Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Blacklight (Mark Williams): Još jedan ‘sam protiv svih’ akcić Liama Neesona

'Blacklight' je film koji nema apsolutno nikakve natruhe volje za originalnošću. Ono u čemu se dokida tek je predvidljivo produkcijsko redanje akcijsko pucačkih klišej scena poput lego kockica, između kojih plastični i neuvjerljivi glumački dijelovi svih, osim Liaama, i dalje nekim čudom ne smetaju previše

Morali ste se dobrano zabrinuti jer na tržište već dvije godine nije izbačen neki eksploatacijski krimić koji prodaje dešeratnog, umirovljenog i bezvoljnog FBI agenta Liaama Neesona u roli čovjeka na vječnom rubu. Ali i dalje super sposobnog za odraditi rješavanje bad guysa lakoćom Brucea Willisa iz najboljih Die Hard dana u kombinaciji s Jason Statham logikama pucketanja.



Liam Statham tumači djeda u potrazi za obitelji

Upravo to će vam isporučiti novi akcijski triler Marka Williamsa (Računovođa) u kojem Liam Statham (nije pogreška) tumači djeda u potrazi za obitelji nakon što se sukobio s dijaboličnim FBI šefom. Nema tog negativca ni njegove vojske koja će zaustaviti dediciranog Neesona u namjeri spašavanja unučice i obitelji koju su oteli  likovi kojima se nije htio pokoriti.

“Blacklight” je film koji nema apsolutno nikakve natruhe volje za originalnošću. Ono u čemu se dokida tek je predvidljivo produkcijsko redanje akcijsko pucačkih klišej scena poput lego kockica, između kojih plastični i neuvjerljivi glumački dijelovi svih, osim Liaama, i dalje nekim čudom ne smetaju previše.

Sam protiv svih

Akcijski princip “sam protiv svih” je od osamdesetih godina prošlog stoljeća i gorespomenutig Willisa uz braću po oružju Stallonea i Schwarzeneggera radio ultimativne akcijske ikone filma. Neznatno prilagođeni role model i klišej profunkcionirao je za Neesona u potkraj prve dekade novog milenija. Itervencijom Luca Besona formulom “Taken” koja je promijenila karijeru Liama Neesona da nakon “Schindlerove liste” i mora dramskih i karakternih uloga postane i relativno komercijalno isplativ pucač i razbijač.

Poput neznatno mijenjane role odigrane u prednicima “Non Stop”, “Unknown”. “Run All Night”, “Commuter” ili “Honest Thief” s istim redateljem dvije godine unatrag, “Blacklight” je film kojem je radnja Liam Neeson u nevažnim situacijama između dva pucanja.

Ako vam nije previše ideje čovjeka koji ne izgleda kao akcijski superjunak, ne glumi ga tako i ne priznaje ultimativne stereotipe utjelovljenja istog, onda će vas “Blacklight” umjereno i zabaviti.

Ocjena: 6/10

Fotografije: IMDb

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime