Utorak, 26 ožujka, 2024

Donosimo 8 glavnih razlika između knjige Vikont koji me volio i druge sezone Bridgertona!

Koje promjene mogu očekivati ​​čitatelji knjiga kada gledaju drugu sezonu 'Bridgertona' na Netflixu? Donosimo najveće razlike između 'Vikonta koji me je volio' i najnovije Netflixove sezone

Ako od druge sezone Netflixova “Bridgertona” očekujete izravnu adaptaciju knjige Julie Quinn “Vikont koji me je volio”, možda vas čeka malo iznenađenje. U fokusu sezone i dalje je potraga Anthonyja Bridgertona za budućom ženom, njegovo inzistiranje na izbjegavanju ljubavi i borba između odabira dviju sestara, Kate i Edwine.



Međutim, nova sezona dodaje neke priče (pa čak i likove) koji ne postoje ili se na njih samo aludira u knjigama, baš kao i prva sezona. Ova sezona je uključila neke značajne promjene u glavnoj radnji o kojima će čitatelji knjiga sigurno raspravljati još neko vrijeme! Od manjih prilagodbi do većeg izmjenjivanja značajnih događaja, ima puno ralika koje su vrijedne spomena. 

Koje promjene mogu očekivati ​​čitatelji knjiga kada gledaju drugu sezonu “Bridgertona” na Netflixu? Donosimo najveće razlike između “Vikonta koji me je volio” i najnovije Netflixove sezone.

Upoznavanje Kate i Anthonya

U knjizi “Vikont koji me volio” Kate i Anthony se ne susreću do prvog bala sezone. Njihov prvi susret događa se nakon što Anthony zapleše s Edwinom, a Kate upozna Colina, koji priznaje Anthonyjeve manje romantične planove za udvaranje. Njihov prvi razgovor je izrazito neprijateljski nastrojen. Kate ga upozorava da se udalji od Edwine, a Anthony se odlučuje za izazov.

Serija par upoznaje ranije. Jednog ranoga jutra, na putu kući iz jednog od svojih brojnih zabavljanja, Anthony ugleda ženu na konju kako galopira poljem. Krene za njom, misleći da joj treba pomoć, ali ona krene još brže. Kad je konačno sustigne, ona ga zadirkuje jer je izgubio njihovu “utrku”. Žena je, naravno, Kate, i očito se zaljublju jedno u drugo. 

Liam Daniel/Netflix

Problemi obitelji Featherington 

Tijekom većine serijala knjiga Bridgerton, obitelj Featherington uglavnom je izvan fokusa, osim Penelope. Međutim, adaptacija Netflixa daje im znatno više vremena pred ekranom. U drugoj sezoni, njihova se priča uglavnom vrti oko dolaska Jacka, novog lorda Featheringtona, i obiteljskih financijskih problema nakon dugova i ubojstva pokojnog baruna Featheringtona.

S jedne strane, čini se da je Jack spreman osigurati svoje novopronađene rođake, čak daje Philippi njezin miraz kako bi se udala za gospodina Fincha. S druge strane, on je “bacio oko” na Cressidu Cowper jer je, kako se ispostavilo, i on švorc! Na kraju, Jack se pokazuje još podmuklijim prevarantom od prethodnog lorda Featheringtona, i unatoč tome što je Lady Featherington u početku sudjelovala u njegovim planovima, situacija se pred kraj promijeni.

Liam Daniel/Netflix

Potjera za lady Whistledown 

Na ekranu, potraga za otkrivanjem identiteta lady Whistledown glavna je preokupacija  nekoliko likova, uključujući Eloise i kraljicu Charlotte. U drugoj sezoni ta opsesija samo raste, što je dovelo do toga da Eloise uspostavi slatku vezu s potpuno novim likom koji nije bio u knjigama – tiskarskim asistentom po imenu Theo koji se, kao i ona, bavi radikalnom progresivnom politikom. Također možemo vidjeti Penelopeine sve kreativnije metode  prikrivanja svog identiteta kao Whistledown.

Penelope se također suočava s poražavajućim izborom kada kraljica počne sumnjati da je Eloise Whistledown. Ona zatim napiše skandalozan članak o Eloise kako bi dokazala da to nije ona. Dok Penelopein članak razotkriva da Eloise provodi vrijeme (bez pratnje) s Theom, on također daje Eloise posljednji komadić slagalice koji joj je potreban da shvati da je Penelope Whistledown.

U knjigama, međutim, ta radnja zapravo ne postoji. Kraljica Charlotte nije čak ni lik u knjigama, Eloise ni približno ne mari za otkrivanje Whistledowna, a čitatelji knjiga Whistledownov identitet saznaju tek u četvrtoj knjizi u nizu.

Liam Daniel/Netflix

Pozadina obitelji Sharma 

Na samom početku “Vikonta koji me volio” dobivamo kratak pregled povijesti obitelji Sheffield. Mary je Edwinina majka i Kateina maćeha, ali je odgajala Kate od malih nogu. Sada, nakon smrti Edwininog i Kateina oca, moraju se bogato udati kako bi se izvukle iz svoje financijske situacije.

Adaptacija Netflixa dodaje nekoliko novih detalja, osim promjene obiteljskog imena u Sharma. U ovoj verziji, Mary Sharma rođena je kao Mary Sheffield, dobrostojeća žena i “dijamant” svoje sezone. Njezina je se obitelj odrekla kad se udala za siromašnog službenika koji je već imao kćer (Kate) i pobjegla je u Indiju sa svojom novom obitelji. Nakon suprugove smrti, Lady Mary i njezine kćeri su u teškom financijskom stanju.

Njezina obitelj im daje ultimatum kada ih Kate potajno kontaktira: ako se Edwina uda za dobrostojećeg Engleza, Sheffieldovi će pokriti njezin miraz i brinuti se o lady Mary doživotno – ali Kate, budući da nije krvna srodnica, bit će izostavljena.

Liam Daniel/Netflix

Scena uboda pčele 

“Vikont koji me volio” ima jednu od najpoznatijih i najčudesnijih scena od svih Bridgerton knjiga. Tijekom razgovora s Anthonyjem, Kate je ubola pčela. Anthony se uspaniči, jer se prisjeća kako je gledao svog oca koji umire od naizgled beznačajnog uboda pčele, i pokušava doslovno isisati otrov iz Kate. Problem je u tome što je ubod bio u gornjem dijelu  prsa, a njegova majka i lady Featherington su ih ugledale u, čini se, kompromitirajućem položaju. Upravo je ovaj incident prisilio Anthonyja da oženi Kate usred knjige, slično kao što se njegova sestra Daphne morala udati za Simona.

Možda kako bi se izbjegle usporedbe s pričom iz prethodne sezone “a sada se moramo vjenčati”, Netflix mijenja ovu scenu. Kate se ubode, a Anthony uspaniči, ali nema “isisavanja otrova”. Umjesto toga, Anthony se uspaniči, a Kate kako bi ga uvjerila da je dobro, stavlja njegovu ruku na svoje srce kako bi on mogao osjetiti da je ona dobro. Zamalo se poljube, ali zatim se rastanu, a nitko ih nije vidio.

Udvaranje Edwine i Anthonyja 

Iako je dijamant sezone, Edwinina sudbina je nesretna jer nije svjesna da je u ljubavnom trokutu sa svojim udvaračem Anthonyjem i sestrom Kate. U knjigama se sve to rješava prilično ležerno. Iako se sviđaju jedno drugome, Edwinin i Anthonyjev odnos ne ide toliko daleko prije nego što ga incident s ubodom pčele natjera da oženi Kate.

U verziji na Netflixu, međutim, stvari postaju puno dramatičnije. Očajnički želeći da se dokaže, Anthony zapravo zaprosi Edwinu, a Edwina uistinu razvija osjećaje prema njemu. Stižu čak i do vjenčanja prije nego što Edwina shvati da ona nije sestra koju on stvarno želi. Edwina otkazuje vjenčanje na oltaru, a iako je neko vrijeme uzrujana zbog Kate, sestre se pomire nakon što Kate padne s konja i padne u nesvijest. Kad Kate dođe k sebi, Edwina ohrabruje svoju sestru da prestane živjeti za druge ljude i podržava brak Kate i Anthonyja.

Liam Daniel/Netflix

 

Marinin povratak

Netflixova verzija Marine Thompson, sada Marine Crane, već se jako razlikuje od njezina lika u knjigama. U seriji knjiga Marina nikada nema dijaloge, o njoj se govori samo u prošlom vremenu u Eloiseinoj knjizi “Siru Phillipu, s ljubavlju”, gdje je ona pokojna supruga Sir Phillipa Cranea i daleka rođakinja Bridgertonovih.

U Netflixovoj verziji, Marina je glavni lik u prvoj sezoni. Ona je rođakinja Featheringtonovih za koju se ispostavi da je trudna s muškarcem po imenu George Crane. Budući da je George nestao dok se borio u inozemstvu, ona očajnički traži brzi brak kako bi spasila sebe i svoje dijete, usmjeravajući se na Colina Bridgertona. Brzo se zaljubi u nju, ali kada Whistledown otkrije njezinu trudnoću, prekinuo je s njom zbog njezinih laži. Na kraju se udaje za Georgeovog brata Phillipa nakon što sazna da je George umro. Marina se iznenađujuće ponovno pojavljuje u drugoj sezoni kada joj Colin dolazi u posjet. To je gorko-slatki susret. 

Netflix

Penelope i neuvraćena ljubav

Jedna od najsporijih priča o “Bridgertonu” (i u seriji knjiga) je Penelopeina naizgled neuzvraćena ljubav prema Colinu. Bliski su, ali on je u početku doživljava kao prijateljicu. U knjigama se nalazi srceparajući trenutak na početku četvrte knjige, “Gospodin Bridgerton”, u kojoj Pen čuje kako Colin govori svojoj braći da se nikad neće oženiti njome.

Ta se scena još uvijek događa u verziji na Netflixu, ali je pomaknuta na kraj druge sezone, umjesto da se čeka sezona temeljena na četvrtoj knjizi. Nakon dijeljenja slatkog plesa, tijekom kojeg se Penelope počinje nadati da je Colin možda vidi u drugačijem svjetlu, ona čuje njegove prijatelje kako ga zadirkuju, a on tvrdi da se ne udvara Pen i da nikad ne bi. 

Liam Daniel/Netflix

 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime