih pjesme karizmatičnog dvojca. U trenutku nastanka ovog teksta ćutimo ga u kostima i tako će biti sljedećih nekoliko dana. A “oni što vide” od svojih su par minuta manifestacije znanosti o oblacima i suncu stvorili predstavu, mahom beskorisnu i nimalo privlačnu. Sve bi se moglo zgusnuti u nekoliko rečenica koje bi trebale biti korisne. Vremenska je prognoza postala pozornica za ego i skupljanje jedva tri minute slave.



Minute za bildanje vlastitog ega

Osim što još nitko nije odgovorio na pitanje zašto svaka vremenska prognoza za sutra počinje vremenom danas, nije jasno ni zašto su većini vremenologa to minute za bildanje vlastitog ega. Zoran Vakula rodonačelnik je uništavanja žanra, a njegovim se stilom vodi i Tea Blažević. “Srbiju su opet okupirali oblaci”, jedna je od rečenica s početka njenog pojavljivanja u programu N1 televizije, a kruže priče da je upravo zbog nje beogradski dio ove news televizije odlučio ne uključivati ju u svoj program.  Srećom, jer tamošnji gledatelji nemaju potrebu bježati od ekrana.

Pogled kroz ekran: Jarak punim gasom grli Hrvatsku, drugi odustaju od utrke

Prozivanje publike…

Tei Blažević svako stanje na nebu ima karakter katastrofe. Kad je toplinski val savjetuje ostanak u zatvorenom jer ćemo svi poumirati, a defibrilatora, znamo, nema dovoljno. Kad je kiša, moguće je da ćemo se prehladiti pa najbolje je ostati doma. Sve u riječima Tee Blažević ima prizvuk zubarske brusulice i razmjere katastrofe. U upravo stoga, ususret zagrebačkom armagedonu sresinkm sronja teško joj je bilo vjerovati kad je upozoravala. A poslije je, kao da jedan armagedon nije dovoljan, analizirala sve i prozvala publiku da ju nisu ozbiljno shvatili.

Medijska scena vrlo ozbiljno shvaća Andriju Jarka. Amadeus medija sa svojim će Dosjeom raspuhati nebitno i donijeti najveće sunce koje će nas grijati za budućnost. Za taj nam susret ne treba zašitni faktor. I to je jedino što vrijedi čekati. 

Naslovna fotografija: Photo by James Day on Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime