Subota, 23 ožujka, 2024

Keith Richards (The Rolling Stones): “Nova glazba je na horizontu”

The Rolling Stones kotrljaju dalje! Spremaju li legendarni rockeri još jedan novi singl ili pak album kojeg već dugo najavljuju?

Osvrćući se na račun dugovječnost grupe The Rolling Stones, ponajprije gitarista Keitha Richardsa, na društvenim mrežama često možemo naići na šalu kako im niti koronavirus ništa ne može!Nakon što su prošle godine objavili singl “Living In A Ghost Town”, Keith Richards je ovog vikenda objavio fotografiju iz glazbenog studija uz koju stoji objava iz koje se prilično jasno može zaključiti kako se The Rollings Stones kotrljaju i u vrijeme izolacije te da će svijet uskoro dočekati njihovu novu pjesmu.

“Nova glazba na horizontu”, napisao je Keith Richards uz objavljenu fotografiju na kojoj svira gitaru:

U nedavno intervju za Classic Rock Richards je otkrio kako ne ispušta gitaru iz ruku te često dobije i nalete inspiracije za nove pjesme:

“Zapravo po cijele dane sjedim s gitarom i pišem pjesme ili fragmente raznih pjesama”

Richardsova fotografija iz studija podijeljena je i na službenim društvenim mrežama The Rolling Stonesa što dodatno potvrđuje kako nije riječ o samostalnom gitarističkom projektu ili tek o sviranju iz gušta, nego da se nešto ozbiljnije kuha u njihovom studiju. Podsjetimo, prošlog ljeta Mick Jagger izjavio je kako bend ima nekih ideja za nove pjesme te da ih žele snimiti čim se za to budu mogli ispoštovati sigurnosni uvjeti.

Spremaju li još jedan novi singl ili pak album kojeg već dugo najavljuju? Saznat će se, nadamo se, uskoro.

“A Bigger Bang”, posljednje njihovo autorsko studijsko izdanje objavljeno je 2005. godine, nakon čega je u razmaku od dugih 11 godina (što je do sad najveća “rupa” između njihovog albuma) uslijedio”Blue & Lonesome” – album s isključivo cover verzijama blues pjesama, posvećen glazbenicima koji su ih inspirirali. U međuvremenu su okorjele fanove počastili reizdanjem diskografskog dragulja “Goats Head Soup”, originalno objavljenog 1973. godine.  

Stalnim nastupima (trenutačno pauziranim) i uspješnim albumima legendarni The Rolling Stones konstantno ispisuju povijest. Dok čekamo priliku čuti što su novo pripremili stari rockeri, prisjećamo se posljednje objavljenog singla iz 2020. godine:

Naslovna fotografija: The Rolling Stones, credit: Carlos Muller / Universal Music

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime