Utorak, 25 lipnja, 2024

Temeljito: (Ne)osvojivi vrhovi i opasne dubine

Žene će u budućnosti biti više zaštićene od nasilnika i ubojica. Femicid postaje zasebno kazneno djelo, žene će biti zaštićenije, a nasilnici odlučnije sankcionirani

464 milijuna eura težak je još jedan paket rasterećenja hrvatskih građana koji nam je s mašnicom stigao s adrese Banskih dvora. Dostavili nam tako kuriri i listu proizvoda zamrznutih cijena, pa će nam košarica biti za skoro 24 eura lakša. Legitimno je pitanje zašto u letargičnom rujnu, a ne u turistički razbarušenom kolovozu, ali sva ta pitanja padaju u vodu kad čujemo sve ono što bi oporbenjaci učinili da su vlast, kako ništa ne valja, da bi oni bolje samo, eto, da nisu te izborne srpanjske korona nedjelje, valjda plitko disali i bili u izolaciji. Tako naime djeluju sve četiri godine. Kao da ih nema, a kad ih ima dojam je da većina njih vjeruje da su ovdje slučajno.Što je najzanimljivije oko izbora?

Svakim oporbenim istupom, pogotovo zvonara crkve na Ibleru konci vlasti još su čvršće u rukama Andreja Plenkovića. Svi su još uvijek, sviđalo se to nekome ili ne 464 čega god želite daleko od pobjede u političkom ringu. Kampanja traje, izbori će sigurno biti prije ljeta iduće godine, a kada točno – svejedno je. I jednima i drugima. I to je jedina istina i jedino u što uistinu vjeruju u oporbi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Andrej Plenković (@plenkovic.andrej)

Neću lagati da bih se rado već sada katapultirao u vrijeme oko izbora da gledam, slušam i analiziram debate koje će se organizirati. Za sada se najzanimljivijom čini epizoda u kojoj će se argumentima sučeliti Sandra Benčić i Andrej Plenković. Benčić je logična kandidatkinja nelogične platforme Možemo!, I uspješna pojedinka. Najbolje od onoga što nudi bazen novih, baš kao što je i Andrej Plenković najbolji pojedinac već gotovo vječnih. Iz pozicije ovog trenutka treća osoba na kojoj će biti fokus ne postoji.

Femicid postaje kazneno djelo

Žene će u budućnosti biti više zaštićene od nasilnika i ubojica. Femicid postaje zasebno kazneno djelo, žene će biti zaštićenije, a nasilnici odlučnije sankcionirani.

Posebno zaštititi valja pripadnike HGSS – a koji koncentrirano, spremno i inteligentno barataju s onima suprotnih karakteristika dok tumaraju vrletima kojima nisu dorasli. Ukrajinac us jednom japankom na nozi posljednji je u nizu želio osvojiti Biokovo. Ekipa zlatnih dečki s nevjericom u oku ali sigurnih ruku i ogromnih srca spasili su i njega. A spretnost, i to čini se ključnu, pokazali su i u Turskoj gdje su iz vrlo opasne i zahtjevne jame spasili unesrećenog speleologa.

Na kraju poruka – ako već hodate, pazite kuda i kako gazite. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime