Subota, 23 ožujka, 2024

Do Revenge: Film s neočekivanim završetkom koji osvaja Netflix

'Do Revenge' je drama-komedija iz 2022. u režiji Jennifer Kaytin Robinson, s Mayom Hawke i Camilom Mendes u glavnim ulogama. U ovoj adaptaciji, radnja se vrti oko dvije srednjoškolke Eleanor i Drea...

“Do Revenge”, iako je dostupan tek nekoliko dana, već se pokazao kao veliki hit na Netflixu zahvaljujući svojoj zvjezdanoj glumačkoj ekipi i razvikanoj radnji. Tinejdžerska drama zapravo je inspirirana klasičnim filmom Alfreda Hitchcocka, “Strangers on a Train”, gdje se dva stranca dogovore ubiti nekoga jedno za drugog.



“Do Revenge” je drama-komedija iz 2022. u režiji Jennifer Kaytin Robinson, s Mayom Hawke iz serije “Stranger Thing” i Camilom Mendes iz “Riverdalea” u glavnim ulogama. U ovoj adaptaciji, radnja se vrti oko dvije srednjoškolke Eleanor i Drea, koje obje traže osvetu protiv drugih učenika u srednjoj školi Rosehill Country Day. To je posljednji u dugom nizu zaokretnih trilera s Netflixa koji su privukli pozornost gledatelja, s “I Came By” i “Devil In Ohio” koji su privukli velike brojke.

SLIJEDE SPOJLERI!!

Završetak filma je privukao veliku pozornost

Završetak “Do Revengea” ima zaplet koji tjera gledatelje da promisle o cijeloj priči, budući da se predstavlja novi lik po imenu Nosy Nora. Na kraju filma “Do Revenge” vidi se da je Eleanor, koja je angažirana da pomogne Drei da se osveti svom bivšem dečku Maxu nakon što je pustio njen eksplicitan video, razotkrivena kao ‘Nosy Nora’, djevojka koju je Drea maltretirala kad je bila mlađa. Eleanor je stoga cijelo vrijeme planirala osvetu Drei, umjesto da joj bude saveznica. U potresnoj sceni nakon otkrivanja, Eleanor kaže: “Slušaj, je li sve ovo bilo malo ludo? Naravno. Ali ja sam tinejdžerica. Mi smo psihopati.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Netflix US (@netflix)

Nakon što je Eleanor otkrila svoje prave namjere Drei, priznaje da je razmišljala o tome da se vrati svom planu, ali nakon određenog događaja, shvatila je da je Drea “ista zla djevojka” koju je upoznala kad je imala je 13 godina i nastavlja planirati njezin “pad”. Naposljetku, par se ujedinjuje kako bi srušio Maxa, nakon što shvate da im međusobna osveta zapravo ne donosi ništa. Eleanor snima Maxa kako priznaje objavljivanje eksplicitnog videa Dree, što će na kraju dovesti do njegovog “pada”.

Kraj se snimao više puta

Producentima je bilo jako važno da “Do Revenge” završi kako treba – toliko da su ga snimili više puta. Maya Hawke, koja glumi Eleanor i kćer Ume Therman i Ethana Hawkea, izjavila je za The Wrap da su snimili tri različite verzije scene otkrivanja kako bi bili sigurni da su je dobro snimili.

U filmu je bilo nejasno kako će otkriće funkcionirati i kako dovoljno ukazati publici na Eleanorinu pozadinsku priču i neobičnosti da povjeruju u to kad se dogodi, ali da ne pogode o čemu se radi prije okrića.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Do Revenge Film (@dorevenge)

 Zašto je Eleanor izdala Dreu?

Eleanor prvotno kaže Drei da ju je izdala njezina bivša simpatija, Carissa, koja ju je outala kao lezbijku i proširila glasine da je seksualni predator. U stvarnosti je Drea bila ta koja je proširila glasine i skovala okrutni nadimak za Eleanor, Nosy Nora, kada su imale samo 13 godina – Drea se jednostavno nije sjećala da je to učinila.

U zapletu, Eleanor je cijelo vrijeme pokušavala uhvatiti Dreu kako radi nešto neprimjereno, pretvarajući se da je uključena u Drein plan osvete protiv Maxa, i potičući je da zalije školsku hranu čarobnim gljivama koje su pronašle na školskoj farmi kako bi smjestile Carissi, koja zapravo nije učinila ništa loše.

Je li se Max izvukao sa svojim ponašanjem?

Max, pravi negativac u filmu, na kraju je razotkriven zbog svog lošeg ponašanja. Nakon što se Eleanor predstavila kao ‘Nosy Nora’ i izazvala ismijavanje ostalih popularnih studenata, Drea brzo požali svoju odluku i slijedi uzrujanu Eleanor da se ispriča.

Drea shvaća da je bila istinski sretna samo u trenucima s Eleanor tijekom njihovih osvetničkih planova. Drein bivši, Max, prisluškuje ih i prijeti da će ih otkriti, ali također priznaje da je razotkrio eksplicitni Drein video. Eleanor snima cijelu stvar. Snimku zatim pošalju svim studentima, a svi se okrenu protiv njega.  

 Hoće li biti “Do Revenge 2”?

Trenutno nisu poznati planovi za nastavak filma. Ni redateljica Jennifer Robinson ni bilo tko od glumačke ekipe nisu aludirali na planove za još jedan film, ali to ne znači da nakon uspjeha prvog filma nastavak neće biti u planu – osobito zbog pozitivnog odgovora obožavatelja. Film je trenutačno na vrhu ljestvice gledanosti na Netflixu, a gledatelji su pozitivno reagirali na “Do Revenge” na društvenim mrežama.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime