Petak, 22 ožujka, 2024

#Temeljito: Hrvatska – zemlja patkica i raznih mogulića

Oporba nam već godinama izgleda baš kao da je prije izlaska u javnost kako bi uzburkala vodu, isto to činila u kadi s čitavim jatom patkica

Bivši premijer nije ratni profiter jer 1994. novac koji je spremio blizu vlastitog oka i srca nije ni na koji način oštetio zemlju, tvrdi zagrebački Županijski sud, zaključujući treću klapu suđenja u aferi Hypo. Za to vrijeme sadašnji premijer iz iste stranke, kunu se na Trgu žrtava fašizma, promijenjenog DNK, tvrdi oporba, “zatvara krug od anemije do paranoje”. Njihovu akciju saslušanja Dragana Kovačevića na Antikorupcijskom vijeću, iščitao je kao vrlo pomno osmišljen plan. “To uopće nema nikakve dileme, to je sve orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska. To je jedino pitanje o kojem još trebamo malo detaljnije povesti računa, ali i to ćemo ispitati”, rekao je Plenković. Dovoljno da ga oporba proglasi paranoičnim, a Siniša Hajdaš Dončić u središnjoj informativnoj emisiji u zemlji RTL-u Danas ustvrdi da je “premijer puk’o k’o patkica”. Da, patkica. Prvo smo bili u čudu, a onda zapravo shvatili da je sve u redu. Oporba nam već godinama izgleda baš kao da je prije izlaska u javnost kako bi uzburkala vodu, isto to činila u kadi s čitavim jatom patkica. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Vlada Republike Hrvatske (@vlada__rh)

Zbunjujuća komunikacija i bahati odgovori

Patkica kojom su se u prošlom životu igrali u platformi Možemo! zelene su politike i to je platforma na kojoj su dobili dinosaura za igranje – Zagreb. Komunikacija u skoro godinu i pol vladavine i dalje obiluje zbunjenošću, bahatim odgovorima na logična pitanja i jednom jedinom idejom – dokazati da smo pošteni i drugačiji od prethodnika. Zadnjeg ponajviše, ali i svih – malobrojnih – prije njega. No, dok je to logično i očekivano, čudi aktivizam Tomaševićeva bedema ljubavi, ljudi s kojima se prije moglo razgovarati na kavama o svemu. Sad kad se dotaknemo te teme i suočimo ih s argumentima da ne funkcionira kako se mislilo i s pravom očekivalo, komunikacija postaje nervozna i traži se najučinkovitiji način da stane.

Uz prethodni argument – A jel’ prije bilo bolje? Nije, zato se i dogodila promjena. Koja sama po sebi nije dovoljna jer ako će se novima opraštati i ne vidjeti neučinkovitost jer nisu stari, onda će i prije nego puste korjenje postati gori nego što se može zamisliti. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Tomislav Tomašević (@tomislavtomasevichr)

Jedan je original, sve drugo kopije ili?

Rijetki su tako primijetili vrlo opasnu komunikaciju splitskog gradonačelnika Ivice Puljka. Gradsko vijeće Splita izglasalo je nepovjerenje Srećku Šestanu, intendantu HNK. Ministrica Obuljen ne želi potvrditi tu odluku, a ljuti Puljak tvrdi “ministrica ne poštuje odluke Gradskog vijeća i – građana Splita!”, uvjeravajući sebe da se svi građani Splita slažu sa svakom budućom odlukom većine u Gradskom vijeću. Nečuveno, opasno i vrlo obmanjujuće. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Ivica Puljak (@ivicapuljak)

Otprilike tako izgledalo je sve oko Agrokora u ovoj zemlji unatrag puno godina. Sada ga više nema, izbrisan je iz sudskog registra, izvanredna uprava može doma. Dalje nastupa Fortenova. Forte koji pamtimo s početka raspleta priče na sudu je javljanje Andrije Jarka ispred Kulmerovih dvora prilikom pretresa doma Todorićevih. Amadeus medija tad je, analizirajući zašto pretresi toliko dugo traju, rekao da su Todoroći “mogli odnijeti i ogradu i zidove i cijelu kuću”. Tome će uskoro pet godina. Javljanje za ekranizaciju, baš kao i punokrvni business triler Tajkunova kći Dragane Radusinović. Tim stranicama šeće obitelj Mogulić. Rijetki dokaz koliko ime može biti znak. Roman je original, sve drugo su blijede kopije mogulića. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime