Petak, 22 ožujka, 2024

Blonde: Biografski film o životu Marilyn Monroe uskoro stiže na Netflix

Trailer prikazuje isječke nekih od najpoznatijih dijelova njezina života, a najviše pažnje plijeni sličnost između Armasa i Monroe. Trailer je bio popraćen i datumom izlaska filma - 23. rujna

Prošlo stoljeće mnoge su popularne plavuše imale nesretne živote. Marilyn Monroe možda je jedina osoba čiji je život teže prikazati od Dianinog, princeze od Walesa, pa nas ne čudi što je interes za adaptaciju romana Joyce Carol Oates iz 2000., za koji je zaslužan Andrew Dominik sve o čemu se priča. Pogađate, film o životu Marilyn Monroe je u produkciji Netflixa, a “Blonde” uskoro dolazi na platformu. Monroe će utjeloviti Ana de Armas.



Trailer je šokantan

Netflix je objavio prvi teaser za “Blonde”, minutni crno-bijeli video u trajanju od jedne minute. Trailer počinje snimkom Ane de Armas u liku Monroe, koja plače iznad svojeg toaletnog stolića. Vidimo i kratke isječke nekih od najpoznatijih dijelova njezina života, a najviše pažnje plijeni sličnost između Armasa i Monroe. Sličnost je gotovo nevjerojatna, a trailer je bio popraćen i datumom izlaska: 23. rujna.

Radnja će vjerojatno pokriti Monroein život od djetinjstva do smrti

Roman “Blonde” počinje opisom kako njegova protagonistica prolazi između udomiteljskih domova i čežnje za svojim odsutnim “tatom”, a završava njezinim glasinama o atentatu nakon afere s JFK-om. Naravno, Monroeina karijera holivudske starlete središnja je priča zapleta. Oates je prvi put počeo pisati o Monroeinom životu nakon što se identificirao s fotografijom 15-godišnje Norme Jean Baker koja je 1941. pobijedila na natjecanju ljepote u Kaliforniji.

Oates je uvijek naglašavala da je “Blonde” izmišljena pripovijest inspirirana Monroeinim životom, koristeći tu priču kako bi ispitala često toksičnu prirodu odnosa prema slavnim  osobama umjesto klasičnog prikaza 36 godina života Norme Jean. (Zanimljivo je da Oates u cijelom romanu naziva Normu Jean kao Normu Jeane, što je Dominik prenio u svoj scenarij).

Njezin svezak od 700 stranica uključuje likove koji su potpuno izmišljeni, dok su drugi izrazito stvarni, poput Whiteyja, vizažista koji stoji iza Monroine kože u boji slonovače i onoga što Oates naziva njezinom “platinastom glavom od šećerne vate”. Kao i klasičnog holivudskog titana Billyja Wildera, koji je režirao dva najpoznatija filma u kojima Monroe ima ulogu, “The Seven Year Itch” (1955.) i “Some Like It Hot” (1959.) ).

Netflix

Tko ima uloge u filmu?

Ana de Armas, koja je debitirala kao Bond djevojka u prošlogodišnjem filmu “No Time to Die”, dobro će iskoristiti svoje fantastične sposobnosti u glavnoj ulozi, dok će se Julianne Nicholson iz “Mare iz Easttowna” pojaviti kao Monroeina majka Gladys. Što se tiče ljubavnih interesa, Bobby Cannavale je “bivši sportaš” Joe DiMaggio, zvijezda Yankeesa i Monroein suprug devet burnih mjeseci.

Adrien Brody glumit će njezina trećeg supruga Arthura Millera (“The Dramawright”), koji je postao predmetom istrage FBI-a na početku njihove veze zbog svojih navodnih komunističkih veza; i Caspar Phillipson će utjeloviti “Predsjednika”, kako se nazivao Hohn F Kennedy, kojemu je Monroe otpjevala serenadu “Sretan rođendan, gospodine Predsjedniče” mjesecima prije svoje smrti.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime