Utorak, 23 srpnja, 2024

Temeljito: Balada i labuđi pjev

Možda namjere zataškavanja nije bilo, ali ovakvim komuniciranjem to će postati izlišno i izostanak kvalitetne komunikacije ovu tragediju ostaviti u svjetlu skandala

“Daj mi daj, vina daj na stol” kaže stih Severinine pjesme na koju nas svako toliko podsjeća skup mozgova u Hrvatskom saboru, jer uistinu to nije lako pratiti na suho. Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek podnosila je izvješće o svom radu u prošloj godini. Otkad je došla na ovo visoko mjesto jasno je da Hrvoj Šipek neće biti upisana zlatnim slovima u ploče i almanahe, jer u nijemom slučaju jednostavno ime nije znak, ali jedna od izjava koju ćemo pamtiti je – “Dajete se, dajete i dajete godinama, ali nedostaje mi punjač”.
 
Do disleksije je
 
Najbolje je možda ovome ne dodavati ništa jer nešto brži mozgovi mogu aktivirati režanj za lascivne misli, a strah da bi se pritom za budućnost dogodio kratki spoj, više je nego opravdan. Bila bi ogromna šteta. Istina, prva odvjetnica u Hrvata u svojoj medijskoj jadikovki posegnula je i za šansonom Zvonka Špišića o biciklu pa i spomenula Peru koji je bez bicikla ostao, ali, priznajem, i nakon nekoliko slušanja nismo shvatili što je htjela reći Zlata Hrvoj – Šipek. I, ako već ime nije znak, a nije, u podvlačenju crte na mandat netko disleksičan bi primijetio da se u prezimenu možda krije rješenje – ako slovo zamijeni jednim drugim samoglasnikom. Do disleksije je, dakako, ne zamjerite.
 
Do nesposobnosti komuniciranja je, pak, sve ono što se već devet dana događa u Osijeku, vezano uz ubojstvo 21 – godišnje studentice. Mučno je sve, uključujući i izjave načelnika Policijske uprave Osječko – baranjske. Ladislav Bece upecao se u mrežu vlastitih retoričkih kapaciteta i ne može van.

Femicid ne prestaje…

“Malo se hvalio, piptolj je opalio”, nakon devet dana istrage ispali načelnik nakon evidentnog femicida i niza propusta u istrazi. Možda namjere zataškavanja nije bilo, ali ovakvim komuniciranjem to će postati izlišno i izostanak kvalitetne komunikacije ovu tragediju ostaviti u svjetlu skandala.
A toga ne manjka ni u susjednoj BiH. Pomahnitali ovisnik i nasilnik Denis Buntić brani se sa slobode i ne smije prići supruzi na manje od stotinu metara, odlučio je sud na kojem mu radi majka. Za rukometni savez slučaj bivšeg rukometaša i aktualnog nasilnika privatna je stvar, a njihov glasnogovornik Drago Ćosić, tapkaroš Dragec ne bi se štel mešat’. Na ovakvim pričama na testu budu i mediji.
 
Očekivano dobro odreagirao je RTL napravivši intervju s Klarom Buntić, a loše se ponijela N1 televizija koja je objavila audio snimku na kojoj se kristalno jasno, bez cenzure čuje kako nasilnik brani svoju žrtvu uz rafal psovki, a ona plače, vrišti, zapomaže i bježi. Na nekim materijalima ipak, očito, mora pisati – ne emitirati. Što smo dobili time? Materijal za noćnu moru i još jedno razočarenje u medije. Šteta. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime