Utorak, 19 listopada, 2021

Pogled kroz ekran: Tjedan ponosa, zalogaja i akupunkture

Skala Richtera propucava i na Iblerovom trgu. A kadrovi i tonovi koji stižu u naše domove su, u najmanju ruku smiješni i nevjerojatni

Hrvatska ovoga tjedna ima veliko srce. Razlog tome je, isto tako veliki i zanimljivi Gordon Ramsay. U svom serijalu Bez privilegija ovaj ‘mačak hedonizma’ Lijepoj je našoj posvetio zlatne televizijske minute.

Na National Geographicu kao na pladnju nudila se Hrvatska u punoj svojoj ljepoti. Ramsayev domaćin u Istri bio je David Skoko s kojim će na kraju imati i kuharski dvoboj, no do tog trenutka ima puno detalja koji ovu emisiju čine – slatkom.

Kad Ramsay počne pričati hrvatski jezik

Škot je posjetivši Hrvatsku ronio u moru, tragao za tartufima u Istri, muzao magaricu, brao masline i – pričao hrvatski. Stigavši u Istru na ‘polje tartufa’, uz domaćicu družio se s istančanim njuškicama Stivom i Brumom pomoću kojih je tražio tartufe, a za što bolju komunikaciju s njima mantrao je riječi – ‘traži, šu, hitro’, a četveronožni dvojac lukavo je iskoristio naklonost gosta pa je kolačiće za nagradu zbog pronađenog blaga hrskao, rekli bismo, češće no ikad.

Poželio je Ramsay napojiti se magarećeg mlijeka, ali za taj, kako kome, užitak valjalo se potruditi. Htijući se približiti magarici pitao je kako ju pozvati, a kad je čuo da domaćini to čine s – na, mala, na – te tri male riječi postale su zbunjujuće i životinja je pobjegla. Način na koji ih Ramsay izgovara je nešto što morate čuti, a to će vas još dugo vremena nasmijavati do suza.
Tko je plakao, a tko se veselio nakon dvoboja Davida Skoke i Golijata Gordona ostavljamo vam da doznate sami, ali privilegija je bila biti iz Hrvatske u trenucima dok smo gledali emisiju s njegovim potpisom.

Precizno, karizmatično i s poštovanjem

Ponovno je svoj potpis na dva vrhunska TV mini uratka stavio Andrija Jarak, ovoga puta iz Vukovara. Ususret i na dan 30. obljetnice početka obrane grada u Dnevniku Nove TV Amadeus medija ugostio je dvojicu posebnih ljudi – branitelja Ivana Lukića Zolju i Ivana Matkovića Lastu, ratnog zapovjednika Bogdanovaca. 
Lukić Zolja je autor čuvene izjave da Vukovar nikada nije niti pao. 
”Vukovar nije trulo drvo niti je neki neboder kojeg je potres zaljuljao pa se on srušio. Grad Vukovar je okupiran oružano. U njega su ušli okupatori sa svime što su mogli, a najviše s mržnjom. Moj grad je tada bio pun krvi, moj grad je bio pun leševa po ulicama, moj grad je bio pun ljudi koji su krali, odvodili nas po logorima i raseljavali po logorima. Pa ne može taj grad pasti. Nikada neću imati tezu da je Vukovar pao”, kaže Zolja, ispod Vodotornja pogođenog s 826 neprijateljskih hitaca, dok Hrvatsku s druge strane ekrana zbog novinara I sugovornika trese jednako tolikoj emotivnih richtera. Jarak je i ovaj put, ne krijući sreću  ponos što je baš tamo, u toj atmosferi i s takvim sugovornicima precizno, karizmatično i s poštovanjem donio sreću i ljudskost u naše domove.

Dajte Dragani dugometražni TV termin

Skala Richtera propucava i na Iblerovom trgu. A kadrovi i tonovi koji stižu u naše domove su, u najmanju ruku smiješni i nevjerojatni. Nećemo nagađati što će se i kako tamo zbiti, nego samo prenijeti kako je trenutačno ponašanje Peđe Grbina opisala komentatorica portala Direktno Dragana Radusinović u Točki na tjedan N1 televizije.

“Grbin funkcionira po principu ja neću dozvoliti da oni meni rade ono što smo mi njima radili”, akupunkturno precizna bila je gošća. Dajte Dragani dugometražni TV termin da bar malo prizdravimo.

Pročitajte još...

Povijesni uspjeh: Hrvatska u rujnu dobiva svoj dan na National Geographicu!

Svjetski poznati kuhar Gordon Ramsay jednu je epizodu treće sezone svoje emisije "Gordon Ramsay: neistražene kuhinje" posvetio upravo Hrvatskoj. Pod stručnim vodstvom Davida Skoke, Ramsay je u Istri ronio, lovio koze i magarce, tragao za tartufima...

David Skoko i Bruno Vokal otkrivaju zašto ne znaju kuhati bez – češnjaka

Ne samo da češnjak koriste u svježem obliku, nego i fermentirani crni češnjak, kiseljene stapke od cvijeta češnjaka, ponekad naprave i neku kremu od konfitiranog češnjaka ili češnjaka kuhanog na pari, čips od češnjaka a njime čak i plaše - vampire

3 prijedloga za gurmanski ručak s tartufima by David Skoko

Legende o tartufima zanimljive su i intrigiraju maštu baš kao što njihov miris intrigira nepca. Hrani daju jedinstven okus, a mnogi mu pripisuju i afrodizijačka svojstva. Zato jedva čekamo isprobati ove genijalne recepte

Nikola Borić: Odrekao se bogatstva u zamjenu za mir i ‘divljinu’ Papuka

Nekadašnji uspješni atletski trener slijedio je srce i odrekao se bogatstva kako bi mir pronašao u šumi, daleko od ljudi. No, sudbina je htjela da ipak osvoji životni jackpot - ženu svog života. Uz to, njegova mu je životna filozofija uslijed pandemije osigurala i - uspješni biznis

Povezano

Pogled kroz ekran: Večer kada je oporbu ujedinio izbor ravnatelja HRT-a

HRT-ovu osobnost bojit će neki novi ljudi, za sada je neizvjesno hoće li to biti Šveb. Oporbeni potezi ovakvog tipa dobrodošli su za jačanje demokracije, ali ostaje pitanje – je li izbor ravnatelja javnog servisa dovoljno jaka tema za bildanje oporbenog tonusa – i koliko će dugo ostati usamljena?

Pogled kroz ekran: Skromna braća Sinković i brzomisleća Daniela Trbović

Prije tjedan dana ugostila ih je Daniela Trbović u svom prisavskom dnevnom boravku. Sinkovići su poznati po mijenjanju disciplina, a u ovoj studijskoj nisu dopustili domaćici da ih prevesla

Pogled kroz ekran: Tjedan teških životnih priča

Osobno ne želim znati ime osobe koja je učinila takvo što jer svaki put kad ga netko izgovori, ja svoje misli usmjerim k njemu ne bih li mu rekao sve što mi je tada na umu, a imam osjećaj da on podsvjesno skakuće od sreće jer je došao u središte pozornosti

Pogled kroz ekran: Film uspio nije, srećom pjesma ostaje

Ne znamo hoće li ju i kada u svom Glazbenom kurikulumu na Yammat FM-u pustiti Boris Jokić, ali svaki njegov medijski nastup ostavlja trag. Što god tko mislio o sadržaju njegovih nastupa, jedno je sigurno – njegovi su nastupi konkretni, inteligentni i nabijeni strašću

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime