Četvrtak, 21 ožujka, 2024

#Temeljito: Lavinom bezobzirja izbjegnuta gruda snijega

Dvije su godine prošle od 6,2 prema richteru, a izgrađeno je, slikovito rečeno, manje kuća od toga broja - svega 6. Š e s t

Kraj godine protječe u tužnoj obljetnici potresa na Banovini. Dvije su godine prošle od 6,2 prema richteru, a izgrađeno je, slikovito rečeno, manje kuća od toga broja – svega 6. Š e s t. Svaka oštećena kuća, kako je to rekao Amadeus medija Andrija Jarak priča svoju priču, a ono što je on donio u svojim javljanjima je višestruko vrijedno. Nama u dnevnim boravcima najbolje od televizije, a Petrinjcima prigodu da ih se čuje i, ono važnije, ljudskost, pogled i čvrstu ruku koja ne može riješiti problem, ali može poručiti – važni ste, tu smo, računajte na nas.Možda nemaju što reći, ali moraju se pojaviti

Tamo nije bilo nikoga iz Vlade. A moralo je biti. Razumljivo je da nemaju što reći, ali trebaju biti tamo, šutjeti i otrpjeti poglede razočaranih i beznadnih obitelji. Prošle godine u smjeru premijera letjela je gruda. Ove godine Petrinju neće ni snijeg, ali doživjeli su lavinu bezobzirja koja boli više od ičega drugog.

 Bezobzirno izgleda i kad Nova tv u svom Dnevniku nema lajv iz Petrinje, a javna tv kuća od nepopularne teme obnove u Otvorenom bježi u nešto za taj dan potpuno nebitno. RTL je ovom zgodom spojio radio i tv. Amadeus i ekipa ušli su u kontejner Petrinjskog radija i pokazali kako radi vesela frekvencija ranjenog grada. Bit medija je živjeti sa svojom publikom i voljeti ju. Samo valja imati s kim. Za ovu godinu može biti kasno, ali uskoro nam stiže novi set prigoda, pa ćemo motriti tko kako i koliko voli. 

Neke stvari znamo da vrijede

Temeljito se voljelo Pelea i Vivian Westwood. Napustili su nas, dizajnirali su puno toga, svatko u svojoj niši djelovanja. Jesu li inspirirali mnoge, nije tema jer sigurno jesu, pitanje je koliko su odličnih odgojili svojim pristupom i filozofijom. To ćemo vidjeti u budućnosti. Jer, inspiracija bez odgoja tek je trenutni bljesak ugode. 

Svoj kutak ugode tražite i u 2023. upravo ovdje. Gledat ćemo, temeljito analizirati i mixati s veseljem. Jer znamo da vrijedi. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime