Petak, 17 studenoga, 2023

#Temeljito: Nerast vs. odrast – aduti na političkom polju, drama u oporbenom parkiću

Na samom startu kampanje dopustit ćemo da se strojevi još zagrijavaju, ali jasno je već sad - komunikacijski stratezi imat će puno posla

Najzanimljivije doba demokracije – predizborna kampanja – već je krenula, koliko god se još šutjelo o tome. Za sad je sigurno da će se Andreju Plenkoviću pokušati suprotstaviti Sandra Benčić i Peđa Grbin, a onih koji bi htjeli držati upaljeno svjetlo u Banskim dvorima do dugo u političku noć da bi zavarali kibicere bit će sigurno još. Zvonar crkve s Iblerova trga ne može zavarati više nikoga da može ponuditi išta mislećeg glasa vrijedno, a lutajući bespućima aktualne zbiljnosti stihijski pokušava spasiti stvar.Komunikacijski kaos je stvoren, utaban i postojan, a spasiti ga treba književnik. Nova je akvizicija Ivan Jozić, autor knjiga Muška svinja i Šaputanje bankomatima. Budući da je karma htjela da se svatko tko išta želi šapnuti Peđi Grbinu mora propeti na štule, vrlo je jasno da je Joziću najveća motivacija novog posla izmjenjivanje nježnosti sa strojem dok karticom penetrira u rajske hodnike čuvara eura.

Gospodarski napredak je temelj

Zavirite li pak u Mušku svinju, kaže jedan zapis, nadajte se očajno ljubavnim i silno duhovitim pričama Ivana Jozića. Nismo sigurni u koju kategoriju spada jedna od prvih izjava aktualne zvijezde Iblera – Peđa Grbin je super lik i to ćemo pokazati, ali napamet nam pada da probaju konzultirati još Ethana Hunta i Toma Cruisea. Imaju iskustva sa sličnim misijama.

Otkad se zakotrljala premijerska ambicija Sandre Benčić kotrljaju se i festivali neiskustva. Njihov pak komunikacijski strateg, a priča se da ga imaju, ne snalazi se u savjetovanju kako umanjiti ili neutralizirati bočne udare na autoputu ambicija, pa šteta od bočnog udara vrlo brzo poprimi razmjere frontalnog. Od svega što zanima birače – kako i s kim mijenjati društvo i atmosferu ne znamo ništa. Znamo da se gospodarski napredak temelji na – odrastu – konceptu koji ne shvaćamo najbolje, ali iako je dionik modernog društva, taj kljasti pojam zvuči tako srednjovjekovno.

Javni nastup je zanimljiv

-Ona možda i govori kvalitetne stvari, ali ja sadržaj ne čujem od forme – samo je jedan od komentara na ispade Sandre Benčić. Njen javni nastup odraz je i njenog karaktera i mentaliteta, ali svakako bi bilo mudro korigirati ga jer publika ne voli kad im netko viče u dnevnoj sobi, koliko god argumenti bili jaki.

Na samom startu kampanje dopustit ćemo da se strojevi još zagrijavaju, ali jasno je već sad – komunikacijski stratezi imat će puno posla operacijom metamorfoze Zvonara pretvoriti u Ljepotana s Iblera, a od kandidatkinje platforme Možemo ukroćenu goropadnicu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime