Srijeda, 17 srpnja, 2024

Pogled kroz ekran: Jedino što je valjalo na Dori jest – voditeljski par!

Nakon prve večeri Dore, pak, nismo sigurni da postoji nešto za što bismo glasali. Osim za Duška Ćurlića koji će i tako biti u Švedskoj na Eurosongu i iz off kabine biti ambasador profesije iz Lijepe naše

Na ekranima može nedostajati svega, ali karizme ima dovoljno. To je kategorija koje ne može biti na svakom koraku, jer je posebna i jer čini razliku. Pažljivijim promatračima takav trenutak neće promaknuti jer zove na gledanje.Dojam je da se danas svi natječu u kuhanju i da i u vlastitoj kuhinji pri ulasku morate gledati je li tkogod instalirao kameru i tako vas ubacio u neki show. Kad je RTL najavio Hell’s Kitchen na trenutak smo pomislili da će to biti još jedan od već viđenih bljedunjavih i bezrazložnih skupova kuhara ili onih koji misle da znaju kuhati. I prevarili smo se.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by RTL Hrvatska (@rtl_hr)

Produkcijski i sadržajno emisija koju jedva čekate

Dobili smo emisiju koja je već u prvih desetak epizoda pokazala da može drugačije – poučno, pravedno, karizmatično i napeto. Naravno da smo od pakla još daleko i naravno da među Plavima i Crvenima – posebno među Plavima – ima zalutalih, ali produkcijski i sadržajno emisija koju jedva čekate. Chef Tomislav Gretić, kako je netko na početku rekao ima zastrašujući autoritet. Kad se pojavi, i mi s druge strane ekrana najradije bi ustali i rekli – da chefe! Naklon zaslužuje upravo zbog pravedne strogoće i mjere kojom pohvali i najmanji napredak čedto izgubljenih kuhara.

Današnju smo epizodu škicnuli na platformi Voyo i samo sugeriramo da druga polovica emisije nudi prvi krug pakla, ali i spas za nekoga tko je već bio jednim dijelom tijela doma. Gretić je perfekcionist strogog garda, ali i mekog srca baš kad treba. I svakako netko s kim bih popio kavu i pojeo, vjerujem, najukusnije zalogaje.

Ovakva Dora više nema smisla

RTL već dugo samo takve i nudi. U dosjeu najslasnijih zalogaja svakako je Dosje Jarak o čijoj se četvrtoj epizodi priča kao da je bila jučer i ono još važnije jedva se čeka nova emisija. Kao nekad Kviskoteka, serija Bolji život ili u novije doba kviz Upitnik. Neupitno je da Amadeus medija na ekranu u najmanje atome razara nepravdu i odlučnim korakom, tragajući za pravdom, mrvi štetne slojebe društva u najsitniju prašinu. Nakon njegove rečenice više ništa nije isto. Upravo zbog toga nominiran je za Večernjakovu ružu za najbolju TV emisiju. Za Dosje možete glasati sms-om sadržaja RUZA2023 42 na broj 60085.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Andrija Jarak (@andrijajarakofficial)

Nakon prve večeri Dore, pak, nismo sigurni da postoji nešto za što bismo glasali. Osim za Duška Ćurlića koji će i tako biti u Švedskoj na Eurosongu i iz off kabine biti ambasador profesije iz Lijepe naše. Za prvu večer najbolje što je skuhala Dora je voditeljski par – Duško i Maja Ciglenečki.

Glazbeni popravak čekamo večeras, a finale u nedjelju. Za sada tvrdimo da se format ovog natjecanja hitno mora promijeniti, jer ovo nema previše smisla. No, dok su tu tri jahača karizme Amadeus Andrija, Casper Duško i chef Tom, TV je sigurno mjesto. 

Naslovna fotografija: press fotografija / Dario Njavro za HRT

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime