Srijeda, 3 travnja, 2024

Pogled kroz ekran: Bratec Radio i sestrica Telkica – jesu li od iste majke?

Televizija je opasno nesportski pogriješila zatočivši drugi od četiri programa u cjelodnevnu Kataru. Pohvalno je da prenose sve utakmice, ali ono što se događa između mečeva nezamislivo je dosadno, nepotrebno i doista amaterski

Ista adresa – dva različita pristupa. Tako bi se najkraće opisalo ono što Prisavlje nudi u paketu praćenja Svjetskog nogometnog prvenstva. Drugi su programi radija i televizije na javnoj TV kući platforme koje nas slikom i tonom vode tamo gdje bi srce išlo, ali drugi resursi te otkucaje ne prate. Stariji brat nadjačao je mlađu sestru u svakom segmentu praćenja. Razloga je nekoliko – stvoren je da se može prilagoditi trenutku i stvarati atmosferu kao nijedan drugi mediji, a i ljudski resursi na njegovoj su strani. Televizija je opasno nesportski pogriješila zatočivši drugi od četiri programa u cjelodnevnu Kataru. Pohvalno je da prenose sve utakmice, ali ono što se događa između mečeva nezamislivo je dosadno, nepotrebno i doista amaterski.

U tijeku je veliko nogometno natjecanje

I prije smo nastupali na velikim natjecanjima i imali posebne emisije, ali nikad ovako napadno dosadne i neobjašnjivo isprazne. Domaći stručnjaci svjetski promašuju poante svojih izlaganja, a nerijetko budu demantirani nekoliko minuta nakon izrečenog na terenu. Tv program mora disati i imati osjećaj za reakciju. Katara je sve suprotno od toga. Da ne spominjemo da iz nekog razloga na ekranu nema skijaške sezone, a odavno da bismo pratili, primjerice, Davis cup, moramo imati dodatne pakete s kanalima. Radio prati sve utakmice, ali diše i reagira. Kroz tri polusatne emisije dnevno donosi sve informacije, a informativni Prvi, koji je godinama, a posebno od rujna miljama kvalitetniji od tv informative također kvalitetno prati novi pohod Vatrenih prema vrhu svijeta.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

RTL najbolje prati veliko nogometno natjecanje jer u pravom trenutku pozicionira temu nogometa na pravo mjesto, osluškujući bilo gledatelja. Marko Vargek i Maja Oštro Flis nenametljivo, simpatično i opušteno donose informacije s mjesta događaja. Samo da ostanu što dulje tamo.

Napustio nas je veliki Saša Zalepugin

Napustio nas je Saša Zalepugin, značajno TV ime koje je, pričale su generacije, donio smisao nedjelji popodne. Nećemo ovdje spominjati što je sve radio jer to možete naći na drugim mjestima, a niti si dopustiti analizirati njegov rad jer ga generacijski nismo mogli pratiti. Onima koji jesu vjerujemo da je riječ o gospodinu kakvog televizija dugo poslije nije imala. No, zato smo sigurni da imamo Gospodina Kategoriju za druge formate i termine – jutro, podne, večer. Andrija Jarak ime je koje današnje medije ukrašava mašnicom urođenog bontona, brzih misli, znanja i težine izgovorene riječi.
 
Dušu u eter donosi i Duško Ćurlić koji radi onako kako bi mnogi htjeli, ali ne mogu. Jer nisu rođeni za to. Lijepo je živjeti, gledati i upijati od znalaca ovakvog kalibra. S njima sve ima više smisla. A i Katara će završiti. Jednom. 
 
Naslova fotografija: hns_cff

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime