Srijeda, 17 srpnja, 2024

Temeljito: VHS ručak na Geodeziji

U branjenju proračuna za iduću godinu premijer je, nabrajajući sve postaje puta svile iz Banskih dvora, pripomenuo i da su školarci u Hrvatskoj dobili besplatni obrok u školi

Zazimilo je, kraj je studenoga, slijedi blagdansko razdoblje, a čuje se i topot izbora. Dojam je da u svakom nastupu u medijima blješti kampanja jače od božićne zvjjezde na vrhu jelke. Samo, na neke se izjave nekih pojedinaca magnet medija zakači i ne odlijepi danima, a neke ni ne dotakne. Pravila i formule nema, više je to stvar trenutka, reklo bi se.
U branjenju proračuna za iduću godinu premijer je, nabrajajući sve postaje puta svile iz Banskih dvora, pripomenuo i da su školarci u Hrvatskoj dobili besplatni obrok u školi. Sličica s Interlibera kad mu je djevojčica iz Slavonskog Broda rekla – “Hvala na ručku”, a on to podijelio s javnošću, izazvala je jalovo zgražanje dežurnih skakača na zadnje noge kad premijer udahne nešto reći.Prije no što se događaj sa sajma knjiga u dijelu medija pretvorio u sajam taštine, trebalo je samo razmisliti je li moguće da je to djevojčica zaista rekla – jest, moguće je. Jer to je nešto najopipljivije i najpotrebnje što je politika u Hrvatskoj omogućila i amenovala. Inicijativu su pokrenule profesorice s Pravnog fakulteta i zauvijek će ostati upisane kao dobre vile hrvatskog društva, ali isto tako povijest će bikježiti i da je u tom trenutku ta i ta politika stvorila uvjete za pothvat u školskim kuhinjama.

Dakle, mala Brođanka nije pogriješila kad je rekla što je rekla, a u kontekstu nabrajalice uspjeha, premijeru je to predobar volej da ne bi poentirao.

Neke odgovore još uvijek čekamo

Ručak u školi neće biti zabilježen na VHS-u jer današnji klinci ni ne znaju što ta tri slova znače. Mogli bi poći na ekskurziju u Metković jer tamo se nalazi muzej VHS- a. Tako smo barem zaključili iz izjave Nikole Grmoje koji je došao podržati svinjogijce koji prosvjeduju na granicama. Graničari stari bune se protiv mjera protiv afričke svinjske kuge, a Mostov saborski zastupnik otkrio je da mu je kolinje jako srcu drage. “I danas imam VHS sa snimkom kolinja pa se obiteljski okupimo i rado prisjećamo tradicije”, kaže Grmoja. Mi ćemo samo reći da je sreća da VHS, u Muzeju metkovske tradicije, ne prepoznaje VR naočale pa sve popratne traume koje sa sobom nosi krvavi pir nove generacije neće spoznati.

Čeka se konačna spoznaja koji je i čiji novac platio sondiranje štete od potresa Geodetskom fakultetu. Izvješća tvrde -europski, premijer kaže  – proračunski. “Vi morate vjerovati meni jer smo sve provjerili”, kaže premijer i baca sjenku na službeno izvješće. Pitanje hoće li netko odgovarati jer je u izvješću netočna informacija, još uvijek čeka odgovor.

Godišnja dodjela Nagrada hrvatskog glumišta u sljedećim će mjesecima moći biti dijeljena svaki dan. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime