Subota, 23 ožujka, 2024

Pokémon kraljica: Katy Perry postaje glazbena zvijezda popularne franšize

"Pokémoni su konstanta u mom životu - od igranja originalne Game Boy video igre preko mijenjanja za TCG karte do avantura hvatanja Pokémona na ulici uz pomoć Pokémon GO aplikacije", otkriva popularna pjevačica

Tko bi rekao da Pikachu i likovi iz njegovog svijeta slave već 25. rođendan! U povodu proslave četvrt stoljeća postojanja popularnih Pokémona američka glazbenica Katy Perry postala je glavna glazbena zvijezda franšize.Iako će više detalja tek biti otkriveno, pjevačicu se može vidjeti na službenoj fotografiji koja predstavlja suradnju s njezinim omiljenim ‘džepnim čudovištem’.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Pokémon (@pokemon)

Također, može ju se čuti pri kraju plasirane video najave naslovljene ’25 Years of Memories’.

Što povezuje popularnu glazbenicu i Pokémone?

U Katy Perry vidimo slične karakterne osobine koje imaju i Pokémoni – vesela je, zabavna i pozitivna, kratko je objasnio Colin Palmer, marketinški stručnjak Pokémon carstva, a na suradnju se osvrnula i glazbenica: “Pokémoni su konstanta u mom životu – od igranja originalne Game Boy video igre  preko mijenjanja za TCG karte do avantura hvatanja Pokémona na ulici uz pomoć Pokémon GO aplikacije.

Podsjetimo, kreirani od strane autora Satoshi Tajiria, 1995. godine Pokémoni su iz prvobitnih Game Boy konzola videoigara prerasli u svjetske hit animirane serije, mange stripovi, TCG karte, akcijske figure, igračke, knjige te razne druge varijacije, kao i aplikacije – među kojima se posebno istaknula Pokémon GO u kojoj su igrači trebali loviti i sakupljati virtualne Pokémone – od onih najčešćih koji obitavaju u dnevnim boravcima do onih rijetki za koje se trebalo planinariti ili čak otputovati na drugi dio svijeta.

Posjet i Pokémon Cafée u Japanu

Svoju fascinaciju Katy Perry dodatno opisuje: Dok sam bila na turneji u Japanu čak sam posjetila Pokémon Café! Čast mi je što sam odabrana za ovaj projekt i sretna samo što mogu doprinijeti slavlju franšize koja me uveseljavala proteklih 25 godina. Sjajno je vidjeti koliko sreće donose djeci diljem svijeta (u originalu electric joy – igra riječima te asocijacija na glavne likove) i veseli me pratiti kako sve skupa evoluira.

Maštoviti fanovi i nove suradnje

Mašta fanova bezgranična je pa su se tako neki u komentarima zapitali i hoće li rema Katy Parry biti kreiran neki novi Pokémon, no Colin Palmer poručuje: “Katy je sjajna ambasadorica koja će nam pomoći da proslavimo 25 godina Pokémona i jedva čekamo da fanovi diljem svijeta dožive ovo što smo zajednički osmislili. 

Uz Katy Perry u sklopu najnovije suradnje Universal Music grupacije i multimilijunske Nintendove franšize najavljena su glazbena gostovanja i niza drugih globalnih superzvijezda. Nova imena i više detalja postupno će se otkrivati u narednim mjesecima.

Naslovnica albuma “Smile”
(Universal Music)

U međuvremenu, glazbenica promovira svoje najnovije diskografsko izdanje, album “Smile” objavljen u rujnu 2020. godine.

Prošlog mjeseca, u suradnji sa Zooey Deschanel predstavila je video spot za singl “Not the End of the World”:

(Naslovna fotografija: promo Christine Hahn/pokemon.com)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime