Utorak, 13 veljače, 2024

Pogled kroz ekran: Festival jednostavnosti i temeljitosti

Šutnja je pokatkad opasna i štetna, u jako rijetkim slučajevima i vrlo kvalitetna. Svjedočimo tome ponedjeljkom na prisavskom Prvom jer serija Dalibora Matanića, nastala po rijetko punokrvnim romanima Drage Hedla, višeslojno je kvalitetna i nakon četvrtog nastavka

NOVINAR: “Gospodine Kotromanoviću, da ste vi načelnik generalštaba ruske vojske i da vas Vladimir Putin čeka večeras u osam za onim desetmetarskim stolom – što biste mu rekli točno mjesec dana od početka invazije?”
 
GOST: “Gospodine Putin, podnosim ostavku zbog neuspjeha na terenu.” 
 
Ako se slažemo da živimo u vremenu teško opisivih drama, onda je ovo dijalog koji je obilježio razdoblje od zadnjeg Pogleda. Smiksao ga je general u medijima Andrija Jarak. Otkako je Amadeus u redovima RTL-a, osim što se znatno podigla kvaliteta njihove središnje informativne emisije, raskoš talenta ovog maga dobila je vidljivost i prostor.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Andrija Jarak (@andrijajarakofficial)

Vojno novinarska akademija Jarak – Kotromanović

Osim sjajno postavljenog pitanja najrelevantnijem sugovorniku na temu vojno obrambenih akcija, razgovor je značajan i po tome što smo prvi put Jarka vidjeli da u studiju koristi video zid. Bio je to susret znalaca, vojno novinarska akademija Jarak – Kotromanović. Oku koje nastoji ne treptati dok Amadeus temeljito obrađuje temu nije promakao ni potez pogleda na sat u trenutku kad izgovara u koliko sati je termin fiktivnog sastanka Putina s vojnim suradnikom.
 
Dramski zapis s početka dovoljna je mamilica za čitanje drame do kraja, ali kad sve to imate prilike vidjeti, čuti, naučiti i doživjeti stvarnim onda ste i ponosni i zahvalni. Festival jednostavnosti izvedbe i temeljitosti pristupa Andrije Jarka najbolje je što televizija u nas može ponuditi, a promatrajući iskru u oku novinara sigurni smo da će tek zasjati punim sjajem. Novinarove baterije se pune radeći, jedna je od najvećih istina koje možete čuti. Jednostavnost i temeljitost rijetke su osobine koje treba isticati i o kojima se ne smije šutjeti.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dalibor Matanic (@dalibormatanic)Kvalitetna od prve do zadnje stranice

Šutnja je pokatkad opasna i štetna, u jako rijetkim slučajevima i vrlo kvalitetna. Svjedočimo tome ponedjeljkom na prisavskom Prvom jer serija Dalibora Matanića, nastala po rijetko punokrvnim romanima Drage Hedla, višeslojno je kvalitetna i nakon četvrtog nastavka. Sve je još uvijek otvoreno, a samo dva nastavka su još neotpakirana. Hedlova trilogija kvalitetna je od prve do zadnje stranice, a dokaz tome je da ritam serije ne pada. Rizik je to koji, primjerice, “Područje bez signala” nije izbjeglo, jer je, upravo zbog netelevizičnijeg predloška Roberta Perišića, dinamika serije padala kako se bližio kraj.
 
Praćenje medija nema kraja, jedan je to krug velikih ljudi, važnih pojedinaca koji jamče kvalitetu. Jer televizija se gleda zbog pojedinca, akademika s karakterom i ključno – bez leptir mašne.
 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime