Srijeda, 14 veljače, 2024

#Temeljito: Iz Zagreba, s ljubavlju

Javnim osobama mudre misli i pažljive trenutke komunikacije, reformama da uspiju, a svima nama da ih doživimo. Kao i to da se i domaćima, a ne samo stranim gostima iz Zagreba maše i govori - s ljubavlju i poštovanjem

Iz Zagreba, s ljubavlju – tako bi se u četiri riječi moglo opisati ono što se s krimske platforme poslalo u svijet. Poruke su jasne, realne i očekivane – sva srca kucaju za Ukrajinu i s nestrpljenjem i neizvjesnošću čeka se da završi rat. Tad će se, poručio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, i na Krimu, otetom 2014., ponovno vijoriti ukrajinska zastava. Strahovati oko izjava predsjednika Republike na samoj konferenciji nismo morali jer ga tamo nije bilo, ali je zato sve komentirao iz Makarske.
 
I strah je bio opravdan. Za Nancy Pelosi, predsjednicu zastupničkog doma američkog Kongresa, rekao je da nije njegova razina, da uskoro neće biti to što je sad i da je, po američki rečeno – nothing burger. Ne znamo što sve kuhari na Pantovčaku miksaju u predsjedničke burgere, ali primjećujemo da s odgodom ima čudno djelovanje, neki poseban tač koji odzvanja daleko. Možda, za mir u kući i domovini, probati s crnim kruhom, tanko rezanim. 
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Nancy Pelosi (@speakerpelosi)

Balkan u punom sjaju bijede

Kad smo mahnuli svim gostima i udahnuli svakodnevlje – Balkan u punom sjaju bijede. Četvorka iz predekonstrukcijskih administracija Andreja Plenkovića – Horvat, Aladrović, Milošević i Tolušić – suočena s podignutim optužnicama u jednoj od niza afera, a ministarstvo zdravstva predstavlja jedan u nizu pokušaja reforme sustava. Od svega pamtimo dva trenutka – simpatičnu omašku ministra da zdrav čovjek ima stotinu žena i nimalo simpatičnu verbalnu namjernicu Lucijana Vukelića, prvog čovjeka Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji je dijagnosticirao karakter hrvatskog pacijenta. 
 
 
“Imam puno rodbine u Americi. Čim ga vidim on kaže – hvala Bogu, zdrav sam. Jer to u Americi košta. To se u Americi iz svog džepa plaća. Naši ljudi su malo bahati. Kažu – to je besplatno. To nije besplatno, zdravlje u Hrvata košta”, rekao je. Mi koji još uvijek nismo postali kronični hodočasnici po tamnim, mahom podrumskim hodnicima nade, ovo doživljavamo bahatim i dosta bešćutnim, a kako je aktualnim pacijentima – samo oni znaju. Mi im želimo brzo ozdravljenje. Javnim osobama mudre misli i pažljive trenutke komunikacije, reformama da uspiju, a svima nama da ih doživimo. Kao i to da se i domaćima, a ne samo stranim gostima iz Zagreba maše i govori – s ljubavlju i poštovanjem. 
 
Naslovna fotografija: speakerpelosi

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime