Utorak, 26 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: Hrvatska delegacija na Eurosongu ima probleme koje treba riješiti

Eurovizijske sjajne devedesete sve su dalje, a mi sve manje konkurentni i u ovom showu programu koji nije važan, ali svi ga gledaju

Svibanjski TV pupoljak iz kategorije – ziherica – iz godine u godinu je Eurosong. Ni ovogodišnja torinska fešta, baš kao ni četiri prije nje, za nas nije bila sretna. No, Eurosong kao takav definitivno mnogima jest guilty pleasure i bit će to zauvijek.

Plesači koncentraciju odveli na pogrešnu stranu

No, sve što smo vidjeli u dva polufinala nekako je manje glamurozno i definitivno manje pamtljivo no prije, ali efektno jest. Minulog utorka i četvrtka nakon poznate najavnice eurovizijske razmjene, kad je maestralni Duško Ćurlić pozdravio gledatelje shvatio sam zašto volim gledati taj show. Ima nešto neodoljivo u tome kad vas iz kabine pozdravlja glas koji će inteligentnim minimalizmom tri sata sve držati pod kontrolom.
 
Mia Dimšić svoj je nastup držala pod kontrolom sve dok se nisu pojavili plesači koji su pozornost i koncentraciju odveli na neku posve drugu stranu. Nježno sluteći debakl, držali smo palčeve.
 
 
 
Iz dvije polufinalne večeri pamtit ćemo nastup srpske predstavnice Konstrakte koja je izvela performans koji ostavlja trag, ali i show program u kojem su voditelji Laura Pausini i Mika izveli Stingovu “Fragile” i “People have the power” Patti Smith.

Duško Ćurlić kao najbolji pojedinac showa

Vratilo je ovo sjećanja na 1998. i snagu kojom je natjecanje u Engleskoj otvorila Danijela Martinović bacivši sa sebe energično crni plašt i zasjavši u bijeloj haljini. Takve snage odavno u našim redovima nema. Nije stoga čudno da su se pojavili komentari u kojima se Duško Ćurlić spominje kao najbolji pojedinac showa. I ove je godine pokazao da je precizni vladar verbalnog minimalizma.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dusko Curlic Curla (@dus.curla)

Tko će pobijediti ove godine doznajemo u subotu, a priznajem, najzanimljiviji dio je putovanje od zemlje do zemlje da čujemo rezultate glasanja. Čips i kikiriki su spremni. Do zadnjeg trena drugog polufinala regija je grizla nokte jer se nije znalo prolazi li Konsteakta u subotnju završnicu.

Scenarij i izvrsni prezenteri držali su mudro neizvjesnost u zraku i prozvali Srbiju kao zadnju sudionicu finala. Europa neće morati pitati – “I što ćemo sad”?, ali hrvatska delegacija ima stanovitih problema koje nekako treba riješiti. Eurovizijske sjajne devedesete sve su dalje, a mi sve manje konkurentni i u ovom showu programu koji nije važan, ali svi ga gledaju. 
 
Naslovna fotografija: miadimsic

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime